Burgemeester Femke Halsema maakt zich zorgen over de opeenstapeling van maatschappelijke problemen waarmee Amsterdammers te maken hebben. In de podcast ‘Amsterdam wereldstad’ van Het Parool kijkt Halsema terug op het jaar 2022 en naar de komende jaren.  “Of het nou om dakloosheid gaat, mentale problemen of armoede: onze publieke voorzieningen kunnen het nauwelijks bijbenen. Dat probleem is niet alleen van deze winter, dat zal nog een geruime tijd voortduren.”

Samenwerking met het bedrijfsleven

De burgemeester hoopt dat de gemeente steun van het bedrijfsleven krijgt. “Veel dingen die vanzelfsprekend waren in het verleden, zijn komende tijd niet meer mogelijk,” aldus Halsema in het Parool. “Ik merk in gesprekken met het bedrijfsleven dat er een enorme bewogenheid en bereidheid is om te helpen.” Iets waar MKB-Amsterdam voorzitter Bart Drenth volledig achterstaat. “We steunen de burgemeester en gaan graag met haar in gesprek gaan hoe we kunnen helpen”.
Ook bestuurslid Jack Stuifbergen ziet het belang van samenwerking: ” Uiteraard willen wij armoede bestrijden, dit is in ons allen van belang.We hebben hiervoor wel een infrastructuur nodig die het ons mogelijk maakt om op een gemakkelijke manier hulp te bieden. Wij als ondernemers kunnen helpen bij signalering, financiële ondersteuning bieden en helpen bij budgetcoaching. Laten we gezamenlijk die handschoen oppakken!'”

Doe mee!

Heb je ideëen hoe we als Amsterdams bedrijfsleven samen met de gemeente kunnen werken aan oplossing van armoede? Stuur een mail naar hoofdredacteur Marcia Appels, marcia.appels@mkb-amsterdam.nl.

Deel dit artikel:

Volg jij MKB-Amsterdam al op social media?

Jerry van Schaik

Jerry van Schaik

Wil je reageren op dit bericht? Klik hier om te reageren

Help ons de regio Amsterdam ondernemender maken! Wij behartigen jouw belangen op het stadhuis en Binnenhof.
Nieuws

Het laatste nieuws 

Ondernemers winkelcentrum De Dukaat aan het Ecuplein: ‘Laat onze blauwe parkeerzone niet verdwijnen’

Ondernemers winkelcentrum De Dukaat aan het Ecuplein: ‘Laat onze blauwe parkeerzone niet verdwijnen’

Maik Schaffner, eigenaar van supermarkt Jumbo in winkelcentrum De Dukaat: ‘Wij zijn niet tegen de invoering van betaald parkeren. Maar bij het verdwijnen van de blauwe parkeerzone gaan bewoners met een parkeerontheffing op deze plekken staan.’ Guido Frankfurther: ‘Een goed functionerend winkelcentrum is belangrijk voor de leefbaarheid van het gebied.’ De commissie Mobiliteit en Openbare Ruimte van de gemeenteraad bespreekt donderdag de kwestie.

Leveranciers na elke levering terug naar Ringweg A10

Leveranciers na elke levering terug naar Ringweg A10

Vorige week maakte wethouder Van de Horst bekend 14 hoofdroutes voor autoverkeer te willen afsluiten. Vicevoorzitter Guido Frankfurther van MKB-Amsterdam: ‘Wij zien ook de voordelen van een autoluwere stad met minder drukte en een schonere lucht. Maar dat moet wel in goed overleg met het bedrijfsleven en in kleine, behapbare stappen, zodat het bedrijfsleven de tijd krijgt om zich aan te passen.’

Kantoorpanden Amstelveen moeten voldoen aan energielabel C

Kantoorpanden Amstelveen moeten voldoen aan energielabel C

Bedrijven in Amstelveen die nog niet voldoen aan de energielabel C hebben en brief gekregen om binnen twaalf weken een verbeterplan aan te leveren. Wethouder Floor Gordon: ‘Met het energielabel willen we ervoor zorgen dat gebouweigenaren energiezuinige maatregelen nemen. Dat is belangrijk om CO2 te besparen en het zorgt voor lagere energielasten.’

De Hanze Trade Summit: zakendoen én duurzaamheid

De Hanze Trade Summit: zakendoen én duurzaamheid

Bij Internationaal zaken doen komen niet alleen prijs en kwaliteit in de onderhandelingen ter sprake, maar steeds vaker ook meerdere SDG doelen. Erik de Boer, directeur MKB TRADE OFFICE: ‘Vrijdag 8 september hebben we een unieke internationale bijeenkomst voor ondernemers die importeren en exporteren of die de mogelijkheden voor import en export onderzoeken. Meld je snel aan!

‘Noord-Holland is rijk aan innovatieve ondernemers’

‘Noord-Holland is rijk aan innovatieve ondernemers’

Als gedeputeerde van de provincie Noord-Holland ondersteunt Ilse Zaal lokale mkb ondernemers op gebieden als stimulering van innovatie, een beter werkende arbeidsmarkt, ondersteuning bij verduurzaming of terugdringing van leegstand. De verkiezingen voor de Provinciale Staten op woensdag 15 maart zijn dan ook van groot belang voor jou als ondernemer. Ga stemmen!