Verkeerswethouder Egbert de Vries wil dat in 2025 alle bestelbusjes en vrachtwagens binnen de ring A10 uitstootvrij zijn. Dat vergt forse investeringen voor veel Amsterdamse bedrijven, die bovendien afhankelijk zijn van de stroomvoorziening in de stad. En juist die laat de laatste tijd regelmatig te wensen over. En de doorbraak van auto’s op waterstof laat nog wel even op zich wachten.

Het tekort aan stroomcapaciteit betekent volgens Bart Drenth, voorzitter van MKB-Amsterdam, dat niet alleen die laadpalen moeten worden gebouwd, maar ook nog de onderliggende structuur. “Wij betwijfelen ten zeerste of dat in 2025 allemaal klaar is.” Tot eind 2022 is er voor de ‘vroege beslissers’ een subsidie voor de aanschaf van elektrische voertuigen. Drenth is niet overtuigd. “We willen eerst van de wethouder weten of de infrastructuur wel op orde gaat zijn. Want een ondernemer gaat geen investering doen als hij niet weet of zijn elektrische busje kan worden opgeladen.”

De afgelopen weken is de uitstootvrije zone 2025 in Amsterdam ook al onder de aandacht gebracht via ondernemersbrieven. MKB-Amsterdam steunt de ambities, maar wil duidelijke afspraken over goede alternatieven, zei vicevoorzitter Guido Frankfurther eerder al. MKB-Amsterdam wil daarover ook in gesprek met de gemeente. “Hierbij spelen ook factoren mee als financiële haalbaarheid, overgangsregelingen, beschikbaarheid van elektrische laadvoorzieningen en een continue goede bereikbaarheid van alle delen van de stad.”

Deel dit artikel:

Volg jij MKB-Amsterdam al op social media?

Thijs Baas

Thijs Baas

Wil je reageren op dit bericht? Klik hier om te reageren

Help ons de regio Amsterdam ondernemender maken! Wij behartigen jouw belangen op het stadhuis en Binnenhof.
Nieuws

Het laatste nieuws 

Interactieve realtime kaart bereikbaarheid komt eraan!

Interactieve realtime kaart bereikbaarheid komt eraan!

Guido Frankfurther van MKB-Amsterdam heeft er jaren om gevraagd en nu gaat hij er komen: een digitale kaart waarop ondernemers interactief en realtime kunnen zien welke ontheffingen zij nodig hebben en hoe een bestemming te bereiken is zonder vast te lopen of om te hoeven rijden.

Gemeente: werk meer samen met winkeliers!

Gemeente: werk meer samen met winkeliers!

Pien Thate van MKB-Amsterdam benadrukt dat winkelgebieden een essentiële spil zijn in de lokale economie van de stad: ‘Winkelgebieden dragen bij aan de leefbaarheid, veiligheid en inclusiviteit van de stad.’

Nieuw format Groeiborrel MKB-Amsterdam

Nieuw format Groeiborrel MKB-Amsterdam

Het format van de MKB-groeiborrel gaat flink op de schop. De donderdag wordt ingeruild voor de maandagavond. Iedere eerste maandag van de maand, te beginnen op 1 november, zijn leden en niet-leden van harte welkom. Waarbij onder andere de winnaars van Product van de Maand worden bekendgemaakt!

Collectief aan de slag met de circulaire economie

Collectief aan de slag met de circulaire economie

Tijdens de bijeenkomst van De Markt van Morgen op 16 november, treedt Yvette Watson van PHI Factory op als moderator: ‘We schrijven geen visies, maar we brengen alles naar de praktijk.’

Vijf tips om je te wapenen tegen cybercrime

Vijf tips om je te wapenen tegen cybercrime

Waar liggen volgens de politie de grootste gevaren en is er genoeg geld én samenwerking om erger te voorkomen? Theo van der Plas, programmadirecteur Digitalisering en Cybercrime, geeft vijf tips.