Details
Date:

mei 23

Time:

11:00 - 13:30

Click to Register: https://www.eventbrite.nl/e/ronde-tafel-aan-het-rokin-tickets-328072251937
Organizer

MKB Amsterdam i.s.m. Ombudsman Metropool

Website: https://www.eventbrite.nl/o/mkb-amsterdam-ism-ombudsman-metropool-45608499213
Venue

Rokin 49

49 Rokin, 1012 LM Amsterdam

Amsterdam, NH, NL, 1012 LM

In Amsterdam worden regelmatig grote (en kleine) projecten uitgevoerd waarbij ondernemers geconfronteerd worden met (omzet)schade.

Een van de groepen die de ombudsman niet vaak benaderen zijn ondernemers. Dit wil niet zeggen dat zij altijd tevreden zijn over het handelen van de gemeente Amsterdam. Zeker in de coronatijd hebben zij het vaak (financieel) zwaar. Vandaar dat er een verkenning plaatsvindt is door de ombudsman welke onderwerpen interessant zijn voor ondernemers en hiermee bij de volgende ombudsmanagenda aan de slag te gaan.

Omdat er tijdens de verkennende gesprekken door MKB-Amsterdam een heel concreet onderwerp is opgebracht, te weten “Nadeelcompensatie en ondernemersrisico”, wordt dit bij deze cyclus van de ombudsmanagenda reeds opgepakt. Het is ook actueel gezien de vele ingrepen in de openbare ruimte, waaronder bijvoorbeeld het kadeherstel, herinrichtingen etc.

Programma:

11:00 – 11:30 uur: inloop met koffie

11:30 – 11:45 uur: welkomstwoord door Adyen, Guido Frankfurther, Vicevoorzitter MKB-Amsterdam en Munish Ramlal, Ombudsman Metropool die de zaal uitnodigen om ervaringen, verwachtingen en behoeftes inzake nadeelcompensatie te delen

11:45 – 12:15 uur: presentatie door Bureau Nadeelcompensatie door Annette Neervoort, Bert Ramaker en Herman van Velsen

12:15 – 12:30 uur: samenvatting en ‘take away’ door Munish Ramlal

12:30 – 13:30 uur: nazit bij Adyen

Deel dit artikel:
Help ons de regio Amsterdam ondernemender maken! Wij behartigen jouw belangen op het stadhuis en Binnenhof.
Nieuws

Het laatste nieuws 

MKB wil langere ontheffing vrachtauto’s voor uitstootvrijezone

MKB wil langere ontheffing vrachtauto’s voor uitstootvrijezone

MKB-Metropool Amsterdam pleit bij de gemeente voor een langere ontheffingsmogelijkheid voor vrachtauto’s dan tot 1 januari 2030. Vicevoorzitter Guido Frankfurther: “Zeker in huidige economische situatie met torenhoge bedrijfslasten en Coronaschulden die nu moeten worden terugbetaald, kan je niet verlangen dat ondernemers hun vrachtauto’s uit 2018 of 2019 op 1 januari 2025 de deur uitdoen”

Ook Guido Frankfurther zakt voor tramexamen

Ook Guido Frankfurther zakt voor tramexamen

Vicevoorzitter MKB-Metropool Amsterdam Guido Frankfurther kijkt kritisch naar het tramexamen van de GVB. Frankfurther erkent het belang van snelheids- en vaardigheidstesten, maar meent dat de lat wel erg hoog wordt gelegd: “Veiligheid voorop, maar op deze manier wordt het personeelstekort natuurlijk nooit ingelopen”.

CLIMAA: Gesloten Impact Deals

CLIMAA: Gesloten Impact Deals

De Impact Deals zijn inmiddels gesloten! Lees hieronder meer over de acht Impact Deals ontwikkeld door tien ambitieuze MKB-ers.