Het Digitaliseringsoffensief loopt langzaam maar zeker op z’n eind. Aan het einde van dit jaar is het project, waaraan onder meer de gemeente Amsterdam, KplusV en MKB-Amsterdam meewerkten, afgelopen. Dat betekent: de balans opmaken! Wat is er bereikt? Waarom is dit programma zo belangrijk voor de Amsterdamse ondernemers en misschien wel de meest prangende vraag… komt er een vervolg? We bespraken het met Bas Beekman, programmamanager van StartupAmsterdam (gemeente Amsterdam).

StartupAmsterdam zet zich al acht jaar in om het ecosysteem voor techbedrijven in de stad te versterken. “Digitalisering en innovatie zijn belangrijk voor de Amsterdamse economie. Er liggen veel kansen voor ondernemers, maar je ziet vaak – en zeker bij de traditionele mkb’er – dat zij vaak niet voldoende weten wat er op hen afkomt en wat ze met daarmee moeten. De ontwikkelingen gaan dan ook snel, kijk maar naar artificial intelligence bijvoorbeeld. Maar ze hebben er wel mee te maken en ze kunnen er ook profijt van hebben! Dat was reden genoeg om het Digitaliseringsoffensief te starten”, zegt Bas. 

In de afgelopen jaren is er veel bereikt. “Het is een mooi programma geweest. We hebben veel ondernemers bereikt en veel maatwerk geleverd. “Het belangrijkste is misschien wel dat we met het Digitaliseringsoffensief hebben laten zien dat met heel weinig effort soms veel winst kan worden behaald. Er zijn talloze digitale tools waarmee ondernemers hun bedrijf net naar een nieuw plan kunnen tillen. Het is mooi om ze daarmee te helpen en te zien dat bedrijven er direct iets aan hebben.”

Breder verspreiden van innovatie over de stad

“Ik zou het logisch vinden om het programma een vervolg te geven”, vindt Bas dan ook. Op dit moment wordt er een nieuw plan geschreven voor het versterken van de Amsterdamse innovatie-economie. Die plannen zullen binnenkort ook door het college worden besproken. “Het komt nog steeds voor dat een ondernemer nog nooit van een tech-gigant als Molly of Adyen heeft gehoord. En het werkt natuurlijk ook de andere kant op: techbedrijven weten soms ook niet wat er in de uithoeken van de stad gebeurt. Daar is dus zeker nog winst op te behalen.” 

Het breder verspreiden van (digitale) innovatie over de stad is dus de focus van een mogelijk vervolg van het Digitaliseringsoffensief. Maar komt dat vervolg er ook? Blijf onze kanalen volgen voor de laatste updates!

Met het ‘Digitaal Product van de Maand’ wil het Digitaliseringsoffensief mkb-ondernemers inspireren en stimuleren in de digitale ontwikkeling. 

Deel dit artikel:
bas beekman

Volg jij MKB-Amsterdam al op social media?

MKB Amsterdam

MKB Amsterdam

Wil je reageren op dit bericht? Klik hier om te reageren

Help ons de regio Amsterdam ondernemender maken! Wij behartigen jouw belangen op het stadhuis en Binnenhof.
Nieuws

Het laatste nieuws 

Kleine reclame-uitingen

Kleine reclame-uitingen

Ondernemers met kleinere reclame-uitingen worden in 2024 ontzien, na een motie van D66-raadslid Erik Schmit. De tarieven voor reclame-uitingen tot 5m2 worden niet verhoogd of geïndexeerd. Volgens vicevoorzitter Guido Frankfurther van MKB-Metropool Amsterdam een goede zaak.

Uitnodiging Netwerkborrel – Maandag 6 november

Uitnodiging Netwerkborrel – Maandag 6 november

Wij nodigen je graag uit voor de laatste MKB-Metropool Amsterdam Borrel van dit jaar op maandag 6 november in de Oranjekerk in Amsterdam. We hebben een gevarieerd programma, waarbij je zowel financieel als online impact kan maken!

Wilder Land is op een bijzondere missie met een bijzonder, divers team

Wilder Land is op een bijzondere missie met een bijzonder, divers team

Oprichter Matthijs Westerwoudt: “Het leuke is dat de medewerkers van begin tot eind betrokken zijn bij de totstandkoming van de producten. Zo zien zij ook dat die soms doodnormale (on)kruiden stap voor stap veranderen in mooie en lekkere producten waar een hoop mensen iedere dag van genieten”