MKB-Amsterdam maakt zich grote zorgen over de bereikbaarheid van de bedrijven aan de Vijzelstraat en omgeving. Sinds kort wordt daar gewerkt aan de vernieuwing van alle bruggen. Ook komt er nieuwe bestrating. Dit werk gaat enige jaren duren. MKB wil dat hieruit lessen worden getrokken voor toekomstige grootschalige werken aan kades en bruggen. Zoals bekend wil de gemeente het enorme achterstallig onderhoud hieraan de komende jaren gaan inlopen.

Guido Frankfurther, vicevoorzitter MKB-Amsterdam: “Niet alleen zijn de winkels en andere bedrijven op de Vijzelstraat nauwelijks te bereiken voor klanten en vervoerders, dit geldt ook voor een wijde omgeving daaromheen. De Vijzelstraat is één grote chaos die je momenteel het liefste mijdt.”

MKB-Amsterdam heeft de afgelopen jaren meermaals aan tafel met de gemeente gezeten om over het project te praten, maar daarbij kwam de impact op de buurt qua bereikbaarheid nauwelijks aan de orde. Dat moet beter, vindt MKB. Frankfurther: “De ondernemers moeten eerder en beter mee worden genomen in de gevolgen van een project voor hun straat. Dan kunnen ze daarop beter anticiperen, door bijvoorbeeld het inkoopbeleid en aanname van personeel hierop af te stemmen. De chaos en onbereikbaarheid die nu heerst op de Vijzelstraat en omgeving hebben we ons gewoon niet kunnen voorstellen”.

Lees hier de brief: Situatie Vijzelstraat 11-3-2020 van MKB Amsterdam, Amsterdam City en Biz de Vijzel aan het college van B&W van Amsterdam.

Deel dit artikel:

Volg jij MKB-Amsterdam al op social media?

Marcia Appels

Marcia Appels

Hoofdredacteur en communicatiemanager MKB-Amsterdam.

Wil je reageren op dit bericht? Klik hier om te reageren

Help ons de regio Amsterdam ondernemender maken! Wij behartigen jouw belangen op het stadhuis en Binnenhof.
Nieuws

Het laatste nieuws 

Blij met versoepelingen

Blij met versoepelingen

Vonhof: ‘Hiermee wordt eindelijk meer mogelijk voor sectoren die al maanden dicht zijn, zoals de sportscholen en dieren- en pretparken. Wij willen dat het steunpakket wordt verbeterd en doorgetrokken tot het eind van 2021. Dit geeft ondernemers rust en zekerheid. En wat zonder testen veilig open kán, móet ook zonder testen open.’

Toenemende leegstand winkelpanden is zorgelijk

Toenemende leegstand winkelpanden is zorgelijk

Door de coronacrisis komen er steeds meer winkelpanden in het centrum van grote steden leeg te staan. Voorzitter Bart Drenth: ‘’Winkels zijn van groot belang voor levendige binnensteden en een gezond ondernemersklimaat. We zitten niet te wachten op winkels in een weiland.’’

De kunst van het improviseren

De kunst van het improviseren

De evenementenbranche in de regio Amsterdam kampt misschien nog wel meer dan elders in het land met de beperkingen. Dat leidt tot veel onrust, maar ook tot sprankelende nieuwe ideeën en bijzondere initiatieven. Zeker de culturele sector laat zich niet onberoerd, met hopelijk de verruiming van de coronaregels in het verschiet.

Werk maken van circulair ondernemen

Werk maken van circulair ondernemen

De provincie Noord-Holland en Impact Hub Amsterdam werken samen om het circulaire ecosysteem in de provincie te versterken. In een uitgebreid jaarprogramma voor mkb’ers kom je meer te weten over circulair ondernemen en hoe je daarmee aan de slag kunt.