Kleine en middelgrote bedrijven die door de coronacrisis hoge schulden hebben, kunnen vanaf vandaag onder voorwaarden aanspraak maken op kredieten van maximaal 100.000 euro van de overheid. Het kabinet stelt daar in totaal 200 miljoen euro voor beschikbaar.

Kredietverlener Qredits verzorgt het zogeheten doorstartkrediet als onderdeel van de van de TOA, het Time-Out-Arrangement, Ondernemers krijgen daarmee de mogelijkheid om een doorstart te maken, zegt Elwin Groeneveld, algemeen directeur van Qredits, tegen BNR Nieuwsradio: ‘Als je een schuldakkoord hebt gesloten kun je met dit krediet de juridische kosten financieren en een stukje werkkapitaal krijgen.’

Lees ook | Kabinet steunt mkb met 200 miljoen aan coronakredieten

Ondernemers die aanspraak maken op het krediet krijgen over het algemeen moeilijk een lening bij banken. ‘Zeker als je uit bijzondere sectoren komt, zoals horeca, detailhandel en persoonlijke verzorging. Dat zijn moeilijk financierbare sectoren bij banken. Maar tegelijkertijd zijn dat ook zwaar getroffen sectoren vanwege de lockdown’. Voor deze ondernemers is het dan laagdrempeliger om het doorstartkrediet te gebruiken.

Voorwaarden kredieten

Er zijn wel voorwaarden verbonden aan het krediet, legt Groeneveld uit. ‘Het doel is dat je de schulden herfinanciert, zodat je als ondernemer verder kunt met je bedrijf. We kijken heel goed naar wat levensvatbaar is of niet. In dit specifieke geval kijken we ook naar het schuldenakkoord en of dat op een goede manier is gesloten. Daarnaast moet er ook een goed onderliggend bedrijfsplan liggen, zodat de ondernemer weer verder kan.’

Deel dit artikel:

Volg jij MKB-Amsterdam al op social media?

Thijs Baas

Thijs Baas

Wil je reageren op dit bericht? Klik hier om te reageren

Help ons de regio Amsterdam ondernemender maken! Wij behartigen jouw belangen op het stadhuis en Binnenhof.
Nieuws

Het laatste nieuws 

‘Geef ondernemers meer inzicht in gevolgen Grote Werken’

‘Geef ondernemers meer inzicht in gevolgen Grote Werken’

Bij de grote openbare werken die Amsterdam de komende jaren te wachten staan, zijn ook de belangen van veel ondernemers in het geding. Dat schrijven Willem Koster van Vereniging Amsterdam City, Pim Evers van KHN Amsterdam en Bart Drenth van MKB-Amsterdam in een brief aan wethouders Everhardt en De Vries.

Huurkorting op gemeentevastgoed: hoe gaat het nu?

Huurkorting op gemeentevastgoed: hoe gaat het nu?

In maart besloot de gemeente Amsterdam, dankzij een lobby van MKB-Amsterdam, dat ondernemers die gemeentelijke panden huren huurkorting zouden krijgen. Veel ondernemers zijn geholpen met deze maatregel, maar dat geldt niet voor iedereen. MKB-Amsterdam roept de gemeente Amsterdam op: bied maatwerk!

Aandeel flexbanen sinds coronacrisis fors gestegen

Aandeel flexbanen sinds coronacrisis fors gestegen

Ruim een vierde van alle dienstverbanden is nu voor bepaalde tijd, voor de crisis was dat nog ongeveer een vijfde. Volgens hoogleraar Arbeidsmarkt Ton Wilthagen van de Tilburg University is het een bekend verschijnsel tijdens crises. In onzekere tijden zijn bedrijven geneigd de kat uit de boom te kijken.

Gerco Tolsma: ”Neem de tijd voor je personeel”

Gerco Tolsma: ”Neem de tijd voor je personeel”

Op 4 juli zenden we een nieuwe MKB TV uit over het Regionaal Werkcentrum. In aanloop spreken we met voorzitters van ondernemersverenigingen over de arbeidsmarkt in hun regio. Vandaag: Gerco Tolsma, regionaal directeur van platform MeerBusiness Haarlemmermeer en Schiphol.

We mogen weer: Groeiborrel op donderdag 17 juni!

We mogen weer: Groeiborrel op donderdag 17 juni!

Het is inmiddels even geleden, maar aankomende donderdag organiseert MKB-Amsterdam eindelijk weer een fysieke groeiborrel! De borrel vindt plaats in Brasserie Paardenburg, Amstelveen. Tijdens de bijeenkomst wordt de winnaar van het Product van de Maand bekendgemaakt.

Zomerevent: Verspreiden van inclusiviteit

Zomerevent: Verspreiden van inclusiviteit

Covid-19 heeft ons afgelopen jaar al laten zien hoe belangrijk solidariteit is en hoe belangrijk contact met anderen voor iedereen is. Het thema van het jaarlijkse digitale zomerevent van Sociaal Werkkoepel Amsterdam, op 24 juni 2021, is actueler dan ooit: Verspreiden van inclusiviteit.