Maandagochtend ging de knip in de Weesperstraat van start. Zes weken lang is de straat overdag met slagbomen afgesloten voor autoverkeer tussen de Nieuwe Keizersgracht en de Nieuwe Herengracht. En dat zorgde de eerste ochtend voor files en irritaties bij automobilisten. MKB-Amsterdam vreesde al voor de bereikbaarheid van de stad en betreurt deze maatregel dan ook.

Vicevoorzitter Guido Frankfurther: “MKB-Amsterdam heeft drie jaar hartstochtelijk campagne gevoerd tegen deze proef. Nu heeft de gemeenteraad anders beslist. Wij denken dat dit heel slecht is voor de bereikbaarheid van de stadsdelen Oost, Centrum en Zuid. Alle ondernemers, leveranciers, busjes voor schoolkinderen en gehandicapten, servicemonteurs en dus ook zo’n 200.000 Amsterdammers gaan hier echt veel last van krijgen.”

Vanmorgen werden ter hoogte van het Namenmonument slagbomen geplaatst in de Weesperstraat:

Veel automobilisten hadden er in ieder geval al last van tijdens de eerste dag van de knip. Iemand beschreef in een tweet dat hulpdiensten moeite hadden om door het drukke verkeer te komen. Een taxichauffeur spreekt op twitter zijn ongenoegen uit over het feit dat er nu ver moet worden omgereden:

Op het stuk straat waar nu niet wordt gereden werd vanmorgen ook een stukje ‘park’ aangelegd, met een groene grasmat, plantenperken en bloembakken. Ondanks dat Frankfurther tegen de knip is, ziet hij ook kansen: “Als je die slagbomen even wegdenkt, dan ziet zo’n straat met 2×1 rijstrook met zoveel bloembakken en een tuin in het midden er best aardig uit. In combinatie met meer winkels en terrasjes kan het zo volgens MKB-Amsterdam een aantrekkelijke en goed bereikbare  stadsstraat worden.”

Bloembakken op de Weesperstraat ter hoogte van de Mozes en Aäronkerk:

De knip in de Weesperstraat geldt alleen overdag. Tussen 11 uur ’s avonds en 6 uur ’s ochtends staan de slagbomen open en kunnen automobilisten wel doorrijden.

Guido Frankfurther van MKB-Amsterdam op AT5 en in de Telegraaf en in het Parool over de knip.

Deel dit artikel:

Volg jij MKB-Amsterdam al op social media?

MKB Amsterdam

MKB Amsterdam

Wil je reageren op dit bericht? Klik hier om te reageren

Help ons de regio Amsterdam ondernemender maken! Wij behartigen jouw belangen op het stadhuis en Binnenhof.
Nieuws

Het laatste nieuws 

MKB wil langere ontheffing vrachtauto’s voor uitstootvrijezone

MKB wil langere ontheffing vrachtauto’s voor uitstootvrijezone

MKB-Metropool Amsterdam pleit bij de gemeente voor een langere ontheffingsmogelijkheid voor vrachtauto’s dan tot 1 januari 2030. Vicevoorzitter Guido Frankfurther: “Zeker in huidige economische situatie met torenhoge bedrijfslasten en Coronaschulden die nu moeten worden terugbetaald, kan je niet verlangen dat ondernemers hun vrachtauto’s uit 2018 of 2019 op 1 januari 2025 de deur uitdoen”

Ook Guido Frankfurther zakt voor tramexamen

Ook Guido Frankfurther zakt voor tramexamen

Vicevoorzitter MKB-Metropool Amsterdam Guido Frankfurther kijkt kritisch naar het tramexamen van de GVB. Frankfurther erkent het belang van snelheids- en vaardigheidstesten, maar meent dat de lat wel erg hoog wordt gelegd: “Veiligheid voorop, maar op deze manier wordt het personeelstekort natuurlijk nooit ingelopen”.

CLIMAA: Gesloten Impact Deals

CLIMAA: Gesloten Impact Deals

De Impact Deals zijn inmiddels gesloten! Lees hieronder meer over de acht Impact Deals ontwikkeld door tien ambitieuze MKB-ers.