Een groot deel van de economie draait weer op volle toeren. Er zijn minder werkzoekenden. Daarom heeft de overheid besloten dat de corona-steunpakketten, waaronder de NOW-regeling voor bedrijven, per 1 oktober 2021 worden stopgezet. Toch zijn er nog veel MKB bedrijven die het niet makkelijk hebben. Sommigen moeten helaas mensen ontslaan. Het Regionaal Werkcentrum Groot-Amsterdam (RWC) ondersteunt ondernemers die in zo’n situatie zitten met advies en begeleiding.

Wat kan RWC doen voor MKB-ondernemers?

Moet jouw bedrijf als gevolg van de coronaperiode afscheid nemen van werknemers? Wil je je huidige personeelsbestand eens tegen het licht houden? Neem dan zo snel mogelijk contact op met de accountmanagers van het RWC. Het RWC ondersteunt MKB werkgevers bij deze personeelsvraagstukken. Alle service is kosteloos. RWC: “Hoe eerder je je bij ons meldt, hoe eerder en beter wij jou als werkgever kunnen ondersteunen. Wij denken graag met je mee en wijzen je waar nodig de weg.”

Als je afscheid moet nemen van medewerkers en je verwijst ze door naar het RWC, dan worden deze medewerkers door ons geholpen bij het vinden van een nieuwe werkgever. Ze krijgen bijvoorbeeld loopbaanadvies en soms is omscholing mogelijk. Ook dit is kosteloos. RWC: “We vertellen je graag meer over hoe wij  jouw medewerkers kunnen helpen bij het vinden van een nieuwe werktoekomst.”

Hoe gaat het in zijn werk?

RWC: “Wanneer je je meldt bij RWC, gaat één van onze accountmanagers direct met je in gesprek. Hij of zij is jouw vaste aanspreekpunt. Samen kijken we wat jouw bedrijf nodig heeft en hoe we jou als werkgever daarbij kunnen ondersteunen. Dat is altijd maatwerk. Jíj bepaalt wat je nodig hebt; wij ondersteunen je met advies en begeleiding. Bijvoorbeeld met loopbaancoaching, training en om- of bijscholing van medewerkers.”

Binnen RWC werken alle partners op het gebied van werk in de regio samen. Daardoor beschikken we over een groot netwerk en hebben een actueel inzicht in de regionale arbeidsmarkt. Via onze website heb je toegang tot het matchingsplatform HalloWerk Naar Werk, waar kandidaten zich presenteren op basis van hun talenten.

DOEN

Wil je meer weten? Meld je aan via https://grootamsterdamwerktdoor.nl/ik-moet-misschien-mensen-ontslaan/ en we nemen contact met je op.

Deel dit artikel:

Volg jij MKB-Amsterdam al op social media?

Marcia Appels

Marcia Appels

Hoofdredacteur en communicatiemanager MKB-Amsterdam.

Wil je reageren op dit bericht? Klik hier om te reageren

Help ons de regio Amsterdam ondernemender maken! Wij behartigen jouw belangen op het stadhuis en Binnenhof.
Nieuws

Het laatste nieuws 

Gezocht: duurzaamste x gezondste voedselpionier van Amsterdam

Gezocht: duurzaamste x gezondste voedselpionier van Amsterdam

Van Amsterdamse Bodem, het platform voor lokale voedselinititiatieven, zoekt naar de Duurzaamste x Gezondste voedselpionier van Amsterdam. Nomineer je favoriete Mokumse voedseluitvinder! iedereen houdt toch van lekker, gezond, betaalbaar en duurzaam eten!!

Stem op het product van de maand augustus!

Stem op het product van de maand augustus!

Je kunt weer stemmen voor het Product van de Maand! We hebben vijf lekkere producten voor je, genomineerd door Van Amsterdamse Bodem. Maak je keuze en kom naar de uitreiking tijdens de Groeiborrel op maandag 5 september. Amsterdams eten is het allerlekkerste!

Draag bij aan de Omarmprijs!

Draag bij aan de Omarmprijs!

Op 13 oktober wordt de Omarmprijs uitgereikt, een prijs voor Amsterdamse initiatieven die zich inzetten voor armoedebestrijding. De organisatie PACT voor Amsterdam vraagt de hulp van Amsterdamse ondernemers om de prijs zo mooi mogelijk te maken. Rob Held, Pact Makelaar Armoedebestrijding: ‘Wij geloven dat armoede alleen bestreden kan worden door samenwerking.’

Netwerkbijeenkomst LHBTQ+ ondernemers, 4 augustus

Netwerkbijeenkomst LHBTQ+ ondernemers, 4 augustus

Op 4 augustus vindt een netwerkbijeenkomst plaats voor LGBTIQ+ ondernemers. Je krijgt hier meer informatie over de oprichting van een organisatie die de belangen van regenboogondernemers vertegenwoordigt, de BGLBC. Schrijf je in en kom!

‘MKB-Amsterdam wil belasting voor pakketjes om bezorggekte te stoppen en winkels te redden’

‘MKB-Amsterdam wil belasting voor pakketjes om bezorggekte te stoppen en winkels te redden’

MKB-Amsterdam maakt zich al tijden sterk voor de invoering van een bezorgbelasting. Om de bezorggekte te stoppen en winkels te redden. MKB-Amsterdam wil na de zomer in gesprek met de gemeenten Amsterdam, Amstelveen en Zaandam om met een actieplan te komen voor het behoud van winkels. Voorzitter Bart Drenth: ‘Als je niets doet, smelten de winkels sneller weg dan de ijskappen op de Noordpool.’