Maandagavond hebben we weer een geslaagde en drukbezochte Groeiborrel gehad in de Oranjekerk in de Pijp. Daarbij zijn er ook weer twee nieuwe winnaars voor het Product van de Maand oktober bekendgemaakt. Bedankt iedereen voor het komen en tot de volgende editie op 12 december!

De juryprijs voor het Product van de Maand ging deze keer naar de apple pie van Grünten. Over de winnaar sprak juryvoorzitter Bert Bos tijdens de borrel lovende woorden: “De Apple Pie van Grünten is een slim product. Typisch een product dat in Amsterdam bedacht wordt en tegendraads is het ook.” In de appeltaart is namelijk bloemkool verwerkt. Een slimme en vooral lekkere manier om aan je dagelijkse dosis groente te komen dus! Volgens de jury scoort het product op alle criteria goed: duurzaamheid, creativiteit én innovatie. “Bij verspreiding van dit product in Nederland lift het imago van Amsterdam mee. Hulde!”

Naast de juryprijs was er zoals gewoonlijk ook een publieksprijs. Dat is het product dat de meeste stemmen ontving van de lezers van de MKB-Amsterdam website, social kanalen en nieuwsbrief. Die prijs gaat naar Vini Mini! Ondernemers Jozien Boersma en Laurie Lancee willen ouders helpen om op een makkelijke, gezonde en betrouwbare manier allergenen te geven aan hun kind. Met Vini Mini ontwikkelden ze een pindasupplement dat kan worden toegevoegd aan babyhapjes. Daarmee vermindert de kans op het ontwikkelen van een pinda-allergie met 80 tot 85 procent. Weer zo’n creatief én innovatief product en dus evengoed een geweldige winnaar. Van harte gefeliciteerd!

Workshop adverteren op sociale media

Voorafgaand aan de Groeiborrel gaf social media-expert Alexis van Dam een workshop online adverteren op social media. Deze workshop werd georganiseerd door het Digitaliseringsoffensief. Daarin behandelde Van Dam wat online adverteren precies is, waarom dat belangrijk is voor je onderneming en uiteraard ook hoe je dat dan aanpakt! Dat veel ondernemers wel interesse hebben in online adverteren bleek maandagmiddag: het was volle bak bij de workshop.

12 december laatste Groeiborrel van 2022

Op maandag 12 december organiseert MKB-Amsterdam alweer de laatste Groeiborrel van het jaar. Ook dan is er weer een interessante workshop over Google Analytics te volgen. Houd dus de website, socials en nieuwsbrief van MKB-Amsterdam in de gaten. Zien we je daar?

Met het ‘Product van de Maand’ wil MKB-Amsterdam ondernemers inspireren en stimuleren in de ontwikkeling van hun producten. Mede mogelijk gemaakt door de Gemeente Amsterdam.

Deel dit artikel:

Volg jij MKB-Amsterdam al op social media?

Fabiënne Mucuk

Fabiënne Mucuk

Redacteur MKB-Amsterdam

Wil je reageren op dit bericht? Klik hier om te reageren

Help ons de regio Amsterdam ondernemender maken! Wij behartigen jouw belangen op het stadhuis en Binnenhof.
Nieuws

Het laatste nieuws 

Bereik jouw bedrijfsdoelen met Google Analytics

Bereik jouw bedrijfsdoelen met Google Analytics

Hoe kan Google Analytics helpen om jouw groei- of bedrijfsdoelen te behalen? Daar kom je achter tijdens de gratis workshop van het Digitaliseringsoffensief. Schrijf je snel in voor de gratis workshop op 12 december! Blijf je daarna ook gezellig voor de laatste MKB-Amsterdam Groeiborrel van het jaar?

‘Extreme huurindexatie is te zware last voor ondernemers’

‘Extreme huurindexatie is te zware last voor ondernemers’

Signalen uit de markt laten dit najaar al uitschieters naar 15 procent huurindexatie zien. Bij een explosief stijgende huur bovenop de energierekening betalen ondernemers dus dubbel de rekening. Ondernemer Iresh Soekhoe: ‘Ik merk dat het veel vergt van de gezondheid van ondernemers om continue in een overlevingsstand te staan. Zowel bij de overheid als bij vastgoedeigenaren is men zich niet bewust wat dat doet met kleine ondernemers.’

Waar wacht je nog op? Aan de slag met TikTok!

Waar wacht je nog op? Aan de slag met TikTok!

Ooit over nagedacht om met jouw bedrijf op TikTok te gaan? Als je het aan Bert van Gulik van socialmediabedrijf BuzzPartners vraagt, biedt het platform dat zich kenmerkt door korte video’s van zo’n twintig seconden tal van kansen voor jou als ondernemer. Aan MKB-Amsterdam legt hij uit hoe TikTok jou kan helpen bij het bereiken van je publiek én hoe je er potentiële nieuwe klanten mee aantrekt. Van Gulik: ‘Dit is je kans om voorop te lopen!’

Verkiezing product van de maand is in volle gang!

Verkiezing product van de maand is in volle gang!

Wat hebben een optimistische trui, een scheermes van bamboe, een kaasje uit Katwoude, een micro avontuur en een onverwoestbare tas gemeen? Ze zijn alle vijf in de race om de Product van de Maand prijs te winnen! Doe mee en stem op een mooi Amsterdams product! En kom 12 december naar onze Groeiborrel.

Succesvolle lobby inspanningen MKB-Nederland

Succesvolle lobby inspanningen MKB-Nederland

MKB-Nederland voorzitter Jacco Vonhof riep deze week het kabinet op tot minder regelgeving voor mkb ondernemers. Volgens Vonhof hollen we de laatste tijd van crisis naar crisis en dat ontneemt ons het zicht op de toekomst. Die crises zorgen bovendien voor een soort paniekvoetbal. ‘We proberen met nog weer nieuwe regels de boel op te lappen, maar al dat pleisters plakken helpt ons niet verder.’

Stem op jouw Product van de Maand november!

Stem op jouw Product van de Maand november!

Stem op jouw favoriete Product van de Maand november! De volgende producten zijn geselecteerd: onverwoestbare tas van UNBEGUN, plasticvrije scheermesjes van Bamboovement, een reis niet ver van huis van Avontuur Dichtbij, biologische Jersey kaasje van Henri Willig en de trui van New Optimist! Breng nu je stem uit!