Het leek zo’n mooi idee, het online samenbrengen van vraag en aanbod op een gebruiksvriendelijke website. Maar de praktijk pakt anders uit. Platforms gedragen zich als monopolisten en pikken een groot deel van de omzet van andere ondernemers in. Een Amsterdams bedrijf wil dit voor de hotelbranche veranderen.

Direct bij het hotel boeken
Deze week werd de website www.hoteliers.com gelanceerd. Een nieuw initiatief om op een eerlijke manier hotels te boeken. Consumenten kunnen daar de prijs en beschikbaarheid van hotels vergelijken. Verschil met andere boekingsites is dat je door kunt doorklikken naar de eigen website van het hotel, zodat je daar direct kunt boeken. Dat scheelt veel commissie. Daarmee zijn zowel klant als hotel beter af.  Hoteliers.com levert de software waarmee het hotel de reservering en betaling kan afhandelen.

De eigen website van het hotel is in opmars, het boekingsgemak evenaart tegenwoordig vaak de boekingsites. Op de eigen website kunnen hotels meer informatie kwijt. Bijvoorbeeld over de actuele veiligheidsmaatregelen rond corona of over speciale acties. “Wat is een betere plek om een hotelkamer te reserveren dan op de eigen website van het hotel? We bieden dezelfde kamer aan tegen een lagere prijs, maar doordat we geen hoge commissiekosten kwijt zijn, houden wij meer over en is de gast voordeliger uit. Een klassieke win-win situatie. Hopelijk luidt dit het einde van het commissie tijdperk in,” aldus Hendrik Jan Jenner, Revenue Manager van Luxury Suites in Amsterdam.

MKB-Amsterdam juicht deze ontwikkeling toe. Voorzitter Bart Drenth: “Met dit soort initiatieven kunnen ondernemers hun lot weer in eigen handen nemen. We zouden graag willen dat er daar meer van komen, ook in andere sectoren.”

Deel dit artikel:

Volg jij MKB-Amsterdam al op social media?

Marcia Appels

Marcia Appels

Hoofdredacteur en communicatiemanager MKB-Amsterdam.

Wil je reageren op dit bericht? Klik hier om te reageren

Help ons de regio Amsterdam ondernemender maken! Wij behartigen jouw belangen op het stadhuis en Binnenhof.
Nieuws

Het laatste nieuws 

‘Amsterdam is gebouwd op ondernemers en mensen zoals Bart dragen dat uit’

‘Amsterdam is gebouwd op ondernemers en mensen zoals Bart dragen dat uit’

Femke Halsema, burgemeester van Amsterdam: ‘Bart Drenth en ik hebben elkaar goed leren kennen tijdens de coronaperiode. Bart is iemand die ondernemers en mensen in de stad echt wil helpen en zich daar hard voor inzet. Het mkb is voor de stad en voor mij echt een belangrijke steunpilaar. Ik ben gesteld op Bart, dat mag wel zo gezegd worden.’

‘Mensen als Bart wil je koesteren, ze zijn schaars’

‘Mensen als Bart wil je koesteren, ze zijn schaars’

Jacco Vonhof, voorzitter van MKB-Nederland ziet MKB-Amsterdam als een model voor de samenwerking tussen landelijk en lokaal. “Ik vind het prachtig om te zien hoe MKB-Amsterdam zelfstandig is gaan lopen op landelijke thema’s en ervoor zorgt dat projecten bij de lokale ondernemers terecht komen. Bart heeft dit als voorzitter heel succesvol op de kaart gezet.”

‘We zijn beiden trots op Amsterdam en willen er een betere stad van maken’

‘We zijn beiden trots op Amsterdam en willen er een betere stad van maken’

Pim Evers, voorzitter van Koninklijke Horeca Nederland Amsterdam, kijkt met plezier terug op de goede samenwerking met Bart. ‘Tijdens de Covid periode hebben MKB-Amsterdam en KHN Amsterdam flink gestreden voor de ondernemers in de stad. We hebben samen veel successen behaald zoals Food Capital’

‘Bart heeft kneiterhard gewerkt voor een beter ondernemersklimaat’

‘Bart heeft kneiterhard gewerkt voor een beter ondernemersklimaat’

Marcia Appels is communicatiemanager en hoofdredacteur van MKB-Amsterdam. In een paar jaar tijd heeft ze met Bart het merk MKB-Amsterdam online sterk gepositioneerd. En samenwerken met Bart, dat was een feest. ‘Onze gesprekken gaven me altijd veel energie. Daarna kon ik bergen verzetten. Ik heb erg van onze samenwerking genoten.’

Kleine ondernemers krijgen eenmalige compensatie voor hoge energieprijzen

Kleine ondernemers krijgen eenmalige compensatie voor hoge energieprijzen

De gemeente Amsterdam stelt zeven miljoen euro beschikbaar voor de eenmalige compensatie. Daarnaast wordt drie miljoen vrijgemaakt voor fixteams die ondernemers structureel helpen verduurzamen. MKB-Amsterdam is blij dat het eerder aangekondigde steunpakket nu invulling heeft gekregen.

Nieuw convenant Platform Veilig Ondernemen

Nieuw convenant Platform Veilig Ondernemen

Verschillende partijen hebben maandag 30 januari hun handtekening gezet onder het convenant voor Platform Veilig Ondernemen (PVO). Achmed Baâdoud, voorzitter van MKB-Amsterdam: ‘Er zijn concrete acties en maatregelen nodig voor een veilig ondernemersklimaat. Daar werken we graag aan mee. Leefbaarheid en veiligheid voor ondernemers moet top prioriteit krijgen!’