Sprong over ’t IJ: ja of nee?

Er dreigt een grote rel te ontstaan tussen de gemeente Amsterdam en -inmiddels demissionair- minister Schultz (Infrastructuur en Milieu) door de voorgenomen aanleg van de Java(fiets)brug.

De minister en de hoofdingenieur van Rijkswaterstaat (RWS) vinden dat de stad tunnelvarianten moeten uitwerken en de brugplannen moet heroverwegen. Het Rijk maakt zo duidelijk en formeel bezwaar tegen het aanleggen van een fietsbrug, zoals de Hoofdstad graag wil, blijkt uit twee brieven die Schultz en de RWS-topman drs. R.F. Demoet aan het college hebben verstuurd.

De IJ-brug(gen) lijken door bovengenoemde schrijven taboe voor Den Haag maar wat wil de Amsterdamse ondernemer eigenlijk? Moet de brug over het IJ er komen: verbinden van Noord aan de binnenstad is belangrijker, of: openhouden IJ voor binnenvaart is belangrijker? Reageer nu op onze vraag van de maand!

Vraag van de maand

Moet de brug over ’t IJ er komen?

• Ja, verbinden van Noord aan de binnenstad is belangrijker;
  • Nee, openhouden van ’t IJ voor de binnenvaart is belangrijker

Welk alternatief/alternatieven zou jij kiezen?

• Brug(gen)
  • Tunnel