Goed nieuws voor winkeliers in De Dukaat in Nieuw-West: de blauwe parkeerzone bij het winkelcentrum mag blijven! Nadat de kwestie in de Amsterdamse gemeenteraad werd besproken is besloten dat de blauwe zone in ieder geval tot 2026 mag blijven. MKB-Amsterdam heeft zich samen met de winkeliersvereniging hard gemaakt voor dit behoud en is dan ook blij met dit besluit.

Volgens de ondernemers waren er voorheen te weinig parkeerplekken gerealiseerd bij het winkelcentrum. Het resultaat: klanten reden het winkelcentrum voorbij en de omzetten bleven daardoor achter. Een blauwe parkeerzone – waar winkelend publiek voor een korte periode kan parkeren – werd later ingevoerd en dat bleek de redding. . Dat de zone is behouden is volgens de winkeliers dan ook essentieel voor het voortbestaan van De Dukaat.

De winkeliersvereniging spreekt daarom haar dank uit aan verantwoordelijk wethouder Melanie van der Horst: “Wij voelen ons gehoord en gezien door enkele partijen in uw raad en de politieke partijen uit Nieuw-West, die zelfs bij ons winkelcentrum zijn komen kijken. Zij constateerden, net als MKB-Amsterdam, dat onze blauwe zone geen luxe is, maar essentieel voor het enige winkelcentrum in de Aker.”

Bittere noodzaak

Ook vicevoorzitter van MKB-Amsterdam Guido Frankfurther is verheugd. “We zijn ontzettend blij voor winkelcentrum De Dukaat en enkele andere winkelcentra dat ze hun blauwe zone voorlopig mogen houden. Dat is geen luxe, maar bittere noodzaak. Zoals het er nu uitziet moeten deze blauwe zones langer blijven dan de voorgestelde twee jaar. MKB-Amsterdam zal de vinger aan de pols houden en deze winkelcentra blijven ondersteunen om deze zones te behouden.”

Ook de winkeliersvereniging wenst meer duidelijkheid over de verdere toekomst. “Wij maken ons wel zorgen over de periode na 2026. Ook dan is de blauwe zone essentieel voor De Dukaat.” De vereniging verzoekt de wethouder dan ook om vroegtijdig toe te zeggen of tenminste te laten onderzoeken of de blauwe parkeerzone ook na 2026 bij het winkelcentrum kan blijven voortbestaan.

Deel dit artikel:

Volg jij MKB-Amsterdam al op social media?

MKB Amsterdam

MKB Amsterdam

Wil je reageren op dit bericht? Klik hier om te reageren

Help ons de regio Amsterdam ondernemender maken! Wij behartigen jouw belangen op het stadhuis en Binnenhof.
Nieuws

Het laatste nieuws 

Kleine reclame-uitingen

Kleine reclame-uitingen

Ondernemers met kleinere reclame-uitingen worden in 2024 ontzien, na een motie van D66-raadslid Erik Schmit. De tarieven voor reclame-uitingen tot 5m2 worden niet verhoogd of geïndexeerd. Volgens vicevoorzitter Guido Frankfurther van MKB-Metropool Amsterdam een goede zaak.

Uitnodiging Netwerkborrel – Maandag 6 november

Uitnodiging Netwerkborrel – Maandag 6 november

Wij nodigen je graag uit voor de laatste MKB-Metropool Amsterdam Borrel van dit jaar op maandag 6 november in de Oranjekerk in Amsterdam. We hebben een gevarieerd programma, waarbij je zowel financieel als online impact kan maken!

Wilder Land is op een bijzondere missie met een bijzonder, divers team

Wilder Land is op een bijzondere missie met een bijzonder, divers team

Oprichter Matthijs Westerwoudt: “Het leuke is dat de medewerkers van begin tot eind betrokken zijn bij de totstandkoming van de producten. Zo zien zij ook dat die soms doodnormale (on)kruiden stap voor stap veranderen in mooie en lekkere producten waar een hoop mensen iedere dag van genieten”