Digitalisering wordt voor ondernemers steeds noodzakelijker om te kunnen groeien. Om die reden vindt MKB Amsterdam-voorzitter Bart Drenth dat midden-en kleinbedrijven zich daar meer op moeten focussen.

In een interview met technologie-nieuwsplatform Silicon Canals zegt Drenth dat er momenteel nog geen duidelijke visie is als het gaat om digitalisering bij ondernemers. ”Daardoor laten ze nog te veel kansen liggen. ”We hebben het over simpele dingen, zoals het bijhouden van een administratie of het contact met klanten. Dat soort zaken kun je prima digitaliseren.” Meer geavanceerde kansen liggen in het gebruiken van kunstmatige intelligentie, noemt Drenth.

Hij vervolgt: ”Voor MKB Amsterdam is het belangrijk om zoveel mogelijk ondernemers te helpen een stap te zetten in digitalisering. We beschouwen wat we nu doen als het bouwen van een piramide; we werken met een brede basis aan ondernemers die kleine stappen in digitalisering zetten en een kleinere, maar steeds groter wordende groep die digitalisering als belangrijk deel van de bedrijfsvoering ziet.”

Voor veel MKB’ers komen er wat uitdagingen kijken als het om digitalisering gaat. Drenth legt uit: ”Waar sommige kleine ondernemers worstelen met basisvragen, zijn anderen al heel ver. In onze manier van werken staat dit verschil centraal. Sommigen zijn al geholpen met een standaardoplossing. Anderen hebben een oplossing op maat nodig.”

Wil jij weten welke kansen digitalisering voor jou als ondernemer met zich meebrengt? Meld je dan hier aan voor de kick off van het Digitaliseringsoffensief op donderdag 16 september in de Johan Cruijff ArenA.

Deel dit artikel:

Volg jij MKB-Amsterdam al op social media?

Fabiënne Mucuk

Fabiënne Mucuk

Redacteur MKB-Amsterdam

Wil je reageren op dit bericht? Klik hier om te reageren

Help ons de regio Amsterdam ondernemender maken! Wij behartigen jouw belangen op het stadhuis en Binnenhof.
Nieuws

Het laatste nieuws 

Stem op het product van de maand augustus!

Stem op het product van de maand augustus!

Je kunt weer stemmen voor het Product van de Maand! We hebben vijf lekkere producten voor je, genomineerd door Van Amsterdamse Bodem. Maak je keuze en kom naar de uitreiking tijdens de Groeiborrel op maandag 5 september. Amsterdams eten is het allerlekkerste!

Draag bij aan de Omarmprijs!

Draag bij aan de Omarmprijs!

Op 13 oktober wordt de Omarmprijs uitgereikt, een prijs voor Amsterdamse initiatieven die zich inzetten voor armoedebestrijding. De organisatie PACT voor Amsterdam vraagt de hulp van Amsterdamse ondernemers om de prijs zo mooi mogelijk te maken. Rob Held, Pact Makelaar Armoedebestrijding: ‘Wij geloven dat armoede alleen bestreden kan worden door samenwerking.’

Netwerkbijeenkomst LHBTQ+ ondernemers, 4 augustus

Netwerkbijeenkomst LHBTQ+ ondernemers, 4 augustus

Op 4 augustus vindt een netwerkbijeenkomst plaats voor LGBTIQ+ ondernemers. Je krijgt hier meer informatie over de oprichting van een organisatie die de belangen van regenboogondernemers vertegenwoordigt, de BGLBC. Schrijf je in en kom!

‘MKB-Amsterdam wil belasting voor pakketjes om bezorggekte te stoppen en winkels te redden’

‘MKB-Amsterdam wil belasting voor pakketjes om bezorggekte te stoppen en winkels te redden’

MKB-Amsterdam maakt zich al tijden sterk voor de invoering van een bezorgbelasting. Om de bezorggekte te stoppen en winkels te redden. MKB-Amsterdam wil na de zomer in gesprek met de gemeenten Amsterdam, Amstelveen en Zaandam om met een actieplan te komen voor het behoud van winkels. Voorzitter Bart Drenth: ‘Als je niets doet, smelten de winkels sneller weg dan de ijskappen op de Noordpool.’

‘Verkeerde keuze om rekening politieke crisis bij ondernemers te leggen’

‘Verkeerde keuze om rekening politieke crisis bij ondernemers te leggen’

Jacco Vonhof voorziet een zware recessie, nu de politieke problemen in het land zich opstapelen. ‘Wie had vooraf kunnen bedenken dat we in deze clusterfuck terecht zouden komen?’, zegt hij tegen de Telegraaf, doelend op onder andere de inflatie, stikstofcrisis, krapte op de arbeidsmarkt en gastekorten. De rekening van die problemen komt teveel bij ondernemers terecht, vindt hij. ‘Stop daarmee. Het trapt alle lucht uit het mkb.’