De samenleving gaat weer open. Veel mensen beseffen niet dat ondernemers weer rekeningen moeten betalen – inclusief achterstallige rekeningen en (belasting)schulden. Ondernemers willen die betalingen het liefst spreiden, omdat in één keer betalen vaak simpelweg niet gaat. Gisteren verscheen in het Parool een artikel over ondernemers die diep in de coronaschulden zitten. 

“Die belastingschuld wordt een groot probleem”, zegt voorzitter Bart Drenth van MKB-Amsterdam. “Een derde van onze leden heeft een schuld bij de fiscus. Die drie jaar terugbetalingstermijn betekent dat je het dubbele van je normale belasting moet betalen. Dat beperkt het herstel van deze bedrijven ongelooflijk, laat staan het vermogen om ons uit de crisis te investeren.”

“Ik begrijp het dilemma van het kabinet. Je wilt wel eerlijk zijn. Wij zijn geen voorstander van selectief kwijtschelden. Je moet bedrijven gelijk behandelen en bedrijven die krom hebben gelegen om belasting te betalen, niet straffen.”

Drenth roept het kabinet op om coronamaatregelen nu eens niet een paar maanden op te rekken of de ingangsdatum voor terugbetalen drie maanden op te schuiven, zoals tot nu toe gebeurde. “Wat zou helpen is dat we voor langere tijd meer zekerheid krijgen. De onzekerheid is enorm.”

Lees hier het hele artikel uit het Parool.

https://www.parool.nl/editie/20210517/ondernemers-diep-in-coronaschulden-het-kabinet-moet-nadenken-over-kwijtschelden~b5a31939/

Deel dit artikel:

Volg jij MKB-Amsterdam al op social media?

Marcia Appels

Marcia Appels

Hoofdredacteur en communicatiemanager MKB-Amsterdam.

Wil je reageren op dit bericht? Klik hier om te reageren

Help ons de regio Amsterdam ondernemender maken! Wij behartigen jouw belangen op het stadhuis en Binnenhof.
Nieuws

Het laatste nieuws 

‘Geef ondernemers meer inzicht in gevolgen Grote Werken’

‘Geef ondernemers meer inzicht in gevolgen Grote Werken’

Bij de grote openbare werken die Amsterdam de komende jaren te wachten staan, zijn ook de belangen van veel ondernemers in het geding. Dat schrijven Willem Koster van Vereniging Amsterdam City, Pim Evers van KHN Amsterdam en Bart Drenth van MKB-Amsterdam in een brief aan wethouders Everhardt en De Vries.

Huurkorting op gemeentevastgoed: hoe gaat het nu?

Huurkorting op gemeentevastgoed: hoe gaat het nu?

In maart besloot de gemeente Amsterdam, dankzij een lobby van MKB-Amsterdam, dat ondernemers die gemeentelijke panden huren huurkorting zouden krijgen. Veel ondernemers zijn geholpen met deze maatregel, maar dat geldt niet voor iedereen. MKB-Amsterdam roept de gemeente Amsterdam op: bied maatwerk!

Aandeel flexbanen sinds coronacrisis fors gestegen

Aandeel flexbanen sinds coronacrisis fors gestegen

Ruim een vierde van alle dienstverbanden is nu voor bepaalde tijd, voor de crisis was dat nog ongeveer een vijfde. Volgens hoogleraar Arbeidsmarkt Ton Wilthagen van de Tilburg University is het een bekend verschijnsel tijdens crises. In onzekere tijden zijn bedrijven geneigd de kat uit de boom te kijken.

Gerco Tolsma: ”Neem de tijd voor je personeel”

Gerco Tolsma: ”Neem de tijd voor je personeel”

Op 4 juli zenden we een nieuwe MKB TV uit over het Regionaal Werkcentrum. In aanloop spreken we met voorzitters van ondernemersverenigingen over de arbeidsmarkt in hun regio. Vandaag: Gerco Tolsma, regionaal directeur van platform MeerBusiness Haarlemmermeer en Schiphol.

We mogen weer: Groeiborrel op donderdag 17 juni!

We mogen weer: Groeiborrel op donderdag 17 juni!

Het is inmiddels even geleden, maar aankomende donderdag organiseert MKB-Amsterdam eindelijk weer een fysieke groeiborrel! De borrel vindt plaats in Brasserie Paardenburg, Amstelveen. Tijdens de bijeenkomst wordt de winnaar van het Product van de Maand bekendgemaakt.

Zomerevent: Verspreiden van inclusiviteit

Zomerevent: Verspreiden van inclusiviteit

Covid-19 heeft ons afgelopen jaar al laten zien hoe belangrijk solidariteit is en hoe belangrijk contact met anderen voor iedereen is. Het thema van het jaarlijkse digitale zomerevent van Sociaal Werkkoepel Amsterdam, op 24 juni 2021, is actueler dan ooit: Verspreiden van inclusiviteit.