De Ganzen Bitterbal is door een vakjury van MKB-Amsterdam gekozen als ‘Product van de Maand’ september. De bitterballen worden gemaakt van afgeschoten ganzen rondom Schiphol en bij boeren.

De nominaties van het Product van de Maand september 2020 komen deze maand uit regio Kennemerland. De volgende producten werden genomineerd: Nabasco van Npsp, Amber straatverlichting van Maxibel, Bitterballen van Royal Goose Company, Sandcleanr van Clean Fountain, Olijfciabatta van Boulangerie Oscar, Verfpoeder van Raw Paints, De Waka Waka, Design blusdeken Naaais Design, Janneman Gin van Stokerij Klopman. Daarna heeft het publiek gestemd op hun favoriete product. Hieruit is door publieksstemming op onze facebookpagina de volgende top drie ontstaan: SANDCLEANER, blusdeken van Naaais en bitterbal van Royal Goose Company. Uit deze top drie heeft de vakjury een keuze gemaakt op creativiteit, innovatie, duurzaamheid en vakmanschap.

Voorzitter van de vakjury Bert Bos: “De gedachte achter het productidee is duurzaam, het ontlast Schiphol en de boeren in Nederland. De ganzen op Schiphol zijn een risico voor de vluchtveiligheid en op de akkers brengen de ganzen schade aan. Afgeschoten ganzen kunnen afgevoerd worden en verdelgd. Iedere stap vanaf het afschieten tot het maken van de bal vraagt grote precisie. In de receptuur is de smaakbalans een uitdaging. De sterke en eigen ganzensmaak te laten doorwerken. Niet te veel en niet te weinig. Bij Royal Goose Company krijgt de gans een positie in de voedselketen. Met een eigen karakteristieke smaak. Het product speelt maximaal in op de Sustainable Development Goals van de Verenigde Naties. Daarvoor zijn ze onder ander bedoeld. Daar speelt Royal Goose Company goed op in. En de menukaart wordt verrijkt.”

De winnaar ontvangt een regionale campagne van Centercom en wordt uitgenodigd als gastspreker voor de inspiratie lunch sessie, een webinar verzorgd door Whello.

MKB-Amsterdam wil met het ‘Product van de Maand’ ondernemers inspireren en stimuleren in de ontwikkeling van hun producten of diensten. Producten die iets bijzonders betekenen voor hun klanten en uitblinken in creativiteit, innovatie, duurzaamheid en vakmanschap. ‘Product van de Maand’ wordt mede mogelijk gemaakt door de gemeente Amsterdam. Met dank aan onze hoofdsponsor Centercom voor de landelijke campagne.

MKB TV zendt een special over de nominatie van de top drie en de winnaar uit. Kijk hier de uitzending terug op het YouTube kanaal van MKB-Amsterdam en abonneer je meteen!

Deel dit artikel:

Volg jij MKB-Amsterdam al op social media?

Marcia Appels

Marcia Appels

Hoofdredacteur en communicatiemanager MKB-Amsterdam.

Wil je reageren op dit bericht? Klik hier om te reageren

Help ons de regio Amsterdam ondernemender maken! Wij behartigen jouw belangen op het stadhuis en Binnenhof.
Nieuws

Het laatste nieuws 

Gezocht: duurzaamste x gezondste voedselpionier van Amsterdam

Gezocht: duurzaamste x gezondste voedselpionier van Amsterdam

Van Amsterdamse Bodem, het platform voor lokale voedselinititiatieven, zoekt naar de Duurzaamste x Gezondste voedselpionier van Amsterdam. Nomineer je favoriete Mokumse voedseluitvinder! iedereen houdt toch van lekker, gezond, betaalbaar en duurzaam eten!!

Stem op het product van de maand augustus!

Stem op het product van de maand augustus!

Je kunt weer stemmen voor het Product van de Maand! We hebben vijf lekkere producten voor je, genomineerd door Van Amsterdamse Bodem. Maak je keuze en kom naar de uitreiking tijdens de Groeiborrel op maandag 5 september. Amsterdams eten is het allerlekkerste!

Draag bij aan de Omarmprijs!

Draag bij aan de Omarmprijs!

Op 13 oktober wordt de Omarmprijs uitgereikt, een prijs voor Amsterdamse initiatieven die zich inzetten voor armoedebestrijding. De organisatie PACT voor Amsterdam vraagt de hulp van Amsterdamse ondernemers om de prijs zo mooi mogelijk te maken. Rob Held, Pact Makelaar Armoedebestrijding: ‘Wij geloven dat armoede alleen bestreden kan worden door samenwerking.’

Netwerkbijeenkomst LHBTQ+ ondernemers, 4 augustus

Netwerkbijeenkomst LHBTQ+ ondernemers, 4 augustus

Op 4 augustus vindt een netwerkbijeenkomst plaats voor LGBTIQ+ ondernemers. Je krijgt hier meer informatie over de oprichting van een organisatie die de belangen van regenboogondernemers vertegenwoordigt, de BGLBC. Schrijf je in en kom!

‘MKB-Amsterdam wil belasting voor pakketjes om bezorggekte te stoppen en winkels te redden’

‘MKB-Amsterdam wil belasting voor pakketjes om bezorggekte te stoppen en winkels te redden’

MKB-Amsterdam maakt zich al tijden sterk voor de invoering van een bezorgbelasting. Om de bezorggekte te stoppen en winkels te redden. MKB-Amsterdam wil na de zomer in gesprek met de gemeenten Amsterdam, Amstelveen en Zaandam om met een actieplan te komen voor het behoud van winkels. Voorzitter Bart Drenth: ‘Als je niets doet, smelten de winkels sneller weg dan de ijskappen op de Noordpool.’