De afgelopen maanden heeft een team van experts een 0-meting voor het mkb ontwikkeld. Sinds twee weken is deze hier voor jou beschikbaar. Door het invullen van de vragenlijst krijg je inzicht in de huidige staat van digitalisering van jouw bedrijf. Na het invullen krijg je gratis toegang tot een reeks van webinars en trainingen waarin de digitale groeimogelijkheden van jouw bedrijf aan het licht worden gebracht. Start: eind april. Wees er dus snel en vul de vragenlijst vandaag nog in!

Of je al flink gebruik maakt van digitale tools, of je nog onbekend bent in de digitale wereld, maakt niet uit. Op basis van wat ondernemers bij de 0-meting invullen, ontwikkelt Alexis van Dam, docent Marketing & Sales aan de HvA, momenteel de zesdelige webinar-reeks ‘Digital Marketing’. “Wat je nu ziet is dat veel ondernemers wel eens content plaatsen, maar niet precies weten waar, wat en wanneer ze deze moeten delen. Laat staan hoe ze deze, vaak grote, investering moeten meten. Dit terwijl het voor elk bedrijf cruciaal is om te weten waar je kansen liggen, online up to date te blijven en op deze manier energie te stoppen in het genereren van de juiste leads. Want, geen leads is geen business!”.

Als oud ondernemer en Marketing & Sales specialist is het Alexis’ doel om het mkb in de regio Amsterdam bewust te maken van hun digitale groeimogelijkheden. Eind april trapt hij de webinar-reeks Digital Marketing af met een teaser waarin de onderwerpen van de zes webinars worden gepresenteerd. Onderwerpen die in ieder geval aan bod komen: personal branding op social media, leads generatie en traceerbaarheid van je website, advertising en content marketing. “Het worden korte webinars van tien tot vijftien minuten. We selecteren de onderwerpen die elke ondernemer moet kennen en komen direct tot de kern.” Aansluitend op de webinars worden er speciale trainingen ontwikkeld. Elke ondernemer die de vragenlijst heeft ingevuld en zich daarbij aanmeldt voor deelname aan het Digitaliseringsoffensief kan deze gratis, en op zijn eigen tijd en moment, volgen. Alleen de kick-off en terugkomdag staan vast.

Rendabel, gratis en flexibel. Het lijkt ons duidelijk: meer dan genoeg voordelen! Start gelijk en doe mee! Vul hier de 0-meting in en meld je aan voor het Digitaliseringoffensief door een e-mail te sturen naar marcia.appels@mkb-amsterdam.nl.

De 0-meting en webinar-reeks Digital Marketing zijn onderdeel van het Digitaliseringsoffensief Amsterdam. Een initiatief van MKB-Amsterdam, Gemeente Amsterdam, De Hogeschool van Amsterdam en Ready to Scale. Mogelijk gemaakt door het Ministerie van Economische Zaken en Klimaat. 

Deel dit artikel:

Volg jij MKB-Amsterdam al op social media?

Anne van der Krol

Anne van der Krol

Wil je reageren op dit bericht? Klik hier om te reageren

Help ons de regio Amsterdam ondernemender maken! Wij behartigen jouw belangen op het stadhuis en Binnenhof.
Nieuws

Het laatste nieuws 

‘Geef ondernemers meer inzicht in gevolgen Grote Werken’

‘Geef ondernemers meer inzicht in gevolgen Grote Werken’

Bij de grote openbare werken die Amsterdam de komende jaren te wachten staan, zijn ook de belangen van veel ondernemers in het geding. Dat schrijven Willem Koster van Vereniging Amsterdam City, Pim Evers van KHN Amsterdam en Bart Drenth van MKB-Amsterdam in een brief aan wethouders Everhardt en De Vries.

Huurkorting op gemeentevastgoed: hoe gaat het nu?

Huurkorting op gemeentevastgoed: hoe gaat het nu?

In maart besloot de gemeente Amsterdam, dankzij een lobby van MKB-Amsterdam, dat ondernemers die gemeentelijke panden huren huurkorting zouden krijgen. Veel ondernemers zijn geholpen met deze maatregel, maar dat geldt niet voor iedereen. MKB-Amsterdam roept de gemeente Amsterdam op: bied maatwerk!

Aandeel flexbanen sinds coronacrisis fors gestegen

Aandeel flexbanen sinds coronacrisis fors gestegen

Ruim een vierde van alle dienstverbanden is nu voor bepaalde tijd, voor de crisis was dat nog ongeveer een vijfde. Volgens hoogleraar Arbeidsmarkt Ton Wilthagen van de Tilburg University is het een bekend verschijnsel tijdens crises. In onzekere tijden zijn bedrijven geneigd de kat uit de boom te kijken.

Gerco Tolsma: ”Neem de tijd voor je personeel”

Gerco Tolsma: ”Neem de tijd voor je personeel”

Op 4 juli zenden we een nieuwe MKB TV uit over het Regionaal Werkcentrum. In aanloop spreken we met voorzitters van ondernemersverenigingen over de arbeidsmarkt in hun regio. Vandaag: Gerco Tolsma, regionaal directeur van platform MeerBusiness Haarlemmermeer en Schiphol.

We mogen weer: Groeiborrel op donderdag 17 juni!

We mogen weer: Groeiborrel op donderdag 17 juni!

Het is inmiddels even geleden, maar aankomende donderdag organiseert MKB-Amsterdam eindelijk weer een fysieke groeiborrel! De borrel vindt plaats in Brasserie Paardenburg, Amstelveen. Tijdens de bijeenkomst wordt de winnaar van het Product van de Maand bekendgemaakt.

Zomerevent: Verspreiden van inclusiviteit

Zomerevent: Verspreiden van inclusiviteit

Covid-19 heeft ons afgelopen jaar al laten zien hoe belangrijk solidariteit is en hoe belangrijk contact met anderen voor iedereen is. Het thema van het jaarlijkse digitale zomerevent van Sociaal Werkkoepel Amsterdam, op 24 juni 2021, is actueler dan ooit: Verspreiden van inclusiviteit.