De Ganzen Bitterbal is door een vakjury van MKB-Amsterdam gekozen als ‘Product van de Maand’ september. De bitterballen worden gemaakt van afgeschoten ganzen rondom Schiphol en bij boeren.

De nominaties van het Product van de Maand september 2020 komen deze maand uit regio Kennemerland. De volgende producten werden genomineerd: Nabasco van Npsp, Amber straatverlichting van Maxibel, Bitterballen van Royal Goose Company, Sandcleanr van Clean Fountain, Olijfciabatta van Boulangerie Oscar, Verfpoeder van Raw Paints, De Waka Waka, Design blusdeken Naaais Design, Janneman Gin van Stokerij Klopman. Daarna heeft het publiek gestemd op hun favoriete product. Hieruit is door publieksstemming op onze facebookpagina de volgende top drie ontstaan: SANDCLEANER, blusdeken van Naaais en bitterbal van Royal Goose Company. Uit deze top drie heeft de vakjury een keuze gemaakt op creativiteit, innovatie, duurzaamheid en vakmanschap.

Voorzitter van de vakjury Bert Bos: “De gedachte achter het productidee is duurzaam, het ontlast Schiphol en de boeren in Nederland. De ganzen op Schiphol zijn een risico voor de vluchtveiligheid en op de akkers brengen de ganzen schade aan. Afgeschoten ganzen kunnen afgevoerd worden en verdelgd. Iedere stap vanaf het afschieten tot het maken van de bal vraagt grote precisie. In de receptuur is de smaakbalans een uitdaging. De sterke en eigen ganzensmaak te laten doorwerken. Niet te veel en niet te weinig. Bij Royal Goose Company krijgt de gans een positie in de voedselketen. Met een eigen karakteristieke smaak. Het product speelt maximaal in op de Sustainable Development Goals van de Verenigde Naties. Daarvoor zijn ze onder ander bedoeld. Daar speelt Royal Goose Company goed op in. En de menukaart wordt verrijkt.”

De winnaar ontvangt een regionale campagne van Centercom en wordt uitgenodigd als gastspreker voor de inspiratie lunch sessie, een webinar verzorgd door Whello.

MKB-Amsterdam wil met het ‘Product van de Maand’ ondernemers inspireren en stimuleren in de ontwikkeling van hun producten of diensten. Producten die iets bijzonders betekenen voor hun klanten en uitblinken in creativiteit, innovatie, duurzaamheid en vakmanschap. ‘Product van de Maand’ wordt mede mogelijk gemaakt door de gemeente Amsterdam. Met dank aan onze hoofdsponsor Centercom voor de landelijke campagne.

MKB TV zendt een special over de nominatie van de top drie en de winnaar uit. Kijk hier de uitzending terug op het YouTube kanaal van MKB-Amsterdam en abonneer je meteen!

Deel dit artikel:

Volg jij MKB-Amsterdam al op social media?

Marcia Appels

Marcia Appels

Hoofdredacteur en communicatiemanager MKB-Amsterdam.

Wil je reageren op dit bericht? Klik hier om te reageren

Help ons de regio Amsterdam ondernemender maken! Wij behartigen jouw belangen op het stadhuis en Binnenhof.
Nieuws

Het laatste nieuws 

Wil jij een MBO-stagiair in dienst nemen? SBB helpt je daarbij

Wil jij een MBO-stagiair in dienst nemen? SBB helpt je daarbij

Wat moet een bedrijf doen om een MBO-stagiair in dienst te kunnen nemen? Daarover spraken we met Jan Willem Mans, manager van de regio Noord-Holland voor SBB, de Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven: ‘’We bieden maatwerk om ervoor te zorgen dat bedrijven goede erkende leerbedrijven worden.’’

Staycation tips: Vrijhaven Zwier

Staycation tips: Vrijhaven Zwier

MKB Amsterdam deelt met jou de leukste tips voor een geslaagde ‘staycation’ in Nederland. Deze keer: Vrijhaven Zwier in Vinkeveen.

Dromen van een Uithoornse postpakketten-hub

Dromen van een Uithoornse postpakketten-hub

Om de nasleep van Brexit én corona het hoofd te bieden wil Nick Rosman in zijn woonplaats Uithoorn een transporthub opzetten. Met hulp van de gemeente hoopt hij er hét servicepunt voor postpakketten te kunnen opstarten en uitbreiden en zo de schade die hij als zzp’er leed achter zich te kunnen laten.

Uitslag Product van de Maand uitgesteld. Save the date voor september!

Uitslag Product van de Maand uitgesteld. Save the date voor september!

In verband met het oplopend aantal besmettingen is besloten om de Groeiborrel van de maand juli niet door te laten gaan. Dat betekent ook dat de uitslag van de winnaar van het Product van de Maand even op zich laat wachten. Na de zomerstop aankomende maand zijn we terug op donderdag 16 september vanaf 15.30 uur met de kick-off van het Digitaliseringsoffensief. Save the date!

Staycation tips: Stadsstrand De Hallen

Staycation tips: Stadsstrand De Hallen

MKB-Amsterdam deelt met jou de leukste tips voor een geslaagde ‘staycation’ in Nederland. Deze keer: Stadsstrand de Hallen in Amsterdam-West.