Hoe kunnen we de klimaatverandering een halt toe roepen? Hoe maken we meer ruimte voor natuur en brengen we de uitstoot van CO2 drastisch terug? Die vragen staan centraal tijdens Double Nature Day, op 25 mei in de Tolhuistuin in Amsterdam. En daar kun je gratis bij zijn! Lees dus snel verder.

Double Nature Day is onderdeel van een programma van de Climate Cleanup Foundation. Die organiseert van 22 tot en met 25 mei een reeks evenementen rond het verdubbelen van de natuur en het toepassen van herstellende praktijken om het teveel aan CO2 wereldwijd op te ruimen. De evenementen zijn bedoeld om mensen en bedrijven te verbinden om samen de schouders onder die doelen te zetten.

Wat gebeurt er allemaal tijdens Double Nature Day?

Ben jij er op 25 mei bij in de Tolhuistuin? Je kunt een interessante dag met inspirerende sprekers verwachten, zoals auteur Lyla June Johnston die meer vertelt over de historische context achter hedendaagse klimaatproblemen, onderzoekers Alexander Ebbing die uitleg komt geven over oceaanlandbouw en Sacha Brons van Climate Cleanup die meer komt vertellen over biobased bouwen, oftewel bouwen met natuurlijke materialen. Maar let wel: dit is nog maar het tipje van de sluier! Het programma heeft nog veel meer te bieden, dus zorg dat je erbij bent.

Ben jij ook gemotiveerd om aan de slag te gaan en de klimaatverandering te helpen omkeren? En wil jij ook de weg vrijmaken voor biobased oplossingen in bijvoorbeeld de bouw en andere globale kwesties? Dan is dit evenement echt iets voor jou. Klik op deze link voor meer informatie en om je ticket te reserveren. Daar kun je je ook aanmelden als Double Nature Ambassador en leuk nieuws: want dan is je ticket voor het evenement helemaal gratis!

 Tot 25 mei in de Tolhuistuin in Amsterdam!

Deel dit artikel:

Volg jij MKB-Amsterdam al op social media?

MKB Amsterdam

MKB Amsterdam

Wil je reageren op dit bericht? Klik hier om te reageren

Help ons de regio Amsterdam ondernemender maken! Wij behartigen jouw belangen op het stadhuis en Binnenhof.
Nieuws

Het laatste nieuws 

Na Weesperstraat nu ook Stadhouderskade dicht

Na Weesperstraat nu ook Stadhouderskade dicht

MKB-Amsterdam reageert verbijsterd op het nieuws dat de Stadhouderskade ook wordt afgesloten. Vicevoorzitter Frankfurther: ‘Dit zijn de twee belangrijkste omrijdroutes, waarvan er nu een wordt afgesloten. Ik verwacht in stadsdeel Zuid op de Amsteldijk, Ceintuurbaan en Hobbemakade een grote stilstaande file met vertraging van meer dan een uur’.

Uitkleden tramnet van de baan

Uitkleden tramnet van de baan

De ingrijpende bezuinigingen op het openbaar vervoer zijn mede dankzij MKB-Amsterdam hoogstwaarschijnlijk van de baan. Dat betekent dat er op de Vijzelstraat, Vijzelgracht en de Marnixstraat richting Haarlemmerplein alsnog trams zullen blijven rijden. Vicevoorzitter Frankfurther: ‘Dat is heel belangrijk voor onze klanten en personeel van winkels, horeca en andere bedrijven in deze straten’.

Waarom je goed voor jezelf en je collega’s moet zorgen

Waarom je goed voor jezelf en je collega’s moet zorgen

Een burn-out van een werknemer kan een bedrijf zo´n zestig tot tachtigduizend euro kosten.´Dat wil je toch voorkomen?’, meent Jochem Douwes A&O-psycholoog bij ArboNed. ‘De oplossing? Investeer in mentale gezondheid en ontwikkeling van jou en je werknemers!’

‘Je kunt enorm besparen als je energiezuiniger onderneemt’

‘Je kunt enorm besparen als je energiezuiniger onderneemt’

Edgar Resida eigenaar van Village Bagels: ‘Als lid van de ondernemersvereniging zit ik er al jaren bovenop wat er allemaal gaat veranderen. Een gratis energiescan van Energiepartners was zeer welkom. Ik vond het verstandig om iemand van buitenaf mee te laten kijken.’

Vanaf 2024 geen wegwerpbekers meer op kantoor

Vanaf 2024 geen wegwerpbekers meer op kantoor

Met wat mokken aanschaffen ben je er nog niet. Wat moet je doen om je voor te bereiden op deze wetswijziging? Meld je aan voor het Cup Kickstarter Event om daar meer over te leren! Of luister naar de podcast van Merijn Tinga.

Je kunt nog stemmen op je favoriete Product van de Maand!

Je kunt nog stemmen op je favoriete Product van de Maand!

De robots van Welbo, een slim koelinstallatie-bewakingssysteem van FreezerData of de slimme voorraadmeter van MOOS. Help jouw favoriet op weg naar de winst! De volgende MKB-Amsterdam Borrel en de bekendmaking van de prijswinnaars vindt op maandag 5 juni plaats in de Amsterdamse Oranjekerk. Zorg je ook dat je erbij bent?