Compaan is een nieuwe vorm van samenwerking tussen ondernemers, bewoners, politie en gemeente om gezamenlijk de veiligheid en kwaliteit van winkelgebieden en bedrijventerreinen vergroten. De methodiek en de on- en offline tools zijn ontwikkeld als antwoord op de groeiende vraag van ondernemers naar eigentijdse instrumenten en maatwerk. Compaan combineert community based partnerschap met flexibele digitale technologie.

Jan Disseldorp, ondernemer in en voorzitter van de bedrijveninvesteringszone (BIZ) De Clercqstraat: ‘Samenwerken met de politie, het stadsdeel en de bewoners is superbelangrijk. De stad is volop in beweging en er verandert heel veel. Welke ondernemer heeft nog het telefoonnummer van zijn buurman? Met compaan kunnen we elkaar weer blindelings vinden en bereiken. Een must in noodsituaties. Maar compaan is ook een ideaal systeem om als ondernemers onderling over dagelijkse dingen in de straat te communiceren, informatie te verspreiden en samen acties uit te voeren.’

Gerolf Bouwmeester, voorzitter stadsdeel West: ‘Ondernemers en bewoners zijn de hele dag in het gebied. Zij weten dus exact wat er speelt en zien wat er gebeurt. Met compaan kunnen we het samen en stuk aantrekkelijker en veiliger maken in de buurt, in plaats van naar elkaar te wijzen over wie de verantwoordelijkheid heeft of moet nemen.’

Het online deel van de samenwerking is gebaseerd op de technologie van Chainels. Een online tool dat door steeds meer winkelgebieden en ander bedrijvenlocaties wordt gebruikt om beter met elkaar samen te werken.

Deel dit artikel:

Volg jij MKB-Amsterdam al op social media?

Bart Drenth

Bart Drenth

Wil je reageren op dit bericht? Klik hier om te reageren

Help ons de regio Amsterdam ondernemender maken! Wij behartigen jouw belangen op het stadhuis en Binnenhof.
Nieuws

Het laatste nieuws 

Wil jij een MBO-stagiair in dienst nemen? SBB helpt je daarbij

Wil jij een MBO-stagiair in dienst nemen? SBB helpt je daarbij

Wat moet een bedrijf doen om een MBO-stagiair in dienst te kunnen nemen? Daarover spraken we met Jan Willem Mans, manager van de regio Noord-Holland voor SBB, de Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven: ‘’We bieden maatwerk om ervoor te zorgen dat bedrijven goede erkende leerbedrijven worden.’’

Staycation tips: Vrijhaven Zwier

Staycation tips: Vrijhaven Zwier

MKB Amsterdam deelt met jou de leukste tips voor een geslaagde ‘staycation’ in Nederland. Deze keer: Vrijhaven Zwier in Vinkeveen.

Dromen van een Uithoornse postpakketten-hub

Dromen van een Uithoornse postpakketten-hub

Om de nasleep van Brexit én corona het hoofd te bieden wil Nick Rosman in zijn woonplaats Uithoorn een transporthub opzetten. Met hulp van de gemeente hoopt hij er hét servicepunt voor postpakketten te kunnen opstarten en uitbreiden en zo de schade die hij als zzp’er leed achter zich te kunnen laten.

Uitslag Product van de Maand uitgesteld. Save the date voor september!

Uitslag Product van de Maand uitgesteld. Save the date voor september!

In verband met het oplopend aantal besmettingen is besloten om de Groeiborrel van de maand juli niet door te laten gaan. Dat betekent ook dat de uitslag van de winnaar van het Product van de Maand even op zich laat wachten. Na de zomerstop aankomende maand zijn we terug op donderdag 16 september vanaf 15.30 uur met de kick-off van het Digitaliseringsoffensief. Save the date!

Staycation tips: Stadsstrand De Hallen

Staycation tips: Stadsstrand De Hallen

MKB-Amsterdam deelt met jou de leukste tips voor een geslaagde ‘staycation’ in Nederland. Deze keer: Stadsstrand de Hallen in Amsterdam-West.