MKB-Amsterdam maakt zich grote zorgen over de bereikbaarheid van de bedrijven aan de Vijzelstraat en omgeving. Sinds kort wordt daar gewerkt aan de vernieuwing van alle bruggen. Ook komt er nieuwe bestrating. Dit werk gaat enige jaren duren. MKB wil dat hieruit lessen worden getrokken voor toekomstige grootschalige werken aan kades en bruggen. Zoals bekend wil de gemeente het enorme achterstallig onderhoud hieraan de komende jaren gaan inlopen.

Guido Frankfurther, vicevoorzitter MKB-Amsterdam: “Niet alleen zijn de winkels en andere bedrijven op de Vijzelstraat nauwelijks te bereiken voor klanten en vervoerders, dit geldt ook voor een wijde omgeving daaromheen. De Vijzelstraat is één grote chaos die je momenteel het liefste mijdt.”

MKB-Amsterdam heeft de afgelopen jaren meermaals aan tafel met de gemeente gezeten om over het project te praten, maar daarbij kwam de impact op de buurt qua bereikbaarheid nauwelijks aan de orde. Dat moet beter, vindt MKB. Frankfurther: “De ondernemers moeten eerder en beter mee worden genomen in de gevolgen van een project voor hun straat. Dan kunnen ze daarop beter anticiperen, door bijvoorbeeld het inkoopbeleid en aanname van personeel hierop af te stemmen. De chaos en onbereikbaarheid die nu heerst op de Vijzelstraat en omgeving hebben we ons gewoon niet kunnen voorstellen”.

Lees hier de brief: Situatie Vijzelstraat 11-3-2020 van MKB Amsterdam, Amsterdam City en Biz de Vijzel aan het college van B&W van Amsterdam.

Deel dit artikel:

Volg jij MKB-Amsterdam al op social media?

Marcia Appels

Marcia Appels

Hoofdredacteur en communicatiemanager MKB-Amsterdam.

Wil je reageren op dit bericht? Klik hier om te reageren

Help ons de regio Amsterdam ondernemender maken! Wij behartigen jouw belangen op het stadhuis en Binnenhof.
Nieuws

Het laatste nieuws 

‘Geef ondernemers meer inzicht in gevolgen Grote Werken’

‘Geef ondernemers meer inzicht in gevolgen Grote Werken’

Bij de grote openbare werken die Amsterdam de komende jaren te wachten staan, zijn ook de belangen van veel ondernemers in het geding. Dat schrijven Willem Koster van Vereniging Amsterdam City, Pim Evers van KHN Amsterdam en Bart Drenth van MKB-Amsterdam in een brief aan wethouders Everhardt en De Vries.

Huurkorting op gemeentevastgoed: hoe gaat het nu?

Huurkorting op gemeentevastgoed: hoe gaat het nu?

In maart besloot de gemeente Amsterdam, dankzij een lobby van MKB-Amsterdam, dat ondernemers die gemeentelijke panden huren huurkorting zouden krijgen. Veel ondernemers zijn geholpen met deze maatregel, maar dat geldt niet voor iedereen. MKB-Amsterdam roept de gemeente Amsterdam op: bied maatwerk!

Aandeel flexbanen sinds coronacrisis fors gestegen

Aandeel flexbanen sinds coronacrisis fors gestegen

Ruim een vierde van alle dienstverbanden is nu voor bepaalde tijd, voor de crisis was dat nog ongeveer een vijfde. Volgens hoogleraar Arbeidsmarkt Ton Wilthagen van de Tilburg University is het een bekend verschijnsel tijdens crises. In onzekere tijden zijn bedrijven geneigd de kat uit de boom te kijken.

Gerco Tolsma: ”Neem de tijd voor je personeel”

Gerco Tolsma: ”Neem de tijd voor je personeel”

Op 4 juli zenden we een nieuwe MKB TV uit over het Regionaal Werkcentrum. In aanloop spreken we met voorzitters van ondernemersverenigingen over de arbeidsmarkt in hun regio. Vandaag: Gerco Tolsma, regionaal directeur van platform MeerBusiness Haarlemmermeer en Schiphol.

We mogen weer: Groeiborrel op donderdag 17 juni!

We mogen weer: Groeiborrel op donderdag 17 juni!

Het is inmiddels even geleden, maar aankomende donderdag organiseert MKB-Amsterdam eindelijk weer een fysieke groeiborrel! De borrel vindt plaats in Brasserie Paardenburg, Amstelveen. Tijdens de bijeenkomst wordt de winnaar van het Product van de Maand bekendgemaakt.

Zomerevent: Verspreiden van inclusiviteit

Zomerevent: Verspreiden van inclusiviteit

Covid-19 heeft ons afgelopen jaar al laten zien hoe belangrijk solidariteit is en hoe belangrijk contact met anderen voor iedereen is. Het thema van het jaarlijkse digitale zomerevent van Sociaal Werkkoepel Amsterdam, op 24 juni 2021, is actueler dan ooit: Verspreiden van inclusiviteit.