Weet jij al wat het Regionaal Werkcentrum Groot Amsterdam (RWC) voor jou als werkgever kan betekenen? In de nieuwste aflevering van MKB TV bezoeken we drie bedrijven in de Haarlemmermeer die gebruik hebben gemaakt van de dienstverlening van het RWC.

Twee ondernemers met overtollig personeel vertellen over hoe het RWC helpt bij het vinden van ander werk voor hun medewerkers, tijdelijk zodat ze weer terug kunnen komen, of permanent. Een ondernemer die nieuwe medewerkers zoekt, vertelt hoe het RWC helpt bij het vinden van geschikte kandidaten.

Peter Koppen en Arnesen Troenoredjo van The Green Crew vertellen dat hun bedrijf juist meer mensen nodig heeft vanwege de snelle groei die het bedrijf doormaakt. The Green Crew biedt kansen aan mensen die moeite hebben om werk te vinden. Ze leiden hen op tot o.a. zonnepanelenmonteur. 

Ook gaan we op bezoek bij Doelen Coach Service, een bedrijf uit Rozenburg dat al bijna 100 jaar gespecialiseerd is in personen- en groepsvervoer. Zij krijgen harde klappen door de coronacrisis. Directeur Angela van Wijk vertelt ons hoe het bedrijf met de situatie omgaat. Dat ze, samen met het personeel, naar tijdelijk ander werk voor hen hebben gezocht en gevonden. Zodra het groepsvervoer weer op gang komt,  keren de medewerkers weer terug bij Doelen Coach Service. 

Op Schiphol spreken we met Benno Leeser (CEO) en Karina Holleeder (HR) van juweliersbedrijf Gassan. De verkoop van diamanten sieraden is door Corona teruggelopen. Een deel van de omzet hebben ze goed kunnen opvangen met de verkoop van horloges online. Ze zijn blij dat ze geen vast personeel hoeven laten gaan. Wel hebben ze tijdelijke contracten niet verlengd. Maar samen met het Luchtvaart Community Schiphol en het Regionaal Werkcentrum zorgt het 75 jaar oude familiebedrijf goed voor de mensen die het bedrijf moeten verlaten. Ze helpen ze bij het vinden van ander werk. 

Judith Wullur en Jasperina Grootveld zijn beide accountmanager bij het Regionaal Werkcentrum. Zij spreken de bedrijven, luisteren naar hun problematiek en zoeken samen met de werkgever naar oplossingen. We vragen ze waar de samenwerking uit heeft bestaan en welke tips ze voor mkb’ers in dezelfde situatie hebben.  

Wil je weten wat het Regionaal Werkcentrum voor jou als werkgever kan betekenen? Kijk dan de nieuwe aflevering MKB-TV!

Dit is de eerste aflevering uit een serie van 5. Abonneer je op het MKB TV kanaal om alle afleveringen te zien. 

Het Regionaal Werkcentrum Groot Amsterdam (RWC) is opgericht om de verwachte ‘tsunami van werklozen’ het hoofd te bieden. Direct toen duidelijk werd dat Covid 19 een grote impact zou hebben op de economie en daarmee op de werkgelegenheid. Het RWC is een publiek-private samenwerking van gemeenten in deze arbeidsmarktregio, UWV, sociale partners, waaronder MKB-Amsterdam, en verschillende andere publieke- en private organisaties. Door ondersteuning en advies te bieden aan werkgevers wordt het doel van het RWC gerealiseerd, getroffen mensen van werk naar werk begeleiden om te voorkomen dat zij in een werkloosheidsuitkering terecht komen.

Hier vind je de website van het RWC. Direct vragen of behoefte aan advies? Vul dan direct dit formulier in.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en abonneer je op onze MKB-TV afleveringen om op de hoogte te blijven van de ontwikkelingen rondom het RWC.

Deel dit artikel:

Volg jij MKB-Amsterdam al op social media?

MKB Amsterdam

MKB Amsterdam

Wil je reageren op dit bericht? Klik hier om te reageren

Help ons de regio Amsterdam ondernemender maken! Wij behartigen jouw belangen op het stadhuis en Binnenhof.
Nieuws

Het laatste nieuws 

Onze partner Onderneemin slaat vleugels uit naar Metropool!

Onze partner Onderneemin slaat vleugels uit naar Metropool!

Onderneemin heeft onlangs de stap gezet naar de regio Metropool Amsterdam. Onze voorzitter Achmed Baâdoud is dan ook heel content dat MKB-Metropool Amsterdam en Onderneemin mediapartner bij elkaar zijn geworden. “Dat sluit heel goed aan bij onze visie om het MKB...

GVB start trainingen voor Knoppentest bij sollicitatie GVB

GVB start trainingen voor Knoppentest bij sollicitatie GVB

GVB start trainingen voor Knoppentest bij sollicitatie GVB MKB-Metropool Amsterdam heeft met grote instemming kennis genomen van het besluit van het GVB om gemotiveerde sollicitanten voor de functie van trambestuurder structureel te gaan helpen om voor de...

Geen Knip, maar Knijp en Filters

Geen Knip, maar Knijp en Filters

Volgens wethouder Melanie van der Horst is het woord ‘Knip’ voortaan een ‘verboden woord’ en kiest de gemeenteraad ervoor van de Weesperstraat een fijne stadsstraat te maken, met twee maal één rijstrook, bredere fiets- en voetpaden, meer groen en een aantrekkelijkere...

Weesperstraat: Operatie geslaagd, patiënt overleden

Weesperstraat: Operatie geslaagd, patiënt overleden

MKB-Metropool Amsterdam heeft met instemming kennis genomen van de conclusie van het onderzoeksrapport over de Knip Weesperstraat: de knip Weesperstraat gaat definitief van tafel. Volgens het college was de proef wel geslaagd en heeft deze veel opgeleverd, maar...

Laat het GVB zijn Kip met Gouden Eieren niet hoeven slachten

Laat het GVB zijn Kip met Gouden Eieren niet hoeven slachten

Volgens het concept Programma van Eisen van de Vervoersregio Amsterdam voor het GVB voor de komende jaren moet het openbaar vervoer (OV) in het centrum en de oude stadsdelen verslechteren ten gunste van de nieuwe centra buiten de Ring A10. Een slecht plan, vindt MKB-...