De evenementenbranche in de regio Amsterdam kampt misschien nog wel meer dan elders in het land met de beperkingen van de corona-lockdown. Dat leidt tot veel onrust, maar ook tot sprankelende nieuwe ideeën en bijzondere initiatieven. Zeker de culturele sector laat zich niet onberoerd, met hopelijk de verruiming van de coronaregels in het verschiet. Tot die tijd is het nog even roeien met de riemen die er zijn.

Ook theater Frascati in de Amsterdamse Nes moet in coronatijd roeien met de riemen die het heeft. Daarom is onder meer de voorstelling De Staat van de Rechtvaardigheid – De Zaak Samuel in een korte film gegoten, in plaats van het oorspronkelijke toneelstuk. De voorstelling/ film handelt over de tekortkomingen van het huidige Nederlandse asielbeleid, met na afloop een (digitaal) gesprek met experts. Nu nog uit nood geboren, maar wie weet verdient het een vervolg in de post-coronatijd.

Theater en een drankje

Het is slechts één voorbeeld van de manier waarop ook de culturele sector probeert er tijdens de lockdown het beste van te maken. Vorig jaar al waren er vergevorderde plannen om van de Nes tijdelijk een fietsvrije zone te maken, met mogelijkheden voor straattheater, eet- en drinkgelegenheid van de aanpalende horeca en andere activiteiten. Helaas is het dáár niet van gekomen. Maar met het einde van de coronapandemie in zicht, hopelijk, blijven de creatieve geesten broeden om de beste manieren om het publiek toch nog aan zijn trekken te laten komen.

Pauline Buurma, manager van onder meer de Kalverstraat, Rokin en Nes, zag grote voordelen in de tijdelijke aanpassingen in de opgeknapte Nes, waar ook ruimte is voor vergroening. Vorig jaar was ze één van de pleitbezorgers van het initiatief in de Nes. ‘We hebben heel veel kleine horecatentjes die ruimte nodig hebben. Dus wat terrassen op straat en daarnaast ruimte voor culturele activiteit; onder andere op het Nesplein willen we ruimte hebben voor cultuur, met onder meer voorstellingen uit de Brakke Grond, Frascati of Tobacco Theater. Dat zijn onze wensen.’

Deel dit artikel:

Volg jij MKB-Amsterdam al op social media?

Thijs Baas

Thijs Baas

Wil je reageren op dit bericht? Klik hier om te reageren

Help ons de regio Amsterdam ondernemender maken! Wij behartigen jouw belangen op het stadhuis en Binnenhof.
Nieuws

Het laatste nieuws 

‘Geef ondernemers meer inzicht in gevolgen Grote Werken’

‘Geef ondernemers meer inzicht in gevolgen Grote Werken’

Bij de grote openbare werken die Amsterdam de komende jaren te wachten staan, zijn ook de belangen van veel ondernemers in het geding. Dat schrijven Willem Koster van Vereniging Amsterdam City, Pim Evers van KHN Amsterdam en Bart Drenth van MKB-Amsterdam in een brief aan wethouders Everhardt en De Vries.

Huurkorting op gemeentevastgoed: hoe gaat het nu?

Huurkorting op gemeentevastgoed: hoe gaat het nu?

In maart besloot de gemeente Amsterdam, dankzij een lobby van MKB-Amsterdam, dat ondernemers die gemeentelijke panden huren huurkorting zouden krijgen. Veel ondernemers zijn geholpen met deze maatregel, maar dat geldt niet voor iedereen. MKB-Amsterdam roept de gemeente Amsterdam op: bied maatwerk!

Aandeel flexbanen sinds coronacrisis fors gestegen

Aandeel flexbanen sinds coronacrisis fors gestegen

Ruim een vierde van alle dienstverbanden is nu voor bepaalde tijd, voor de crisis was dat nog ongeveer een vijfde. Volgens hoogleraar Arbeidsmarkt Ton Wilthagen van de Tilburg University is het een bekend verschijnsel tijdens crises. In onzekere tijden zijn bedrijven geneigd de kat uit de boom te kijken.

Gerco Tolsma: ”Neem de tijd voor je personeel”

Gerco Tolsma: ”Neem de tijd voor je personeel”

Op 4 juli zenden we een nieuwe MKB TV uit over het Regionaal Werkcentrum. In aanloop spreken we met voorzitters van ondernemersverenigingen over de arbeidsmarkt in hun regio. Vandaag: Gerco Tolsma, regionaal directeur van platform MeerBusiness Haarlemmermeer en Schiphol.

We mogen weer: Groeiborrel op donderdag 17 juni!

We mogen weer: Groeiborrel op donderdag 17 juni!

Het is inmiddels even geleden, maar aankomende donderdag organiseert MKB-Amsterdam eindelijk weer een fysieke groeiborrel! De borrel vindt plaats in Brasserie Paardenburg, Amstelveen. Tijdens de bijeenkomst wordt de winnaar van het Product van de Maand bekendgemaakt.

Zomerevent: Verspreiden van inclusiviteit

Zomerevent: Verspreiden van inclusiviteit

Covid-19 heeft ons afgelopen jaar al laten zien hoe belangrijk solidariteit is en hoe belangrijk contact met anderen voor iedereen is. Het thema van het jaarlijkse digitale zomerevent van Sociaal Werkkoepel Amsterdam, op 24 juni 2021, is actueler dan ooit: Verspreiden van inclusiviteit.