De provincie Noord-Holland en Impact Hub Amsterdam werken samen om het circulaire ecosysteem in de provincie te versterken. In 2021 faciliteren beide partijen iedere maand gratis expertsessies, netwerkevenementen en masterclasses. In een uitgebreid jaarprogramma voor Noord-Hollandse mkb’ers kom je meer te weten over circulair ondernemen en hoe je daarmee aan de slag kunt. Het programma wordt gratis aangeboden aan alle leden van MKB-Amsterdam. 

Circulair ondernemen

Impact Hub en de provincie Noord-Holland willen zoveel mogelijk ondernemers op weg helpen met circulair ondernemen. Tijdens het jaarprogramma organiseren ze iedere maand gratis expertsessies, netwerkevenementen, virtuele rondleidingen en masterclasses. Daarin wordt dieper ingegaan op de verschillende aspecten van circulair ondernemen, zodat ondernemers ook echt aan de slag kunnen. U kunt hier het volledige programma bekijken.

Inschrijven

In totaal zijn er zes masterclasses om de (volgende) stap te zetten naar circulair ondernemen. Daarnaast kun je in twee inspiratietours binnen een circulaire keten inzicht krijgen in de voordelen, uitdagingen en mogelijkheden voor bedrijven. Ten slotte zijn er drie meetups om samen met ondernemers, academici, overheid, en startups samen te brainstormen over de kansen en uitdagingen die circulair ondernemen met zich meebrengt. Contact opnemen kan via de LinkedIn-groep. Inschrijven kan via deze link.

Waarom bieden Impact Hub en Noord-Holland dit gratis aan? 

Ondernemers zijn van groot belang om het doel van een volledige circulaire economie in 2050 te behalen. In de Actieagenda Circulaire Economie 2021-2025 staat concreet wat de provincie Noord-Holland de komende vijf jaar gaat doen om de transitie te versnellen en de nodige systeemverandering voor elkaar te krijgen. Naast het jaarprogramma van Impact Hub biedt de provincie ondernemers nog veel meer. Van subsidieregelingen tot investeringsfondsen en van coaching tot hulp bij belemmerende wet- en regelgeving. Bekijk hier wat de provincie voor ondernemers kan betekenen. 

Vragen? 

Mocht u vragen hebben over het jaarprogramma van Impact Hub en de provincie Noord-Holland, neemt u dan gerust contact op met onze community manager Evelien. U kunt ook rechtstreeks contact zoeken met de provincie Noord-Holland: Jessica Schonewille.

Deel dit artikel:

Volg jij MKB-Amsterdam al op social media?

Thijs Baas

Thijs Baas

Wil je reageren op dit bericht? Klik hier om te reageren

Help ons de regio Amsterdam ondernemender maken! Wij behartigen jouw belangen op het stadhuis en Binnenhof.
Nieuws

Het laatste nieuws 

‘Geef ondernemers meer inzicht in gevolgen Grote Werken’

‘Geef ondernemers meer inzicht in gevolgen Grote Werken’

Bij de grote openbare werken die Amsterdam de komende jaren te wachten staan, zijn ook de belangen van veel ondernemers in het geding. Dat schrijven Willem Koster van Vereniging Amsterdam City, Pim Evers van KHN Amsterdam en Bart Drenth van MKB-Amsterdam in een brief aan wethouders Everhardt en De Vries.

Huurkorting op gemeentevastgoed: hoe gaat het nu?

Huurkorting op gemeentevastgoed: hoe gaat het nu?

In maart besloot de gemeente Amsterdam, dankzij een lobby van MKB-Amsterdam, dat ondernemers die gemeentelijke panden huren huurkorting zouden krijgen. Veel ondernemers zijn geholpen met deze maatregel, maar dat geldt niet voor iedereen. MKB-Amsterdam roept de gemeente Amsterdam op: bied maatwerk!

Aandeel flexbanen sinds coronacrisis fors gestegen

Aandeel flexbanen sinds coronacrisis fors gestegen

Ruim een vierde van alle dienstverbanden is nu voor bepaalde tijd, voor de crisis was dat nog ongeveer een vijfde. Volgens hoogleraar Arbeidsmarkt Ton Wilthagen van de Tilburg University is het een bekend verschijnsel tijdens crises. In onzekere tijden zijn bedrijven geneigd de kat uit de boom te kijken.

Gerco Tolsma: ”Neem de tijd voor je personeel”

Gerco Tolsma: ”Neem de tijd voor je personeel”

Op 4 juli zenden we een nieuwe MKB TV uit over het Regionaal Werkcentrum. In aanloop spreken we met voorzitters van ondernemersverenigingen over de arbeidsmarkt in hun regio. Vandaag: Gerco Tolsma, regionaal directeur van platform MeerBusiness Haarlemmermeer en Schiphol.

We mogen weer: Groeiborrel op donderdag 17 juni!

We mogen weer: Groeiborrel op donderdag 17 juni!

Het is inmiddels even geleden, maar aankomende donderdag organiseert MKB-Amsterdam eindelijk weer een fysieke groeiborrel! De borrel vindt plaats in Brasserie Paardenburg, Amstelveen. Tijdens de bijeenkomst wordt de winnaar van het Product van de Maand bekendgemaakt.

Zomerevent: Verspreiden van inclusiviteit

Zomerevent: Verspreiden van inclusiviteit

Covid-19 heeft ons afgelopen jaar al laten zien hoe belangrijk solidariteit is en hoe belangrijk contact met anderen voor iedereen is. Het thema van het jaarlijkse digitale zomerevent van Sociaal Werkkoepel Amsterdam, op 24 juni 2021, is actueler dan ooit: Verspreiden van inclusiviteit.