Sprong over ’t IJ: ja of nee?

Er dreigt een grote rel te ontstaan tussen de gemeente Amsterdam en -inmiddels demissionair- minister Schultz (Infrastructuur en Milieu) door de voorgenomen aanleg van de Java(fiets)brug.

De minister en de hoofdingenieur van Rijkswaterstaat (RWS) vinden dat de stad tunnelvarianten moeten uitwerken en de brugplannen moet heroverwegen. Het Rijk maakt zo duidelijk en formeel bezwaar tegen het aanleggen van een fietsbrug, zoals de Hoofdstad graag wil, blijkt uit twee brieven die Schultz en de RWS-topman drs. R.F. Demoet aan het college hebben verstuurd.

De IJ-brug(gen) lijken door bovengenoemde schrijven taboe voor Den Haag maar wat wil de Amsterdamse ondernemer eigenlijk? Moet de brug over het IJ er komen: verbinden van Noord aan de binnenstad is belangrijker, of: openhouden IJ voor binnenvaart is belangrijker? Reageer nu op onze vraag van de maand!

Vraag van de maand

Moet de brug over ’t IJ er komen?

  • Ja, verbinden van Noord aan de binnenstad is belangrijker;
  • Nee, openhouden van ’t IJ voor de binnenvaart is belangrijker

Welk alternatief/alternatieven zou jij kiezen?

  • Brug(gen)
  • Tunnel
  • Extra pontbewegingen
  • Kabelbaan
  • Niks doen want met Noord-Zuidlijn is de drukte opgelost

Stem

 

Deel dit artikel:

Volg jij MKB-Amsterdam al op social media?

Bart Drenth

Bart Drenth

Wil je reageren op dit bericht? Klik hier om te reageren

Help ons de regio Amsterdam ondernemender maken! Wij behartigen jouw belangen op het stadhuis en Binnenhof.
Nieuws

Het laatste nieuws 

Wil jij een MBO-stagiair in dienst nemen? SBB helpt je daarbij

Wil jij een MBO-stagiair in dienst nemen? SBB helpt je daarbij

Wat moet een bedrijf doen om een MBO-stagiair in dienst te kunnen nemen? Daarover spraken we met Jan Willem Mans, manager van de regio Noord-Holland voor SBB, de Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven: ‘’We bieden maatwerk om ervoor te zorgen dat bedrijven goede erkende leerbedrijven worden.’’

Staycation tips: Vrijhaven Zwier

Staycation tips: Vrijhaven Zwier

MKB Amsterdam deelt met jou de leukste tips voor een geslaagde ‘staycation’ in Nederland. Deze keer: Vrijhaven Zwier in Vinkeveen.

Dromen van een Uithoornse postpakketten-hub

Dromen van een Uithoornse postpakketten-hub

Om de nasleep van Brexit én corona het hoofd te bieden wil Nick Rosman in zijn woonplaats Uithoorn een transporthub opzetten. Met hulp van de gemeente hoopt hij er hét servicepunt voor postpakketten te kunnen opstarten en uitbreiden en zo de schade die hij als zzp’er leed achter zich te kunnen laten.

Uitslag Product van de Maand uitgesteld. Save the date voor september!

Uitslag Product van de Maand uitgesteld. Save the date voor september!

In verband met het oplopend aantal besmettingen is besloten om de Groeiborrel van de maand juli niet door te laten gaan. Dat betekent ook dat de uitslag van de winnaar van het Product van de Maand even op zich laat wachten. Na de zomerstop aankomende maand zijn we terug op donderdag 16 september vanaf 15.30 uur met de kick-off van het Digitaliseringsoffensief. Save the date!

Staycation tips: Stadsstrand De Hallen

Staycation tips: Stadsstrand De Hallen

MKB-Amsterdam deelt met jou de leukste tips voor een geslaagde ‘staycation’ in Nederland. Deze keer: Stadsstrand de Hallen in Amsterdam-West.