Digitalisering wordt voor ondernemers steeds noodzakelijker om te kunnen groeien. Om die reden vindt MKB Amsterdam-voorzitter Bart Drenth dat midden-en kleinbedrijven zich daar meer op moeten focussen.

In een interview met technologie-nieuwsplatform Silicon Canals zegt Drenth dat er momenteel nog geen duidelijke visie is als het gaat om digitalisering bij ondernemers. ”Daardoor laten ze nog te veel kansen liggen. ”We hebben het over simpele dingen, zoals het bijhouden van een administratie of het contact met klanten. Dat soort zaken kun je prima digitaliseren.” Meer geavanceerde kansen liggen in het gebruiken van kunstmatige intelligentie, noemt Drenth.

Hij vervolgt: ”Voor MKB Amsterdam is het belangrijk om zoveel mogelijk ondernemers te helpen een stap te zetten in digitalisering. We beschouwen wat we nu doen als het bouwen van een piramide; we werken met een brede basis aan ondernemers die kleine stappen in digitalisering zetten en een kleinere, maar steeds groter wordende groep die digitalisering als belangrijk deel van de bedrijfsvoering ziet.”

Voor veel MKB’ers komen er wat uitdagingen kijken als het om digitalisering gaat. Drenth legt uit: ”Waar sommige kleine ondernemers worstelen met basisvragen, zijn anderen al heel ver. In onze manier van werken staat dit verschil centraal. Sommigen zijn al geholpen met een standaardoplossing. Anderen hebben een oplossing op maat nodig.”

Wil jij weten welke kansen digitalisering voor jou als ondernemer met zich meebrengt? Meld je dan hier aan voor de kick off van het Digitaliseringsoffensief op donderdag 16 september in de Johan Cruijff ArenA.

Deel dit artikel:

Volg jij MKB-Amsterdam al op social media?

Fabiënne Mucuk

Fabiënne Mucuk

Redacteur MKB-Amsterdam

Wil je reageren op dit bericht? Klik hier om te reageren

Help ons de regio Amsterdam ondernemender maken! Wij behartigen jouw belangen op het stadhuis en Binnenhof.
Nieuws

Het laatste nieuws 

‘Belangrijkste is nu snel een stabiel kabinet’

‘Belangrijkste is nu snel een stabiel kabinet’

Jacco Vonhof: ‘Ondernemers hebben door corona een jas uitgedaan, maar staan tegelijk voor grote investeringen. Er is een kabinet nodig dat knopen doorhakt. De transitie moet voor het mkb haalbaar en betaalbaar zijn.’

‘Koolmees moet met maatwerk over de brug komen’

‘Koolmees moet met maatwerk over de brug komen’

Bart Drenth: Er moet een loket komen waar je als ondernemer kunt aankloppen als je, wat coronasteun betreft, tussen wal en schip bent beland. Sportschoolhouder Jeroen van Beek is zo’n ondernemer. ‘We zitten nog steeds in de fase van ‘samen door de crisis’. We staan achterin de rij, maar we staan er nog steeds.’

10 tips om cybercrime te voorkomen

10 tips om cybercrime te voorkomen

Dave Maasland, ondernemer op het gebied van cybersecurity, stelde in het kader van de kick-off van het Digitaliseringsoffensief een top-10 van securitytips op.

Pure markt hunkert naar heropening

Pure markt hunkert naar heropening

Oprichter Trienet Kroon was met haar Pure Markt nauwelijks meer weg te denken uit onder meer Amstelpark, Amsterdamse Bos en Park Frankendael. De coronacrisis gooide ook hier roet in het eten. De ‘evenementenstatus’ zat haar daarbij flink in de weg.

Onderzoek koopgedrag Haarlemmermeer van start

Onderzoek koopgedrag Haarlemmermeer van start

De gemeente Haarlemmermeer onderzoekt koopgedrag en tevredenheid over het aanbod in winkels. Naast de detailhandel zal dit jaar ook de horeca en recreatiesector worden onderzocht. Deel ook jouw mening!