Projectontwikkelaar van het Marktkwartier in Amsterdam-West is in conflict met bedrijven die gevestigd zijn op het Food Center aan de Jan van Galenstraat. Door de ruzie ligt de bouw van de nieuwe woonwijk met 1.700 huizen stil en een gloednieuw Food Center stil, terwijl het terrein steeds verder verloedert. Een slechte zaak voor de ondernemers aldaar, vindt MKB-Amsterdam.

Projectontwikkelaar Marktkwartier heeft het vertrouwen in de Vereniging Herstructurering, die de bedrijven op het terrein vertegenwoordigt, opgezegd. Zij worden het niet eens over de vormgeving van de plannen. Zo is het aanleggen van een warmtenet op het terrein een heikel punt waarover de meningen verschillen. Beide partijen zijn op dit moment zelfs niet meer met elkaar in gesprek over hoe het nu verder moet. Dat brengt de toekomst van het Marktkwartier in gevaar en dus ook die van de ondernemers – veelal in de voedselsector – die het terrein nu en in de toekomst als hun standplaats zouden hebben.

Gemeente zit niet aan tafel bij mediationtraject

Door middel van een mediationtraject moeten de ruziënde partijen weer nader tot elkaar worden gebracht, maar namens de gemeente wordt daar niet aan bijgedragen. Verantwoordelijk wethouder Reinier van Dantzig (Grond en Ontwikkeling) vindt volgens De Telegraaf dat de private partijen het conflict zelf moeten oplossen. “De gemeente heeft pas een rol als Marktkwartier de afspraken in het contract met de gemeente niet nakomt en daar is geen sprake van.”

MKB-Amsterdam ziet de gemeente Amsterdam en vooral wethouder Van Dantzig juist wél graag aan de mediationtafel. Voorzitter Achmed Baâdoud: “Het nieuwe beleid van de gemeente is juist het versimpelen en versnellen van projecten. MKB-Amsterdam roept de wethouder dan ook op om de partijen aan tafel te krijgen om het project te versnellen.”

Deel dit artikel:

Volg jij MKB-Amsterdam al op social media?

MKB Amsterdam

MKB Amsterdam

Wil je reageren op dit bericht? Klik hier om te reageren

Help ons de regio Amsterdam ondernemender maken! Wij behartigen jouw belangen op het stadhuis en Binnenhof.
Nieuws

Het laatste nieuws 

Kleine reclame-uitingen

Kleine reclame-uitingen

Ondernemers met kleinere reclame-uitingen worden in 2024 ontzien, na een motie van D66-raadslid Erik Schmit. De tarieven voor reclame-uitingen tot 5m2 worden niet verhoogd of geïndexeerd. Volgens vicevoorzitter Guido Frankfurther van MKB-Metropool Amsterdam een goede zaak.

Uitnodiging Netwerkborrel – Maandag 6 november

Uitnodiging Netwerkborrel – Maandag 6 november

Wij nodigen je graag uit voor de laatste MKB-Metropool Amsterdam Borrel van dit jaar op maandag 6 november in de Oranjekerk in Amsterdam. We hebben een gevarieerd programma, waarbij je zowel financieel als online impact kan maken!

Wilder Land is op een bijzondere missie met een bijzonder, divers team

Wilder Land is op een bijzondere missie met een bijzonder, divers team

Oprichter Matthijs Westerwoudt: “Het leuke is dat de medewerkers van begin tot eind betrokken zijn bij de totstandkoming van de producten. Zo zien zij ook dat die soms doodnormale (on)kruiden stap voor stap veranderen in mooie en lekkere producten waar een hoop mensen iedere dag van genieten”