Het kabinet denkt na over juridische mogelijkheden voor werkgevers om hun werknemers naar een coronatoegangsbewijs te kunnen vragen. Dat kan zomaar eens een volgende maatregel in de strijd tegen corona worden, nu de besmettingscijfers weer oplopen. Wat vind jij hier als ondernemer van?

Uit een rondvraag onder verschillende brancheverenigingen blijkt dat ondernemers niet echt warmlopen voor zo’n wetswijziging. Onder andere Koninklijke Horeca Nederland en NL Actief zijn tegen een verruiming van de wettelijke mogelijkheden om een toegangsbewijs met QR-code te verplichten. Voorstanders vinden de maatregel geschikt voor het tegengaan van de verspreiding van het coronavirus. Tegenstanders beroepen zich vooral op de inbreuk op hun privacy; die zou hier volgens hen mee worden geschonden.

Afgelopen week postten wij ook een poll op onze socials. Daarop kwamen enkele reacties; het grootste deel van de stemmers (circa 60 procent) gaf aan tegen te zijn en wil dus niet dat werkgevers de mogelijkheid krijgen hun personeel naar een QR-code te vragen. De overige 40 procent vindt het juist wel een goed idee. Wat vind jij? Geef je mening via onderstaande link.