De Amsterdamse Ui van De Leeuw
Wat is er Amsterdamser dan de Amsterdamse ui? Het is een oerproduct van Amsterdam. In de 19e eeuw ontstaan om het voedsel langer houdbaar te maken. De uien zijn in Nederland gekweekt en in Amsterdam geproduceerd. De Amsterdamse Ui van De Leeuw heeft een unieke smaak en is bekend in heel Nederland. Op tafel is het een vast onderdeel van de maaltijd. Het product ligt van Groningen tot Limburg in de schappen en draagt zo het Amsterdamse product uit. Het op deze schaal produceren en tegelijk handhaven van de kwaliteit is knap. Zo’n stabiel product hoeft en moet zelfs niet vernieuwd worden. De schaalvergroting naar heel Nederland is een knap staaltje ondernemen.
De Leeuw fijne Tafelzuren.In 1850 is het familiebedrijf opgericht door onze voorvader Isaac de Leeuw. De tafelzuren staan bekend om smaak, versheid, kwaliteit en kleur ten opzichte van andere tafelzuren. Vincent van Gogh heeft een aantal van zijn kleuren gebaseerd op de kleuren van onze tafelzuren in 1877 die op een kar door de straat rondreed. Vanuit de zuurwinkel aan de Vrijheidslaan 78 in Amsterdam worden de tafelzuren – op authentieke wijze – los per schep verkocht. Natuurlijk ook verkrijgbaar per pot. De Leeuw is bezig om ook via een aantal landelijke supermarkten te gaan verkopen. En door de grote vraag vanuit het buitenland worden de tafelzuren binnenkort ook geëxporteerd.