MKB-Amsterdam maakt zich grote zorgen over de bereikbaarheid van de bedrijven aan de Vijzelstraat en omgeving. Sinds kort wordt daar gewerkt aan de vernieuwing van alle bruggen. Ook komt er nieuwe bestrating. Dit werk gaat enige jaren duren. MKB wil dat hieruit lessen worden getrokken voor toekomstige grootschalige werken aan kades en bruggen. Zoals bekend wil de gemeente het enorme achterstallig onderhoud hieraan de komende jaren gaan inlopen.

Guido Frankfurther, vicevoorzitter MKB-Amsterdam: “Niet alleen zijn de winkels en andere bedrijven op de Vijzelstraat nauwelijks te bereiken voor klanten en vervoerders, dit geldt ook voor een wijde omgeving daaromheen. De Vijzelstraat is één grote chaos die je momenteel het liefste mijdt.”

MKB-Amsterdam heeft de afgelopen jaren meermaals aan tafel met de gemeente gezeten om over het project te praten, maar daarbij kwam de impact op de buurt qua bereikbaarheid nauwelijks aan de orde. Dat moet beter, vindt MKB. Frankfurther: “De ondernemers moeten eerder en beter mee worden genomen in de gevolgen van een project voor hun straat. Dan kunnen ze daarop beter anticiperen, door bijvoorbeeld het inkoopbeleid en aanname van personeel hierop af te stemmen. De chaos en onbereikbaarheid die nu heerst op de Vijzelstraat en omgeving hebben we ons gewoon niet kunnen voorstellen”.

Lees hier de brief: Situatie Vijzelstraat 11-3-2020 van MKB Amsterdam, Amsterdam City en Biz de Vijzel aan het college van B&W van Amsterdam.