Digitalisering wordt voor ondernemers steeds noodzakelijker om te kunnen groeien. Om die reden vindt MKB Amsterdam-voorzitter Bart Drenth dat midden-en kleinbedrijven zich daar meer op moeten focussen.

In een interview met technologie-nieuwsplatform Silicon Canals zegt Drenth dat er momenteel nog geen duidelijke visie is als het gaat om digitalisering bij ondernemers. ”Daardoor laten ze nog te veel kansen liggen. ”We hebben het over simpele dingen, zoals het bijhouden van een administratie of het contact met klanten. Dat soort zaken kun je prima digitaliseren.” Meer geavanceerde kansen liggen in het gebruiken van kunstmatige intelligentie, noemt Drenth.

Hij vervolgt: ”Voor MKB Amsterdam is het belangrijk om zoveel mogelijk ondernemers te helpen een stap te zetten in digitalisering. We beschouwen wat we nu doen als het bouwen van een piramide; we werken met een brede basis aan ondernemers die kleine stappen in digitalisering zetten en een kleinere, maar steeds groter wordende groep die digitalisering als belangrijk deel van de bedrijfsvoering ziet.”

Voor veel MKB’ers komen er wat uitdagingen kijken als het om digitalisering gaat. Drenth legt uit: ”Waar sommige kleine ondernemers worstelen met basisvragen, zijn anderen al heel ver. In onze manier van werken staat dit verschil centraal. Sommigen zijn al geholpen met een standaardoplossing. Anderen hebben een oplossing op maat nodig.”

Wil jij weten welke kansen digitalisering voor jou als ondernemer met zich meebrengt? Meld je dan hier aan voor de kick off van het Digitaliseringsoffensief op donderdag 16 september in de Johan Cruijff ArenA.