Hoe speel je in op de financiële gevolgen van de coronacrisis voor jouw vereniging? En hoe speel je in op die gevolgen? Van welke regelingen kun je gebruik maken? Voor verenigingen die daar benieuwd naar zijn raden we je aan de Rabobank webinar ‘Financieel gezond de crisis door 2.0’ digitaal bij te wonen. Voormalig topschaatser Erben Wennemars presenteert de webinar op woensdag 12 en dinsdag 18 mei.

De webinar zal deelnemers niet alleen bijpraten over de financiële gevolgen van de coronacrisis en de steunregelingen die in het leven zijn geroepen om de klappen hiervan op te vangen. Ook wordt uitgelegd hoe verenigingen het heft in eigen hand kunnen nemen. Denk hierbij aan het opzetten van een crowdfundingactie of het vergroten van opbrengsten uit sponsorgelden.

Op beide data, 12 en 18 mei, vindt de webinar plaats van 20:00 uur tot 21:30 uur. Interesse om de webinar bij te wonen? Stuur dan een mail naar Communicatie.MRA@Rabobank.nl. Je ontvangt dan een link om je aan te melden op de gewenste datum. Deelname is gratis.

Fabiënne Mucuk

Redacteur MKB-Amsterdam

‘Geef ondernemers meer inzicht in gevolgen Grote Werken’

Bij de grote openbare werken die Amsterdam de komende jaren te wachten staan, zijn ook de belangen van veel ondernemers in het geding. Dat schrijven Willem Koster van Vereniging Amsterdam City, Pim Evers van KHN Amsterdam en Bart Drenth van MKB-Amsterdam in een brief aan wethouders Everhardt en De Vries.

Huurkorting op gemeentevastgoed: hoe gaat het nu?

In maart besloot de gemeente Amsterdam, dankzij een lobby van MKB-Amsterdam, dat ondernemers die gemeentelijke panden huren huurkorting zouden krijgen. Veel ondernemers zijn geholpen met deze maatregel, maar dat geldt niet voor iedereen. MKB-Amsterdam roept de gemeente Amsterdam op: bied maatwerk!

Aandeel flexbanen sinds coronacrisis fors gestegen

Ruim een vierde van alle dienstverbanden is nu voor bepaalde tijd, voor de crisis was dat nog ongeveer een vijfde. Volgens hoogleraar Arbeidsmarkt Ton Wilthagen van de Tilburg University is het een bekend verschijnsel tijdens crises. In onzekere tijden zijn bedrijven geneigd de kat uit de boom te kijken.

Gerco Tolsma: ”Neem de tijd voor je personeel”

Op 4 juli zenden we een nieuwe MKB TV uit over het Regionaal Werkcentrum. In aanloop spreken we met voorzitters van ondernemersverenigingen over de arbeidsmarkt in hun regio. Vandaag: Gerco Tolsma, regionaal directeur van platform MeerBusiness Haarlemmermeer en Schiphol.

We mogen weer: Groeiborrel op donderdag 17 juni!

Het is inmiddels even geleden, maar aankomende donderdag organiseert MKB-Amsterdam eindelijk weer een fysieke groeiborrel! De borrel vindt plaats in Brasserie Paardenburg, Amstelveen. Tijdens de bijeenkomst wordt de winnaar van het Product van de Maand bekendgemaakt.

Zomerevent: Verspreiden van inclusiviteit

Covid-19 heeft ons afgelopen jaar al laten zien hoe belangrijk solidariteit is en hoe belangrijk contact met anderen voor iedereen is. Het thema van het jaarlijkse digitale zomerevent van Sociaal Werkkoepel Amsterdam, op 24 juni 2021, is actueler dan ooit: Verspreiden van inclusiviteit.