Een app die vraag en aanbod op de ‘parkeermarkt’ op elkaar afstemt: met die missie gingen drie Maastrichtse studievrienden in 2017 aan de slag. Anders dan de reguliere parkeerapps moest Vicky alle beschikbare parkeerplekken in bedrijfspanden en hotels tonen. En in de meeste gevallen goedkoper dan straatparkeerplekken, zegt Pieter Groot, één van de drie oprichters. Vorig jaar wilde Vicky al live gaan, maar corona gooide roet in het eten. Zeker toen de overheid mensen stimuleerde vooral zoveel mogelijk thuis te blijven.

De aanleiding was even simpel als willekeurig: in 2008 trokken de drie studiematen van Maastricht naar Amsterdam, waar ze onmiddellijk werden geconfronteerd met één van de grootste nadelen van ‘de grote stad’: het chronische gebrek aan beschikbare parkeerplekken, zegt Groot. ‘We moesten zeker vier rondjes rijden voor we eindelijk een parkeerplek vonden. Toen dachten we: waarom is er geen app die beschikbare parkeerplekken toont?’

Keuze maken, plek kiezen
De app voorziet, zo zegt Groot, in ‘de hele reis’: ‘Je kunt van tevoren je plek reserveren en je daarnaartoe laten navigeren. ‘Wij bieden het beste reisadvies, inclusief verder vervoer in de stad, bijvoorbeeld met een Uber, of via een looproute. Het is belangrijk dat mensen vooraf hun keuze kunnen maken en een plek kunnen kiezen, desnoods iets buiten het centrum, die zo dicht mogelijk bij de eindbestemming is.’

Cruciaal is dat mensen alle informatie in één oogopslag kunnen vinden, met name de tarieven en de reistijden. De partners waar Vicky mee samenwerkt, hotels en bedrijven, krijgen een adviesprijs. ‘Alle prijzen zijn een stuk lager dan bij straatparkeren, ook de high class-parkeerplekken. We hebben zelfs locaties die 2 à 3 euro per uur goedkoper zijn én plekken met een 24 uur-tarief. Op sommige locaties is dat heel aantrekkelijk en loont het al snel om je auto er 24 uur te parkeren.’

Mobiliteitsstromen
Een prettig bijeffect is bovendien dat de mobiliteitsstromen veel efficiënter worden ingericht, zegt Groot. ‘Mensen hoeven niet meer zoekend rond te rijden. ‘Binnen vier klicks kunnen mensen hun reservering maken, waardoor het ook voor ouderen heel handig werkt; na één keer hebben ze het vaak al door. We bieden ook abonnementen aan voor recurring verkeer op locatie. Dan hoef je ook niet meer na te denken over een reservering – ideaal voor bijvoorbeeld bouwvakkers.’

Is Vicky Parkeerapp volgens jou het product van de maand april? Breng nu je stem uit!

Wil je alle genomineerden van Product van de Maand zien? Klik dan hier.

Stemmen kan tot maandag 19 april 13.00 uur.

Deel dit artikel:

Volg jij MKB-Amsterdam al op social media?

Thijs Baas

Thijs Baas

Wil je reageren op dit bericht? Klik hier om te reageren

Help ons de regio Amsterdam ondernemender maken! Wij behartigen jouw belangen op het stadhuis en Binnenhof.
Nieuws

Het laatste nieuws 

Staycation tips: Vrijhaven Zwier

Staycation tips: Vrijhaven Zwier

MKB Amsterdam deelt met jou de leukste tips voor een geslaagde ‘staycation’ in Nederland. Deze keer: Vrijhaven Zwier in Vinkeveen.

Dromen van een Uithoornse postpakketten-hub

Dromen van een Uithoornse postpakketten-hub

Om de nasleep van Brexit én corona het hoofd te bieden wil Nick Rosman in zijn woonplaats Uithoorn een transporthub opzetten. Met hulp van de gemeente hoopt hij er hét servicepunt voor postpakketten te kunnen opstarten en uitbreiden en zo de schade die hij als zzp’er leed achter zich te kunnen laten.

Uitslag Product van de Maand uitgesteld. Save the date voor september!

Uitslag Product van de Maand uitgesteld. Save the date voor september!

In verband met het oplopend aantal besmettingen is besloten om de Groeiborrel van de maand juli niet door te laten gaan. Dat betekent ook dat de uitslag van de winnaar van het Product van de Maand even op zich laat wachten. Na de zomerstop aankomende maand zijn we terug op donderdag 16 september vanaf 15.30 uur met de kick-off van het Digitaliseringsoffensief. Save the date!

Staycation tips: Stadsstrand De Hallen

Staycation tips: Stadsstrand De Hallen

MKB-Amsterdam deelt met jou de leukste tips voor een geslaagde ‘staycation’ in Nederland. Deze keer: Stadsstrand de Hallen in Amsterdam-West.

MKB Mail zomerstop

MKB Mail zomerstop

De redactie van MKB Mail wenst alle lezers een fijne zomer! Vanaf dinsdag 24 augustus zijn we er weer. Mocht je tips hebben voor verhalen of artikelen over ondernemen in de regio dan horen we het graag. Via marcia.appels@mkb-amsterdam.nl.

‘Begrip voor maatregelen, drama voor evenementenbranche’

‘Begrip voor maatregelen, drama voor evenementenbranche’

MKB-Nederland roept het kabinet op de vergoeding uit het garantiefonds voor gemaakte kosten in deze sector op te trekken naar 100 procent. En wat betreft het steunpakket: een oproep om eerder aangekondigde besluiten te heroverwegen.