Van de Amsterdamse terrassen zijn ze niet weg te denken en ook buiten de hoofdstad kom je ze tegen: de speciaalbieren van Brouwerij ‘t IJ. Voor de maanden mei en juni staat misschien wel de lekkerste tripel op de nominatielijst voor het Product van de Maand: de Zatte Tripel.

De Zatte Tripel van Brouwerij ‘t IJ is een zwaar blond bier: licht zoet van smaak en met de geur van fruit en een vleugje graan. De Zatte Tripel is het allereerste bier dat ooit door Brouwerij ‘t IJ werd gebrouwen. Al in 1985 stroomde het Amsterdamse speciaalbier uit de fusten. Nu, ruim 35 jaar later, geldt de Zatte Tripel nog altijd als een van de favoriete in Amsterdam gebrouwen bieren.

Brouwerij ‘t IJ is onder Amsterdammers al jaren een begrip in de stad. Hun brouwerij en proeflokaal vind je aan de Funenkade in Oost, pal naast de bekende molen De Gooyer. De bieren van Brouwerij ‘t IJ worden gemaakt met beste ingrediënten en dat proef je, ook bij de Zatte Tripel: ‘’De smaak is licht zoet en eindigt in een fijne droge afdronk. Een heerlijk bier om in elk jaargetijde van te genieten.’’

Vind jij dat de Zatte Tripel van Brouwerij ‘t IJ de publieksprijs voor het Product van de Maand verdient? Klik dan hier om te stemmen! Dat kan nog tot maandag 14 juni 13:00 uur.

Bekijk hier de video met alle genomineerden.