Breikers is een organisatie die namens een aantal overheden mkb bedrijven adviseert hoe ze hun personeel op een meer duurzame manier van en naar het werk kunnen laten komen. Dat is niet alleen beter voor het milieu, maar zorgt ook voor meer ruimte op de weg voor echt noodzakelijk verkeer, schonere lucht en meer beweging voor de werknemers. Deze maand vierde Breikers een mijlpaal: voor het zesde jaar op rij heeft Breikers ruim vijftig nieuwe organisaties mogen begeleiden tijdens hun transitie naar slimme en duurzame mobiliteit. Namens MKB-Amsterdam was vicevoorzitter Guido Frankfurther aanwezig.

Mensen willen flexibele mobiliteit

Wat doet Breikers? Directeur Rein Aarts legt het uit. “Breikers helpt werkgevers in Noord-Holland resultaatgericht bij hun transitie naar slimme & duurzame mobiliteit en logistiek. Met onafhankelijk en kosteloos advies op maat en informatieve en inspirerende netwerkbijeenkomsten. Breikers telt veel grote leden – commerciële bedrijven en overheidsorganisaties – die vanaf een bepaald functieniveau standaard een leaseauto aanbieden. Aarts noemt dat ‘Middeleeuwse constructies’. “De meeste werknemers willen niet een leaseauto of een OV-kaart; ze willen flexibele mobiliteit. Ze willen allebei. VNO NCW praat nu met het Rijk over het fiscaal flexibel maken van mobiliteit van werknemers, zodat het ook fiscaal gunstig is om de fiets of het openbaar vervoer te pakken”. Aarts geeft een tip aan werkgevers: “Vraag eens aan werknemers of zij anders naar hun werk willen reizen.”

Uit de auto, op de fiets of in de tram

Ook Guido Frankfurther, voorzitter Werkgroep Logistiek en Bereikbaarheid van MKB-Amsterdam ziet de voordelen van flexibele mobiliteit. “Al enkele jaren is MKB-Amsterdam bij het verduurzamingsproject van Breikers betrokken en dragen we hun boodschap uit: als meer werknemers met het openbaar vervoer of de fiets naar hun werk gaan, is dat niet alleen beter voor het milieu. Ook ontstaat er meer ruimte voor het noodzakelijke beroepsverkeer en zorgt het voor meer beweging en dus gezondheid bij de werknemers. Steeds meer bedrijven bouwen positieve prikkels in om hun werknemers uit de auto te krijgen en dat vindt MKB-Amsterdam een goede zaak.”

Spreiden en mijden van reizen is noodzakelijk

Marja Ruigrok, lid van het Dagelijks Bestuur van de Vervoerregio Amsterdam zit in de Programmaraad van ‘Samen Bouwen aan Bereikbaarheid’. Dit programma, waarin Rijk en regio samenwerken, heeft als opdracht de regio bereikbaar te houden, ook als er tot 2040 zo’n 240.000 nieuwe woningen worden gebouwd. Zij sprak haar waardering uit voor het werk van Breikers. “Het aanpassen van ons reisgedrag, spreiden en mijden, een noodzaak. En het meekrijgen van werkgevers en werknemers hierin een voorwaarde. Daarom ben ik ook blij dat weer vijftig werkgevers met ruim 44.000 forensen zich bij Breikers hebben aangesloten.

Gratis advies in zes stappen!

Breikers werkt samen met jou als werkgever in zes stappen toe naar concreet resultaat. Er is daarbij op alle vlakken ruimte voor maatwerk. Hiervoor ktijg je veertig gratis Breikers adviesuren tot je beschikking! Wil jij ook een gratis advies op maat? Mail ons voor een afspraak info@wijzijnbreikers.nl.

Deel dit artikel:
V.l.n.r.: Rein Aarts, Marja Ruigrok, Guido Frankfurther en Paul Wevers

Volg jij MKB-Amsterdam al op social media?

Jerry van Schaik

Jerry van Schaik

Wil je reageren op dit bericht? Klik hier om te reageren

Help ons de regio Amsterdam ondernemender maken! Wij behartigen jouw belangen op het stadhuis en Binnenhof.
Nieuws

Het laatste nieuws 

Kleine reclame-uitingen

Kleine reclame-uitingen

Ondernemers met kleinere reclame-uitingen worden in 2024 ontzien, na een motie van D66-raadslid Erik Schmit. De tarieven voor reclame-uitingen tot 5m2 worden niet verhoogd of geïndexeerd. Volgens vicevoorzitter Guido Frankfurther van MKB-Metropool Amsterdam een goede zaak.

Uitnodiging Netwerkborrel – Maandag 6 november

Uitnodiging Netwerkborrel – Maandag 6 november

Wij nodigen je graag uit voor de laatste MKB-Metropool Amsterdam Borrel van dit jaar op maandag 6 november in de Oranjekerk in Amsterdam. We hebben een gevarieerd programma, waarbij je zowel financieel als online impact kan maken!

Wilder Land is op een bijzondere missie met een bijzonder, divers team

Wilder Land is op een bijzondere missie met een bijzonder, divers team

Oprichter Matthijs Westerwoudt: “Het leuke is dat de medewerkers van begin tot eind betrokken zijn bij de totstandkoming van de producten. Zo zien zij ook dat die soms doodnormale (on)kruiden stap voor stap veranderen in mooie en lekkere producten waar een hoop mensen iedere dag van genieten”