MKB-Amsterdam vreest een faillissementsgolf van winkels nu de problemen zich opstapelen en de financiële buffers opraken. Dat zei bestuurslid Pien Thate afgelopen week tegen AT5 en NH Nieuws. Volgens Thate is dat problematisch voor het straatbeeld. Daarmee doelt ze niet alleen op leegstaande winkelpanden: “Alles wat je ziet in de stad, denk aan lichtjes en schone straten, daar betalen winkeleigenaren aan mee.”

“Het is klap op klap wat er nu gebeurt”, zegt Thate tegen de nieuwszenders. Ze doelt onder meer op de coronacrisis waarin veel winkels inkomsten misliepen en veel klanten overgingen op online winkelen. Nu komen ondernemers terecht in nieuwe problemen zoals de grote personeelstekorten en torenhoge energiekosten en inflatie.

Er is nog altijd behoefte aan fysieke winkels volgens Thate, bijvoorbeeld omdat ze bepalend zijn voor het straatbeeld. Ook benoemt ze dat winkels ook vanwege persoonlijk contact met bijvoorbeeld een verkoper een grote sociale rol spelen. Het is dus zaak dat we winkeliers beschermen en behouden.

Thate sprak eerder met minister Adriaansens (Economische Zaken) over de zorgelijke situatie waarin ondernemers verkeren. “Ook heb ik haar uitgelegd dat veel ondernemers de compensatiegrens van minimaal 12,5 procent (percentage energiekosten van de omzet, red.) niet halen. Zij vond dit een zorgwekkend geluid en heeft mij gevraagd of ik voorbeelden kan aanleveren.”

Deel jouw verhaal met MKB-Amsterdam

Ben jij winkelier en dreig je kopje onder te gaan met je bedrijf? MKB-Amsterdam komt heel graag met je in contact. Als we ook jouw verhaal aan de minister kunnen voorleggen zetten we een belangrijke stap richting de oplossing. Deel je verhaal en mail ons op info@mkb-amsterdam.nl.

Bekijk hier het interview met MKB-Amsterdam bestuurslid Pien Thate op AT5

Bekijk hier het interview met MKB-Amsterdam bestuurslide Pien Thate op NH Nieuws

Deel dit artikel:

Volg jij MKB-Amsterdam al op social media?

MKB Amsterdam

MKB Amsterdam

Wil je reageren op dit bericht? Klik hier om te reageren

Help ons de regio Amsterdam ondernemender maken! Wij behartigen jouw belangen op het stadhuis en Binnenhof.
Nieuws

Het laatste nieuws 

MKB wil langere ontheffing vrachtauto’s voor uitstootvrijezone

MKB wil langere ontheffing vrachtauto’s voor uitstootvrijezone

MKB-Metropool Amsterdam pleit bij de gemeente voor een langere ontheffingsmogelijkheid voor vrachtauto’s dan tot 1 januari 2030. Vicevoorzitter Guido Frankfurther: “Zeker in huidige economische situatie met torenhoge bedrijfslasten en Coronaschulden die nu moeten worden terugbetaald, kan je niet verlangen dat ondernemers hun vrachtauto’s uit 2018 of 2019 op 1 januari 2025 de deur uitdoen”

Ook Guido Frankfurther zakt voor tramexamen

Ook Guido Frankfurther zakt voor tramexamen

Vicevoorzitter MKB-Metropool Amsterdam Guido Frankfurther kijkt kritisch naar het tramexamen van de GVB. Frankfurther erkent het belang van snelheids- en vaardigheidstesten, maar meent dat de lat wel erg hoog wordt gelegd: “Veiligheid voorop, maar op deze manier wordt het personeelstekort natuurlijk nooit ingelopen”.

CLIMAA: Gesloten Impact Deals

CLIMAA: Gesloten Impact Deals

De Impact Deals zijn inmiddels gesloten! Lees hieronder meer over de acht Impact Deals ontwikkeld door tien ambitieuze MKB-ers.