Nog tot 23 oktober 2023 kunnen ondernemers hun mening delen over de uitstootvrije zone via www.amsterdam.nl/inspraak . Jouw betrokkenheid als ondernemer is cruciaal voor de toekomst van de zone en kan het verkeersbesluit beïnvloeden. De gemeente Amsterdam organiseert diverse evenementen om je te informeren en jouw mening te horen.

Volgens vicevoorzitter MKB-Metropool Amsterdam Guido Frankfurther is het dit keer echt nodig dat ondernemers individueel iets van zich laten horen. “Voor het nieuwe beleid komen ook aangepaste ontheffingsregels en die wil de gemeente pas gaan opstellen aan de hand van de zienswijzen. Vertel waar je als ondernemer tegenaan denkt te lopen; hoe concreter hoe beter”.

Gezamenlijke zienswijze

Het nieuwe beleid stelt dat je in Amsterdam binnen de Ring A10 vanaf 1 januari 2025 alleen nog met uitstootvrije bestel- en vrachtauto’s mag rijden. Voor beide categorieën gelden overgangsregelingen tot respectievelijk 2028 en 2030. MKB-Metropool Amsterdam heeft hierover zelf al een zienswijze ingediend samen met Vereniging Amsterdam City en de Amsterdamse afdeling van Koninklijke Horeca Nederland.

Frankfurther: ‘Wij staan achter de gestelde grens van 1 januari 2025, want een schone lucht is ook voor ondernemers van groot belang. Wel willen we een iets ruimere overgangsregeling, waarbij nieuwe vrachtauto’s vanaf 2018 ook nog tot 2030 mogen blijven rijden. Maar tegelijkertijd vragen we ook respect voor de ondernemers die in een vroeg stadium al zijn overgestapt op elektrisch vervoer en daarvoor forse investeringen hebben gedaan”.

Food Center

Tenslotte bepleiten de drie belangenorganisaties alsnog een tijdelijke corridor met een ontheffing voor de schoonste dieselvoertuigen (Euro 6) aan te leggen tussen de A10, via de Haarlemmerweg, naar het Food Centrum tot 2030.

Bekijk de zienswijze

MKB wil langere ontheffing vrachtauto’s voor uitstootvrijezone

MKB-Metropool Amsterdam pleit bij de gemeente voor een langere ontheffingsmogelijkheid voor vrachtauto’s dan tot 1 januari 2030. Vicevoorzitter Guido Frankfurther: “Zeker in huidige economische situatie met torenhoge bedrijfslasten en Coronaschulden die nu moeten worden terugbetaald, kan je niet verlangen dat ondernemers hun vrachtauto’s uit 2018 of 2019 op 1 januari 2025 de deur uitdoen”
Deel dit artikel:

Volg jij MKB-Amsterdam al op social media?

MKB Amsterdam

MKB Amsterdam

Wil je reageren op dit bericht? Klik hier om te reageren

Help ons de regio Amsterdam ondernemender maken! Wij behartigen jouw belangen op het stadhuis en Binnenhof.
Nieuws

Het laatste nieuws 

Kleine reclame-uitingen

Kleine reclame-uitingen

Ondernemers met kleinere reclame-uitingen worden in 2024 ontzien, na een motie van D66-raadslid Erik Schmit. De tarieven voor reclame-uitingen tot 5m2 worden niet verhoogd of geïndexeerd. Volgens vicevoorzitter Guido Frankfurther van MKB-Metropool Amsterdam een goede zaak.

Uitnodiging Netwerkborrel – Maandag 6 november

Uitnodiging Netwerkborrel – Maandag 6 november

Wij nodigen je graag uit voor de laatste MKB-Metropool Amsterdam Borrel van dit jaar op maandag 6 november in de Oranjekerk in Amsterdam. We hebben een gevarieerd programma, waarbij je zowel financieel als online impact kan maken!

Wilder Land is op een bijzondere missie met een bijzonder, divers team

Wilder Land is op een bijzondere missie met een bijzonder, divers team

Oprichter Matthijs Westerwoudt: “Het leuke is dat de medewerkers van begin tot eind betrokken zijn bij de totstandkoming van de producten. Zo zien zij ook dat die soms doodnormale (on)kruiden stap voor stap veranderen in mooie en lekkere producten waar een hoop mensen iedere dag van genieten”