Van harpconcert bij Casa Rosso tot bezoek aan een bewoner en de dijk in zijn huis, van Repair Café tot proeverij bij lokale ondernemers; op 24 en 25 juni nodigen ondernemers, bewoners en culturele en maatschappelijke instellingen heel Amsterdam uit om kennis te maken met de rijke diversiteit van de oude binnenstad. Op meer dan 55 locaties zijn gratis activiteiten te bezoeken aan de hand van een programmafolder en plattegrond waarmee ieder een eigen route kan uitstippelen.

Een ander beeld van de binnenstad

Bij veel Amsterdammers leeft het beeld dat de oude binnenstad een monocultuur zou zijn met louter plat commercieel vermaak voor toeristen. De buurt is echter rijk aan cultuur, unieke ondernemingen, eigenzinnige bewoners en sociale activiteiten. Een samenwerkingsverband van ondernemers (verenigd in zes BIZ-zen), culturele en maatschappelijke instellingen, cultuurmakers en bewoners wil het beeld van de binnenstad bijstellen door de organisatie van het Wallen Festival waarin alle ingrediënten van de buurt naar voren komen.

Kruisbestuiving

Bij de invulling van het programma is bijzondere aandacht besteed aan kruisbestuiving. Samenwerking in onverwachte combinaties heeft activiteiten opgeleverd zoals het duurzaam laten groeien van kleuren van stoffenwinkel Capsicum en De Waag Future Lab. Of moderne dans van Edward Lloyd in dialoog met de tentoonstelling van kunstenaar Dirk Hardy.

Praktische informatie

Het Wallen Festival vindt plaats op zaterdag 24 en 25 juni. De meeste locaties zijn tussen 12 en 17 uur te bezoeken. Ook zijn er specifieke programmaonderdelen met een afwijkende tijd. Meer informatie via onze social media @wallenfestival of haal het programmaboekje bij de marktkraam op de Nieuwmarkt gedurende het festival.

Deel dit artikel:

Volg jij MKB-Amsterdam al op social media?

MKB Amsterdam

MKB Amsterdam

Wil je reageren op dit bericht? Klik hier om te reageren

Help ons de regio Amsterdam ondernemender maken! Wij behartigen jouw belangen op het stadhuis en Binnenhof.
Nieuws

Het laatste nieuws 

Kleine reclame-uitingen

Kleine reclame-uitingen

Ondernemers met kleinere reclame-uitingen worden in 2024 ontzien, na een motie van D66-raadslid Erik Schmit. De tarieven voor reclame-uitingen tot 5m2 worden niet verhoogd of geïndexeerd. Volgens vicevoorzitter Guido Frankfurther van MKB-Metropool Amsterdam een goede zaak.

Uitnodiging Netwerkborrel – Maandag 6 november

Uitnodiging Netwerkborrel – Maandag 6 november

Wij nodigen je graag uit voor de laatste MKB-Metropool Amsterdam Borrel van dit jaar op maandag 6 november in de Oranjekerk in Amsterdam. We hebben een gevarieerd programma, waarbij je zowel financieel als online impact kan maken!

Wilder Land is op een bijzondere missie met een bijzonder, divers team

Wilder Land is op een bijzondere missie met een bijzonder, divers team

Oprichter Matthijs Westerwoudt: “Het leuke is dat de medewerkers van begin tot eind betrokken zijn bij de totstandkoming van de producten. Zo zien zij ook dat die soms doodnormale (on)kruiden stap voor stap veranderen in mooie en lekkere producten waar een hoop mensen iedere dag van genieten”