MKB-Nederland wil vandaag met informateur Mariëtte Hamer voornamelijk bespreken hoe Nederland investerend de crisis uitkomt, nu veel zwaar getroffen ondernemers amper nog geld hebben om te investeren. Dat zegt voorzitter Jacco Vonhof in het radioprogramma De Ochtendspits van BNR Nieuwsradio. Een grondig herstelpakket heeft wat hem betreft prioriteit.

Ondernemers kunnen niet wachten tot de politiek er eindelijk uit is, benadrukt Vonhof. ‘Ik denk dat Hamer goed kan inschatten of het verstandig is om het herstelpakket van het coalitieakkoord alvast in de grondverf te zetten als de formatie niet snel genoeg gaat. De verlenging met drie maanden is in zoverre goed nieuws dat veel ondernemers zich nu geen zorgen hoeven te maken dat er allerlei beperkingen komen. Maar eigenlijk pleiten we voor het doortrekken van de noodsteun tot het eind van het jaar.’

Schulden parkeren

Het stemt Vonhof optimistisch dat Hamer als SER-voorzitter heel goed op de hoogte is van de problemen die er spelen. ‘Een week of acht geleden was onze oproep om snel een kabinet te vormen en dáármee te onderhandelen. Maar we weten allemaal hoe het is gelopen. Mariëtte Hamer wil nu weten wat we verwachten van een nieuw kabinet als het gaat om het in de tijd zetten van de schulden.’

Als het aan Vonhof ligt worden er nog de nodige verbeteringen toegepast in de steunpakketten. Maar daar heeft hij helaas nog geen formeel zicht op vanuit het kabinet. ‘Was het maar zo mooi. We hebben onderzocht wat onze vragen waren en hoe het demissionair kabinet daarover denkt. Ik ga straks eerst even aan de informateur vertellen wat ik graag in het herstelpakket wil. En na het weekend komt het kabinet waarschijnlijk met een brief.’

Vonhof pleitte eerder voor een loket waar ondernemers met hun specifieke situatie terecht kunnen. ‘Wees nu ruimhartig en bepaal pas achteraf of steun terecht was. Dat hoeft niet nu.’

Deel dit artikel:

Volg jij MKB-Amsterdam al op social media?

Thijs Baas

Thijs Baas

Wil je reageren op dit bericht? Klik hier om te reageren

Help ons de regio Amsterdam ondernemender maken! Wij behartigen jouw belangen op het stadhuis en Binnenhof.
Nieuws

Het laatste nieuws 

‘Geef ondernemers meer inzicht in gevolgen Grote Werken’

‘Geef ondernemers meer inzicht in gevolgen Grote Werken’

Bij de grote openbare werken die Amsterdam de komende jaren te wachten staan, zijn ook de belangen van veel ondernemers in het geding. Dat schrijven Willem Koster van Vereniging Amsterdam City, Pim Evers van KHN Amsterdam en Bart Drenth van MKB-Amsterdam in een brief aan wethouders Everhardt en De Vries.

Huurkorting op gemeentevastgoed: hoe gaat het nu?

Huurkorting op gemeentevastgoed: hoe gaat het nu?

In maart besloot de gemeente Amsterdam, dankzij een lobby van MKB-Amsterdam, dat ondernemers die gemeentelijke panden huren huurkorting zouden krijgen. Veel ondernemers zijn geholpen met deze maatregel, maar dat geldt niet voor iedereen. MKB-Amsterdam roept de gemeente Amsterdam op: bied maatwerk!

Aandeel flexbanen sinds coronacrisis fors gestegen

Aandeel flexbanen sinds coronacrisis fors gestegen

Ruim een vierde van alle dienstverbanden is nu voor bepaalde tijd, voor de crisis was dat nog ongeveer een vijfde. Volgens hoogleraar Arbeidsmarkt Ton Wilthagen van de Tilburg University is het een bekend verschijnsel tijdens crises. In onzekere tijden zijn bedrijven geneigd de kat uit de boom te kijken.

Gerco Tolsma: ”Neem de tijd voor je personeel”

Gerco Tolsma: ”Neem de tijd voor je personeel”

Op 4 juli zenden we een nieuwe MKB TV uit over het Regionaal Werkcentrum. In aanloop spreken we met voorzitters van ondernemersverenigingen over de arbeidsmarkt in hun regio. Vandaag: Gerco Tolsma, regionaal directeur van platform MeerBusiness Haarlemmermeer en Schiphol.

We mogen weer: Groeiborrel op donderdag 17 juni!

We mogen weer: Groeiborrel op donderdag 17 juni!

Het is inmiddels even geleden, maar aankomende donderdag organiseert MKB-Amsterdam eindelijk weer een fysieke groeiborrel! De borrel vindt plaats in Brasserie Paardenburg, Amstelveen. Tijdens de bijeenkomst wordt de winnaar van het Product van de Maand bekendgemaakt.

Zomerevent: Verspreiden van inclusiviteit

Zomerevent: Verspreiden van inclusiviteit

Covid-19 heeft ons afgelopen jaar al laten zien hoe belangrijk solidariteit is en hoe belangrijk contact met anderen voor iedereen is. Het thema van het jaarlijkse digitale zomerevent van Sociaal Werkkoepel Amsterdam, op 24 juni 2021, is actueler dan ooit: Verspreiden van inclusiviteit.