Er heerst onzekerheid onder uitbaters van Amsterdamse haringkramen. De gemeente is bezig het beleid omtrent vergunningen aan te passen naar Europese regelgeving. Daardoor kunnen haringkraamhouders hun vergunning voor onbepaalde tijd verliezen. Dat schrijft Het Parool.

Dat zit zo: veel haringkareigenaren hebben nu een standplaatsvergunning voor onbepaalde tijd. Wanneer de gemeente overgaat op Europese regelgeving betekent dat dat vergunningen voor onbepaalde tijd niet langer worden uitgegeven én dat huidige vergunningen kunnen worden omgezet van onbepaalde naar bepaalde geldigheidsduur. Andere ondernemers zouden daardoor meer kansen krijgen op de markt, maar bij de huidige kraamuitbaters zorgt het vooruitzicht voor onzekerheid.

Voorzitter MKB-Amsterdam Achmed Baâdoud: ‘Dat we elk jaar nieuwe haring hebben dat is één ding dat zeker is. Maar de haringkarhouders zitten zelf al een hele lange tijd in onzekerheid. We vragen de gemeente Amsterdam om zo snel mogelijk duidelijkheid te geven aan deze ondernemers. Ondernemers hebben duidelijkheid nodig om goed te kunnen ondernemen.

Naar verwachting neemt het college na de zomer een besluit over de looptijd van de nieuwe vergunningen. Dan wordt ook meer duidelijkheid verwacht over de rest van het beleid rondom dergelijke vergunningen.

Deel dit artikel:

Volg jij MKB-Amsterdam al op social media?

MKB Amsterdam

MKB Amsterdam

Wil je reageren op dit bericht? Klik hier om te reageren

Help ons de regio Amsterdam ondernemender maken! Wij behartigen jouw belangen op het stadhuis en Binnenhof.
Nieuws

Het laatste nieuws 

Kleine reclame-uitingen

Kleine reclame-uitingen

Ondernemers met kleinere reclame-uitingen worden in 2024 ontzien, na een motie van D66-raadslid Erik Schmit. De tarieven voor reclame-uitingen tot 5m2 worden niet verhoogd of geïndexeerd. Volgens vicevoorzitter Guido Frankfurther van MKB-Metropool Amsterdam een goede zaak.

Uitnodiging Netwerkborrel – Maandag 6 november

Uitnodiging Netwerkborrel – Maandag 6 november

Wij nodigen je graag uit voor de laatste MKB-Metropool Amsterdam Borrel van dit jaar op maandag 6 november in de Oranjekerk in Amsterdam. We hebben een gevarieerd programma, waarbij je zowel financieel als online impact kan maken!

Wilder Land is op een bijzondere missie met een bijzonder, divers team

Wilder Land is op een bijzondere missie met een bijzonder, divers team

Oprichter Matthijs Westerwoudt: “Het leuke is dat de medewerkers van begin tot eind betrokken zijn bij de totstandkoming van de producten. Zo zien zij ook dat die soms doodnormale (on)kruiden stap voor stap veranderen in mooie en lekkere producten waar een hoop mensen iedere dag van genieten”