Speciaal voor ondernemers zetten honderd vierdejaars HvA-studenten Engineering en Commerciële economie vandaag de deur van hun ‘kenniskluis’ wagenwijd open tijdens de Markt van Morgen. De aangescherpte coronamaatregelen dreigden even roet in het eten te gooien, maar uiteindelijk kan het evenement met alle programma-onderdelen gewoon doorgang vinden.

De aangepast vorm houdt onder meer in dat de aanwezigen zich zullen verdelen over twee ruimtes met maximaal 75 personen. Dat is in overeenstemming met de regels geldend in het hoger onderwijs. Ook zullen te allen tijden de in de Hogeschool van Amsterdam geldende regels worden gehanteerd. Zo is het bij alle verplaatsingen verplicht om een mondkapje te dragen, tot je weer gaat zitten. Ook de inmiddels bekende maatregelen als geen handen schudden, regelmatig handen wassen en niezen en hoesten in je elleboog zijn van toepassing, evenals de anderhalvemetermaatregel.

Verduurzaming aanslingeren

De kennismarkt dient als vliegwiel voor ondernemers die nu echt werk willen maken van een duurzame toekomst. Er is plek voor honderd ondernemers om samen met de zeer kundige HvA-studenten de verduurzaming van hun bedrijf aan te slingeren. Uiteraard geldt ook voor dit evenement het voorbehoud dat de aanscherping van de coronamaatregelen geen roet in he eten gooit. Volg daarvoor in de loop van de avond onze berichtgeving op deze site en via de social media.

Yvette Watson van PHI Factory zal als moderator optreden bij de Markt van Morgen. Jan Jonker, emeritus hoogleraar Duurzaam Ondernemen, geeft zijn visie op een duurzame en eerlijke wereld en Michel Scholte, Minister van de Nieuwe Economie, houdt een vlammend betoog, Zita Pels, gedeputeerde van de Provincie Noord-Holland, neemt ons mee in haar circulaire visie. Ondernemer Jack Stuifbergen, tevens commercieel directeur van Breedweer, zal vertellen hoe duurzaamheid niet alleen goed is voor de wereld maar ook voor exponentiële groei kan zorgen.

Werkgroep Duurzaamheid

Niemand kan volgens Jack Stuifbergen, voorzitter van de werkgroep Duurzaamheid van MKB-Amsterdam, zijn ogen nu nog sluiten voor de veranderingen in de economie. Zeker sinds de 193 landen van de Verenigde Naties in 2015 17 sustainable goals overeenkwamen is er geen ontkomen meer aan. ‘We hebben nog maar acht jaar te gaan. En als je nu geen stappen zet, ga je het geheid ook voelen in je portemonnee. De afspraak is dat de hele wereld binnen een paar jaar voor minimaal 10 procent circulair moeten inkopen. Later gaat dat naar 50 en uiteindelijk zelfs naar 100 procent.’

Vliegwiel INNNER

Innovatienetwerk INNNER  gaat uit van de kracht van groepen die samen werken aan complexe vraagstukken. Met 100 ondernemers en 100 studenten kun je uiteindelijk veel meer betekenen voor de verduurzaming. Dat werkt als een vliegwiel, je brengt het op gang, zet door en nog verder door en als je volhoudt creëer je een momentum! Om de circulaire, digitale en duurzame transitie te versnellen móeten dingen echt anders. Met verschillende groepen samen met een frisse blik naar de stand van zaken kijken en van elkaar leren, dat is de missie. Alleen zó word je dat duurzame land met wolken aan een kraakheldere hemel. Waar iedereen fijn kan wonen en leven, zegt Tanja Hulst van INNNER.

Doorlichten

In het kader van De Markt van Morgen is er de mogelijkheid om je onderneming te laten doorlichten door studenten van de HvA, onder leiding van duurzaamheidslead Marc Brunnekreeft, docent Commerciële Economie & Duurzaam ondernemen aan de HvA. Drie teams worden geselecteerd om powerpitches te geven. De Markt van Morgen richt zich op bedrijven uit de metropoolregio Amsterdam met vijf tot vijfhonderd medewerkers, zegt Brunnekreeft. ‘Daarnaast moet een duidelijke supply chain van grondstofwinning tot eindgebruiker en alle schakels daartussen in kaart worden gebracht.’

Succesvolle ondernemers van de toekomst zijn nu bezig hun business te verduurzamen. Wil je wel, maar weet je niet hoe? Of ben je al duurzaam maar wil je nog meer? Hoe je kan verduurzamen, daar helpen wij je graag bij vanuit MKB-AmsterdamAmsterdam University of Applied Sciences en INNNER . Met tevens inspirerende bijdragen van Jopie Nooren en Victor Everhardt. Na deze kick-off kun jij nog veel meer projecten oppakken, samen met MKB-Amsterdam en Amsterdam University of Applied Sciences. Wij zetten ons in voor verduurzaming, help jij ook mee?

De Markt van Morgen is een samenwerking van MKB-AmsterdamINNNER Hogeschool van Amsterdam | Amsterdam University of Applied Sciences. Wil jij één van de 100 ondernemers zijn die het vliegwiel laten vliegen? Meld je snel aan, de 100 studenten staan op 16 november klaar om met je aan de slag te gaan!

Datum: 16 november
Tijd: 15:00 – 19:30
Meld je aan: https://www.eventbrite.nl/e/tickets-kick-0ff-de-markt-van-morgen-181852494707
Organisator: MKB-Amsterdam i.s.m. de Hogeschool van Amsterdam en INNNER