Voor ondernemers die met arbeidsrechtelijke vragen zitten hebben we goed nieuws: vanaf volgende week plaatsen we elke maand een blog over onderwerpen binnen het arbeidsrecht waar ondernemers het meest mee te maken krijgen. Advocaat en arbeidsrecht-expert Alain Camonier zal het blog schrijven en hij heeft er zin in. ‘’Ik deel graag mijn kennis met ondernemers op een leuke en luchtige manier.’’

We kunnen wel zeggen dat Camonier van vele markten thuis is. Naast oprichter en eigenaar van advocatenkantoor Pallas Advocaten is hij docent aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam én is hij bestuurslid bij MKB-Amsterdam. Naast zijn functie als bestuurder wil hij laatstgenoemde vereniging ook op een andere manier steunen: ‘’Ik heb veel sympathie voor het MKB. Hoe kan ik doen wat ik leuk vind en waar het MKB ook wat aan heeft?’’ Zodoende is het idee voor een blog ontstaan. 

In ieder blogartikel behandelt Camonier een ander relevant onderwerp binnen het arbeidsrecht. Daarbij kun je denken aan internationaal arbeidsrecht (het specialisme van Camonier) en vraagstukken die daarbij horen zoals de gevolgen van de Brexit, maar ook aan binnenlandse onderwerpen. Volgende week trappen we af met het onderwerp coronavaccinaties. Kun je als werkgever van je personeel vragen zich te laten inenten? En welke juridische ‘spelregels’ zijn daaraan verbonden? Daar kom je volgende week achter, dan moet je wel het blog lezen natuurlijk!

Loop je als ondernemer tegen arbeidsrechterlijke vragen aan of zijn er onderwerpen waarover je meer wilt weten? Stuur dan een e-mail naar marcia.appels@mkb-amsterdam.nl. Misschien schrijft Alain Camonier zijn volgende blog dan wel over jouw vraag!

Deel dit artikel:

Volg jij MKB-Amsterdam al op social media?

Fabiënne Mucuk

Fabiënne Mucuk

Redacteur MKB-Amsterdam

Wil je reageren op dit bericht? Klik hier om te reageren

Help ons de regio Amsterdam ondernemender maken! Wij behartigen jouw belangen op het stadhuis en Binnenhof.
Nieuws

Het laatste nieuws 

‘Geef ondernemers meer inzicht in gevolgen Grote Werken’

‘Geef ondernemers meer inzicht in gevolgen Grote Werken’

Bij de grote openbare werken die Amsterdam de komende jaren te wachten staan, zijn ook de belangen van veel ondernemers in het geding. Dat schrijven Willem Koster van Vereniging Amsterdam City, Pim Evers van KHN Amsterdam en Bart Drenth van MKB-Amsterdam in een brief aan wethouders Everhardt en De Vries.

Huurkorting op gemeentevastgoed: hoe gaat het nu?

Huurkorting op gemeentevastgoed: hoe gaat het nu?

In maart besloot de gemeente Amsterdam, dankzij een lobby van MKB-Amsterdam, dat ondernemers die gemeentelijke panden huren huurkorting zouden krijgen. Veel ondernemers zijn geholpen met deze maatregel, maar dat geldt niet voor iedereen. MKB-Amsterdam roept de gemeente Amsterdam op: bied maatwerk!

Aandeel flexbanen sinds coronacrisis fors gestegen

Aandeel flexbanen sinds coronacrisis fors gestegen

Ruim een vierde van alle dienstverbanden is nu voor bepaalde tijd, voor de crisis was dat nog ongeveer een vijfde. Volgens hoogleraar Arbeidsmarkt Ton Wilthagen van de Tilburg University is het een bekend verschijnsel tijdens crises. In onzekere tijden zijn bedrijven geneigd de kat uit de boom te kijken.

Gerco Tolsma: ”Neem de tijd voor je personeel”

Gerco Tolsma: ”Neem de tijd voor je personeel”

Op 4 juli zenden we een nieuwe MKB TV uit over het Regionaal Werkcentrum. In aanloop spreken we met voorzitters van ondernemersverenigingen over de arbeidsmarkt in hun regio. Vandaag: Gerco Tolsma, regionaal directeur van platform MeerBusiness Haarlemmermeer en Schiphol.

We mogen weer: Groeiborrel op donderdag 17 juni!

We mogen weer: Groeiborrel op donderdag 17 juni!

Het is inmiddels even geleden, maar aankomende donderdag organiseert MKB-Amsterdam eindelijk weer een fysieke groeiborrel! De borrel vindt plaats in Brasserie Paardenburg, Amstelveen. Tijdens de bijeenkomst wordt de winnaar van het Product van de Maand bekendgemaakt.

Zomerevent: Verspreiden van inclusiviteit

Zomerevent: Verspreiden van inclusiviteit

Covid-19 heeft ons afgelopen jaar al laten zien hoe belangrijk solidariteit is en hoe belangrijk contact met anderen voor iedereen is. Het thema van het jaarlijkse digitale zomerevent van Sociaal Werkkoepel Amsterdam, op 24 juni 2021, is actueler dan ooit: Verspreiden van inclusiviteit.