Maandagavond hebben we weer een geslaagde en drukbezochte Groeiborrel gehad in de Oranjekerk in de Pijp. Daarbij zijn er ook weer twee nieuwe winnaars voor het Product van de Maand oktober bekendgemaakt. Bedankt iedereen voor het komen en tot de volgende editie op 12 december!

De juryprijs voor het Product van de Maand ging deze keer naar de apple pie van Grünten. Over de winnaar sprak juryvoorzitter Bert Bos tijdens de borrel lovende woorden: “De Apple Pie van Grünten is een slim product. Typisch een product dat in Amsterdam bedacht wordt en tegendraads is het ook.” In de appeltaart is namelijk bloemkool verwerkt. Een slimme en vooral lekkere manier om aan je dagelijkse dosis groente te komen dus! Volgens de jury scoort het product op alle criteria goed: duurzaamheid, creativiteit én innovatie. “Bij verspreiding van dit product in Nederland lift het imago van Amsterdam mee. Hulde!”

Naast de juryprijs was er zoals gewoonlijk ook een publieksprijs. Dat is het product dat de meeste stemmen ontving van de lezers van de MKB-Amsterdam website, social kanalen en nieuwsbrief. Die prijs gaat naar Vini Mini! Ondernemers Jozien Boersma en Laurie Lancee willen ouders helpen om op een makkelijke, gezonde en betrouwbare manier allergenen te geven aan hun kind. Met Vini Mini ontwikkelden ze een pindasupplement dat kan worden toegevoegd aan babyhapjes. Daarmee vermindert de kans op het ontwikkelen van een pinda-allergie met 80 tot 85 procent. Weer zo’n creatief én innovatief product en dus evengoed een geweldige winnaar. Van harte gefeliciteerd!

Workshop adverteren op sociale media

Voorafgaand aan de Groeiborrel gaf social media-expert Alexis van Dam een workshop online adverteren op social media. Deze workshop werd georganiseerd door het Digitaliseringsoffensief. Daarin behandelde Van Dam wat online adverteren precies is, waarom dat belangrijk is voor je onderneming en uiteraard ook hoe je dat dan aanpakt! Dat veel ondernemers wel interesse hebben in online adverteren bleek maandagmiddag: het was volle bak bij de workshop.

12 december laatste Groeiborrel van 2022

Op maandag 12 december organiseert MKB-Amsterdam alweer de laatste Groeiborrel van het jaar. Ook dan is er weer een interessante workshop over Google Analytics te volgen. Houd dus de website, socials en nieuwsbrief van MKB-Amsterdam in de gaten. Zien we je daar?

Met het ‘Product van de Maand’ wil MKB-Amsterdam ondernemers inspireren en stimuleren in de ontwikkeling van hun producten. Mede mogelijk gemaakt door de Gemeente Amsterdam.

Deel dit artikel:

Volg jij MKB-Amsterdam al op social media?

Fabiënne Mucuk

Fabiënne Mucuk

Redacteur MKB-Amsterdam

Wil je reageren op dit bericht? Klik hier om te reageren

Help ons de regio Amsterdam ondernemender maken! Wij behartigen jouw belangen op het stadhuis en Binnenhof.
Nieuws

Het laatste nieuws 

Ondernemers winkelcentrum De Dukaat aan het Ecuplein: ‘Laat onze blauwe parkeerzone niet verdwijnen’

Ondernemers winkelcentrum De Dukaat aan het Ecuplein: ‘Laat onze blauwe parkeerzone niet verdwijnen’

Maik Schaffner, eigenaar van supermarkt Jumbo in winkelcentrum De Dukaat: ‘Wij zijn niet tegen de invoering van betaald parkeren. Maar bij het verdwijnen van de blauwe parkeerzone gaan bewoners met een parkeerontheffing op deze plekken staan.’ Guido Frankfurther: ‘Een goed functionerend winkelcentrum is belangrijk voor de leefbaarheid van het gebied.’ De commissie Mobiliteit en Openbare Ruimte van de gemeenteraad bespreekt donderdag de kwestie.

Leveranciers na elke levering terug naar Ringweg A10

Leveranciers na elke levering terug naar Ringweg A10

Vorige week maakte wethouder Van de Horst bekend 14 hoofdroutes voor autoverkeer te willen afsluiten. Vicevoorzitter Guido Frankfurther van MKB-Amsterdam: ‘Wij zien ook de voordelen van een autoluwere stad met minder drukte en een schonere lucht. Maar dat moet wel in goed overleg met het bedrijfsleven en in kleine, behapbare stappen, zodat het bedrijfsleven de tijd krijgt om zich aan te passen.’

Kantoorpanden Amstelveen moeten voldoen aan energielabel C

Kantoorpanden Amstelveen moeten voldoen aan energielabel C

Bedrijven in Amstelveen die nog niet voldoen aan de energielabel C hebben en brief gekregen om binnen twaalf weken een verbeterplan aan te leveren. Wethouder Floor Gordon: ‘Met het energielabel willen we ervoor zorgen dat gebouweigenaren energiezuinige maatregelen nemen. Dat is belangrijk om CO2 te besparen en het zorgt voor lagere energielasten.’

De Hanze Trade Summit: zakendoen én duurzaamheid

De Hanze Trade Summit: zakendoen én duurzaamheid

Bij Internationaal zaken doen komen niet alleen prijs en kwaliteit in de onderhandelingen ter sprake, maar steeds vaker ook meerdere SDG doelen. Erik de Boer, directeur MKB TRADE OFFICE: ‘Vrijdag 8 september hebben we een unieke internationale bijeenkomst voor ondernemers die importeren en exporteren of die de mogelijkheden voor import en export onderzoeken. Meld je snel aan!

‘Noord-Holland is rijk aan innovatieve ondernemers’

‘Noord-Holland is rijk aan innovatieve ondernemers’

Als gedeputeerde van de provincie Noord-Holland ondersteunt Ilse Zaal lokale mkb ondernemers op gebieden als stimulering van innovatie, een beter werkende arbeidsmarkt, ondersteuning bij verduurzaming of terugdringing van leegstand. De verkiezingen voor de Provinciale Staten op woensdag 15 maart zijn dan ook van groot belang voor jou als ondernemer. Ga stemmen!