Het kabinet denkt na over juridische mogelijkheden voor werkgevers om hun werknemers naar een coronatoegangsbewijs te kunnen vragen. Dat kan zomaar eens een volgende maatregel in de strijd tegen corona worden, nu de besmettingscijfers weer oplopen. Wat vind jij hier als ondernemer van?

Uit een rondvraag onder verschillende brancheverenigingen blijkt dat ondernemers niet echt warmlopen voor zo’n wetswijziging. Onder andere Koninklijke Horeca Nederland en NL Actief zijn tegen een verruiming van de wettelijke mogelijkheden om een toegangsbewijs met QR-code te verplichten. Voorstanders vinden de maatregel geschikt voor het tegengaan van de verspreiding van het coronavirus. Tegenstanders beroepen zich vooral op de inbreuk op hun privacy; die zou hier volgens hen mee worden geschonden.

Afgelopen week postten wij ook een poll op onze socials. Daarop kwamen enkele reacties; het grootste deel van de stemmers (circa 60 procent) gaf aan tegen te zijn en wil dus niet dat werkgevers de mogelijkheid krijgen hun personeel naar een QR-code te vragen. De overige 40 procent vindt het juist wel een goed idee. Wat vind jij? Geef je mening via onderstaande link.

https://www.surveymonkey.com/r/3G6QHWB

Deel dit artikel:

Volg jij MKB-Amsterdam al op social media?

Fabiënne Mucuk

Fabiënne Mucuk

Redacteur MKB-Amsterdam

Wil je reageren op dit bericht? Klik hier om te reageren

Help ons de regio Amsterdam ondernemender maken! Wij behartigen jouw belangen op het stadhuis en Binnenhof.
Nieuws

Het laatste nieuws 

De visie van een glazenwasser

De visie van een glazenwasser

Gisteren sprak voorzitter Jacco Vonhof van MKB-Nederland de economielezing van Elsevier Weekblad uit. Vonhof roept de samenleving en de politiek op om de mens achter de ondernemer te blijven zien.

Data helpen jou om beter te ondernemen

Data helpen jou om beter te ondernemen

Hoe? Daar kom je achter tijdens de webinar Business Intelligence voor het MKB op 20 december. Kees van Montfort: ‘Data zoals omzet, kosten, product- en dienstengegevens zijn een belangrijke tool bij het maken van betere beslissingen.’ Meld je snel gratis aan!

‘Veiligheidsbewustzijn tussen de oren’

‘Veiligheidsbewustzijn tussen de oren’

‘Het is belangrijk dat mensen leren elkaar aan te spreken en ervoor te zorgen dat iedereen aan het eind van de dag veilig naar huis gaat,’ zegt businessmanager Jeroen den Otter van VCANederland.

‘Overheid cruciaal bij financieringsmogelijkheden’

‘Overheid cruciaal bij financieringsmogelijkheden’

Het midden- en kleinbedrijf moet makkelijker toegang krijgen tot de financieringsmarkt, vinden belangenorganisaties als MKB-Nederland, Stichting MKB Financiering en Ondernemend Nederland (ONL). Ze zeiden dat in een rondetafelgesprek in de Tweede Kamer

Uitbreiding steunpakket ‘avondlockdown’

Uitbreiding steunpakket ‘avondlockdown’

Het nieuwe steunpakket om ondernemers door de avondlockdown te loodsen bestaat onder meer uit een verlenging van het bijzonder uitstel van de Belastingdienst en een hogere vergoeding van de vaste lasten via TVL.

Nieuwe strategie zorgt voor omzetstijging

Nieuwe strategie zorgt voor omzetstijging

Eefje Jonker oprichter van Stay Future proof: ‘’Als je de sfeer en aanpak van een familiebedrijf wilt handhaven terwijl je groeit en innoveert is het belangrijk om iedereen binnen het bedrijf te verbinden en onderdeel te maken van het proces.”