Het is zover: eindelijk zijn de winnaars van het Product van het Jaar 2021 bekend! Gisteravond werd tijdens de Groeiborrel van MKB-Amsterdam bekendgemaakt welke ondernemers met de prijs naar huis gingen. Na beraad van de vakjury is de spijkerbroek van Amsterdenim de grote winnaar van de vakjuryprijs. Ook was er een publieksprijs: op basis van ruim 1000 stemmen is het anti-peukenprogramma door jullie gekozen tot favoriet van 2021. Winnaars, van harte gefeliciteerd!

De naam Amsterdenim zegt misschien al genoeg: daar komen ons mooie Amsterdam en denim samen. Volgens het jeansmerk staan die twee elementen voor vrijheid. Niet alleen de pasvorm van hun jeans is uniek, ook de aandacht voor details is bijzonder. Zo verwerkt het merk de drie andreaskruizen uit het wapen van Amsterdam in de knopen van je Amsterdenim spijkerbroek en vind je, als je goed kijkt, nog veel meer details die je aan Amsterdam doen denken.

Hulde

Over Amsterdenim zegt onze vakjury: ”Amsterdenim heeft van een simpele spijkerbroek een echt Amsterdams product gemaakt. Amsterdammers kunnen het gebruiken door het dragen maken ze continue promotie voor hun stad. Voor binnenlandse- en buitenlandse toeristen is het een mooi, bruikbaar souvenir om het Amsterdamse gevoel vast te houden in hun eigen stad of streek. Daarmee maken ze wereldwijd promotie voor onze prachtige stad. Amsterdenim is Amsterdam. Hulde voor dit creatieve product-idee en het team in het atelier in Amsterdam Noord.”

Peukenzee

”Wat nou als iedere peuk vijf cent waard zou zijn?”, vroegen Mathew en Edu, de initiatiefnemers achter Peukenzee zich af. ”Dan konden we van hier tot aan de supermarkt het geld voor onze boodschappen bij elkaar rapen.” Om te voorkomen dat een sigarettenfilter na het roken op de grond belandt hebben de mannen allerlei oplossingen bedacht. Eén daarvan is de zak-asbak. In dat buisje van gerecycled plastic kun je op een feestje of onderweg je peuk bewaren.

Peukenzee helpt verschillende bedrijven, waaronder evenementorganisatoren en zorgt ervoor dat mensen zich ervan bewust worden dat een sigaret op de grond gooien niet normaal is. In tegenstelling tot wat veel mensen denken is zo’n peuk echt ontzettend slecht voor het milieu. Peukenzee zet zich dus op een prachtige manier in om het milieu te beschermen: een terechte winnaar wat ons betreft dus!