Goed nieuws voor Amsterdamse horecaondernemers: aankomend seizoen mogen zij hun terrassen weer ruimer opzetten. Dat maakte het stadsbestuur afgelopen week bekend.
De maatregel is in het leven geroepen om horecaondernemers, die flinke gevolgen van de coronacrisis ondervinden, te steunen. Met ruimer opgezette terrassen kunnen horecazaken meer gasten ontvangen die op veilige afstand van elkaar kunnen zitten.
Bestaande terrasvergunningen zouden per 1 maart verlopen, maar die worden nu automatisch verlengd. Ook is het mogelijk om nieuwe of aangepaste aanvragen in te dienen. De tijdelijke verruiming geldt alleen voor aankomend terrasseizoen: van 1 maart 2022 tot 31 oktober 2022. Voorwaarde is wel dat de verruiming geen invloed heeft op de bereikbaarheid en leefbaarheid van het betreffende gebied.
Verrast
Jannet van der Ree, mede-eigenaar van restaurant De Italiaan in de Bosboom Toussaintstraat is blij en aangenaam verrast door de tegemoetkoming van de gemeente. ”Ik had er eigenlijk niet zo op gerekend, mede doordat ik de steun van de gemeente afgelopen winter beperkt vond, onder andere door strenge handhaving op kraampjes buiten. Dat maakte het niet makkelijker voor ons. Bovendien lag de brief waarin stond dat de vergunning per 1 maart zou eindigen al op de mat. Ik ben dus hartstikke blij en ik voel me hierdoor gesteund. Die buitenruimte om gasten te ontvangen is heel belangrijk voor ons bedrijf”
MKB TV
In een eerdere aflevering van MKB TV interviewden we verschillende horecaondernemers over het uitbreiden van de terrassen in coronatijd. Waaronder Daan Kroone, eigenaar Day Foodbar, Edmee de Waal van Veen, eigenaar P96 en Jannet van der Ree, eigenaar restaurant De Italiaan.