KPN, VodafoneZiggo en T-Mobile hebben een aanzienlijk deel van hun telefoonwinkels in en om Amsterdam leeggehaald naar aanleiding van de voortdurende overvallen op vestigingen van hun telecomzaken in de stad, meldt Het Parool. Het is een belangrijk en zorgwekkend signaal, zegt voorzitter Bart Drenth van MKB Amsterdam. “We kennen de berichten over de vele overvallen. Maar van deze maatregel heb ik nog niet eerder gehoord. Het kan natuurlijk zo zijn dat andere bedrijven dit niet aan de grote klok hangen.”

Volgens Drenth is het weghalen van voorraad niet voor elke belwinkelier weggelegd. “Kleinere zaken hebben deze optie niet. Juweliers hebben eerder maatregelen genomen, maar ik hoop toch niet dat die nu ook voor elektronicawinkels moeten gelden. Dit is heel triest. De veiligheid garanderen is een taak van de politie. We moeten voorkomen dat dit zich verder verspreidt nu er zaken in Zuidoost dicht blijven. We gaan hierover overleggen met overheden en tezamen maatregelen nemen. Lik op stuk kan daarbij helpen.”

Meerdere winkels

In korte tijd werd een winkel van KPN meerdere keren overvallen zegt een woordvoerder van het telecombedrijf. Ook voor VodafoneZiggo is de serie overvallen reden om zijn smartphones uit zijn winkels in de regio Amsterdam te verwijderen. Vorige week donderdag werden bij de tweede gewelddadige overval in een week op een KPN-vestiging aan het Amsterdamse Bijlmerplein telefoons buitgemaakt. Om de medewerkers verder te beschermen zijn per direct bij meerdere winkels in de regio de voorraden teruggehaald. Eerder was een belwinkel van T-Mobile aan het Bijlmerplein slachtoffer van een overval. De maatregel geldt volgens een woordvoerder van VodafoneZiggo voor filialen met een verhoogd risico.

KPN meldt niet om welke vestigingen het gaat en of er winkels zijn waar nog wel telefoons in de magazijnen liggen. Met de verwijdering van voorraden wil het bedrijf een maatschappelijk signaal afgeven. De maatregel betekent voor klanten dat ze iets meer geduld moeten hebben. De veiligheid van de medewerkers staat volgens een woordvoerder nu even voorop. KPN hoopt op begrip van de klanten.

Deel dit artikel:

Volg jij MKB-Amsterdam al op social media?

Thijs Baas

Thijs Baas

Wil je reageren op dit bericht? Klik hier om te reageren

Help ons de regio Amsterdam ondernemender maken! Wij behartigen jouw belangen op het stadhuis en Binnenhof.
Nieuws

Het laatste nieuws 

De visie van een glazenwasser

De visie van een glazenwasser

Gisteren sprak voorzitter Jacco Vonhof van MKB-Nederland de economielezing van Elsevier Weekblad uit. Vonhof roept de samenleving en de politiek op om de mens achter de ondernemer te blijven zien.

Data helpen jou om beter te ondernemen

Data helpen jou om beter te ondernemen

Hoe? Daar kom je achter tijdens de webinar Business Intelligence voor het MKB op 20 december. Kees van Montfort: ‘Data zoals omzet, kosten, product- en dienstengegevens zijn een belangrijke tool bij het maken van betere beslissingen.’ Meld je snel gratis aan!

‘Veiligheidsbewustzijn tussen de oren’

‘Veiligheidsbewustzijn tussen de oren’

‘Het is belangrijk dat mensen leren elkaar aan te spreken en ervoor te zorgen dat iedereen aan het eind van de dag veilig naar huis gaat,’ zegt businessmanager Jeroen den Otter van VCANederland.

‘Overheid cruciaal bij financieringsmogelijkheden’

‘Overheid cruciaal bij financieringsmogelijkheden’

Het midden- en kleinbedrijf moet makkelijker toegang krijgen tot de financieringsmarkt, vinden belangenorganisaties als MKB-Nederland, Stichting MKB Financiering en Ondernemend Nederland (ONL). Ze zeiden dat in een rondetafelgesprek in de Tweede Kamer

Uitbreiding steunpakket ‘avondlockdown’

Uitbreiding steunpakket ‘avondlockdown’

Het nieuwe steunpakket om ondernemers door de avondlockdown te loodsen bestaat onder meer uit een verlenging van het bijzonder uitstel van de Belastingdienst en een hogere vergoeding van de vaste lasten via TVL.

Nieuwe strategie zorgt voor omzetstijging

Nieuwe strategie zorgt voor omzetstijging

Eefje Jonker oprichter van Stay Future proof: ‘’Als je de sfeer en aanpak van een familiebedrijf wilt handhaven terwijl je groeit en innoveert is het belangrijk om iedereen binnen het bedrijf te verbinden en onderdeel te maken van het proces.”