Hoewel het nieuwe jaar alweer even onderweg is, blikt MKB-Amsterdam nog steeds met veel plezier terug op de mooie Amsterdamse producten die we in 2022 voorbij hebben zien komen. Zo ook de garnalencroquet van Holtkamp Horeca, de winnaar van de publieksprijs Product van het Jaar. Reden genoeg om het bedrijf én het winnende product nog eens in het zonnetje te zetten.

Nico Meijles van patisserie Holtkamp

De garnalencroquet van Holtkamp Horeca heeft een lange geschiedenis: al sinds 1969 worden ze in Amsterdam gemaakt. En we kunnen wel stellen dat de lekkernij in al die jaren flink furore heeft gemaakt! De populariteit is namelijk niet binnen de grenzen van de stad gebleven. Sterker nog: ze vallen over heel de wereld in de smaak! Eigenaar van Holtkamp Horeca Nico Meijles: “Onze croquetten gaan naar Monaco en Dubai. Ook op Curaçao worden ze gegeten.”

Dat de garnalencroquetten overal ter wereld zo in trek zijn verraadt misschien al iets over de kwaliteit van dit Amsterdamse product, maar volgens Meijles is het binnenhalen van de titel Product van het Jaar 2022 ook een zeer welkome blijk van waardering. “Het is voor ons echt de bevestiging dat we op de goede weg zijn.”

Zo’n prijswinnend product realiseer je natuurlijk niet zonder een sterk staaltje Amsterdams ondernemerschap, dat erkent Meijles ook. “Een dikke pluim voor het hele team van Holtkamp”, zo besluit hij.