Een groot deel van de economie draait weer op volle toeren. Er zijn minder werkzoekenden. Daarom heeft de overheid besloten dat de corona-steunpakketten, waaronder de NOW-regeling voor bedrijven, per 1 oktober 2021 worden stopgezet. Toch zijn er nog veel MKB bedrijven die het niet makkelijk hebben. Sommigen moeten helaas mensen ontslaan. Het Regionaal Werkcentrum Groot-Amsterdam (RWC) ondersteunt ondernemers die in zo’n situatie zitten met advies en begeleiding.

Wat kan RWC doen voor MKB-ondernemers?

Moet jouw bedrijf als gevolg van de coronaperiode afscheid nemen van werknemers? Wil je je huidige personeelsbestand eens tegen het licht houden? Neem dan zo snel mogelijk contact op met de accountmanagers van het RWC. Het RWC ondersteunt MKB werkgevers bij deze personeelsvraagstukken. Alle service is kosteloos. RWC: “Hoe eerder je je bij ons meldt, hoe eerder en beter wij jou als werkgever kunnen ondersteunen. Wij denken graag met je mee en wijzen je waar nodig de weg.”

Als je afscheid moet nemen van medewerkers en je verwijst ze door naar het RWC, dan worden deze medewerkers door ons geholpen bij het vinden van een nieuwe werkgever. Ze krijgen bijvoorbeeld loopbaanadvies en soms is omscholing mogelijk. Ook dit is kosteloos. RWC: “We vertellen je graag meer over hoe wij  jouw medewerkers kunnen helpen bij het vinden van een nieuwe werktoekomst.”

Hoe gaat het in zijn werk?

RWC: “Wanneer je je meldt bij RWC, gaat één van onze accountmanagers direct met je in gesprek. Hij of zij is jouw vaste aanspreekpunt. Samen kijken we wat jouw bedrijf nodig heeft en hoe we jou als werkgever daarbij kunnen ondersteunen. Dat is altijd maatwerk. Jíj bepaalt wat je nodig hebt; wij ondersteunen je met advies en begeleiding. Bijvoorbeeld met loopbaancoaching, training en om- of bijscholing van medewerkers.”

Binnen RWC werken alle partners op het gebied van werk in de regio samen. Daardoor beschikken we over een groot netwerk en hebben een actueel inzicht in de regionale arbeidsmarkt. Via onze website heb je toegang tot het matchingsplatform HalloWerk Naar Werk, waar kandidaten zich presenteren op basis van hun talenten.

DOEN

Wil je meer weten? Meld je aan via https://grootamsterdamwerktdoor.nl/ik-moet-misschien-mensen-ontslaan/ en we nemen contact met je op.

Deel dit artikel:

Volg jij MKB-Amsterdam al op social media?

Marcia Appels

Marcia Appels

Hoofdredacteur en communicatiemanager MKB-Amsterdam.

Wil je reageren op dit bericht? Klik hier om te reageren

Help ons de regio Amsterdam ondernemender maken! Wij behartigen jouw belangen op het stadhuis en Binnenhof.
Nieuws

Het laatste nieuws 

‘Elke besparing is welkom’

‘Elke besparing is welkom’

De invoering van de reclamebelasting wordt twee maanden uitgesteld. Bart Drenth: ‘Ondernemers hebben het moeilijk en elke besparing is welkom. Ook als die maar over twee maanden gaat. En in maart zijn er weer nieuwe verkiezingen.’

MKB TV over reclamebelasting: Wat vindt de lokale politiek ervan?

MKB TV over reclamebelasting: Wat vindt de lokale politiek ervan?

Hoe denken ze in de Stopera over de herinvoering van de reclamebelasting? Met onder andere Rutger Groot Wassink van GroenLinks, Elise Moeskops van D66 en Claire Martens van de VVD. Uitstel of afstel? Dat zie je in de nieuwe aflevering van MKB TV!

VVD blijft inzetten op afstel reclamebelasting

VVD blijft inzetten op afstel reclamebelasting

De Amsterdamse VVD-lijsttrekker Claire Martens ziet in het uitstel van de invoering van de reclamebelasting slechts een eerste stap. ‘We zijn principieel tegen reclamebelasting, ook buiten de lockdown.’

Hoe zet je social media in voor je bedrijf?

Hoe zet je social media in voor je bedrijf?

Wil je meer bekendheid van je bedrijf of in contact komen met je doelgroep, je merk versterken, meer bezoekers op je website en/of je online sales boosten? Als je daar alle ins en outs van wilt weten, meld je dan nu gratis aan voor de workshop!

Komt van uitstel afstel?

Komt van uitstel afstel?

De door veel ondernemers verfoeide reclamebelasting wordt twee maanden uitgesteld. Dit maakte wethouder Everhardt vanmiddag bekend. Voorzitter Bart Drenth is hier blij mee. “In maart zijn er gemeenteraadsverkiezingen. En hopelijk komt van uitstel, afstel”.

‘Elke besparing is welkom’

‘We zijn er nog niet’

Voor horeca, evenementen en cultuur is het heel zuur dat de maatregelen van kracht blijven. Ook voor andere sectoren zijn de beperkingen nog niet helemaal voorbij. Het blijft dus nodig om bedrijven te compenseren. Voorzitter Bart Drenth: ‘Amsterdam zou om te beginnen de reclamebelasting moeten terugdraaien.’