Amsterdam Divers & Inclusief (ADI) organiseert op donderdag 22 april een webinar met concrete tips voor een divers en inclusief midden- en kleinbedrijf. Dit is de derde webinar van een vijfdelige reeks over diversiteit in het Amsterdamse mkb. Met deze reeks focust ADI zich op de voordelen van divers personeel, het vinden van diverse nieuwe collega’s en het creëren van een veilige werkomgeving. Op donderdag 22 april gaat de aandacht specifiek uit naar de rol van taal, vacatureteksten en selectieprocessen bij het aantrekken van personeel. Er zijn verschillende sprekers uitgenodigd om hun kennis en ervaringen te delen. Een strakke planning, met een duidelijk verhaal. Het belooft een informatieve middag te worden!

Meld je daarom gauw aan voor het webinar op 22 april van 15.45 tot 17.00 uur. Dat kan hier.

Het hele programma:

PROGRAMMA WEBINAR #3 AMSTERDAM – DIVERS & INCLUSIEF

15.45 uur Aftrap door Shivan Shazad, beleidsmedewerker Amsterdam – Divers & Inclusief.

15.50 uur Pitch 1: ‘je vacatureteksten onder de loep’ door Karima el Bouchtaoui, directeur van Ocullus Consultancy.

16.05 uur Intermezzo: ‘inclusieve taal van de stad’ met Gershwin Bonevacia, Amsterdamse stadsdichter (2019).

16.15 uur Praktijkvoorbeeld: ‘onbevooroordeeld aannemen in de zorg’ door Tanja Crouse, recruiter voorHVO-Querido.

16.30 uur Pitch 2: ‘selecteren zonder vooroordelen. Voor de beste match!’ met Barbara Bos, trainer bij het College voor de Rechten van de Mens.

16.50 uur Tijd voor enkele vragen en afronding.

Geïnteresseerd in de andere webinars? Lees en kijk ze hier (terug).

Deel dit artikel:

Volg jij MKB-Amsterdam al op social media?

Anne van der Krol

Anne van der Krol

Wil je reageren op dit bericht? Klik hier om te reageren

Help ons de regio Amsterdam ondernemender maken! Wij behartigen jouw belangen op het stadhuis en Binnenhof.
Nieuws

Het laatste nieuws 

Vakantiegeld blok aan been voor veel ondernemers

Vakantiegeld blok aan been voor veel ondernemers

Werkgevers die het moeilijk hebben door de coronacrisis vragen zich af hoe zij vakantiegeld moeten uitbetalen aan hun werknemers. Tip van juristen: ga met de werknemer in gesprek om tot een schikking te komen, zoals uitstel of gespreid betalen

NOW terugbetalen stokt, veel mkb’ers afwachtend

NOW terugbetalen stokt, veel mkb’ers afwachtend

Bedrijven zijn terughoudend met het terugbetalen van te veel ontvangen geld uit de NOW-regeling. Slechts een klein deel van de ondernemers die de NOW-regeling deels of helemaal moeten terugbetalen heeft dit al gedaan. De rest wacht af.

Preventief testen biedt uitkomst voor jouw bedrijf

Preventief testen biedt uitkomst voor jouw bedrijf

Het devies van de overheid luidt nog altijd: werk zoveel mogelijk thuis. Voor bedrijven waarbij dat niet mogelijk is biedt preventief testen op corona uitkomst. Via Werkgeverstesten.nl kun je gemakkelijk een teststraat bij jouw bedrijf inrichten.

Webinar Rabobank: Zo komt jouw vereniging de crisis door

Webinar Rabobank: Zo komt jouw vereniging de crisis door

Hoe speel je in op de financiële gevolgen van de coronacrisis voor jouw vereniging? Van welke regelingen kun je gebruik maken? Voormalig topschaatser Erben Wennemars presenteert het webinar op woensdag 12 en dinsdag 18 mei 2021.

Maak steunpakket langer en ruimhartiger

Maak steunpakket langer en ruimhartiger

‘Geen ondernemer mag aan de coronacrisis kapotgaan. Wees ruimhartig, verleng het steunpakket tot eind van het jaar en strijk nú de laatste plooien in dat pakket glad.’ Die oproep doet voorzitter Jacco Vonhof van MKB-Nederland in een brief aan het kabinet. ‘Maatwerk kan niet worden geleverd, zo krijgen we steeds te horen. Dat mag echter nooit de reden zijn om ondernemers dan maar te laten vallen.’ Hij pleit daarom voor een loket waar ondernemers met hun specifieke situatie terecht kunnen.