Afgelopen week liet burgemeester Halsema weten dat horecaondernemers in de stad ook aankomende winter hun terrassen mogen uitbreiden. De tijdelijke vergunning, die Amsterdamse horecaondernemers met steun van MKB Amsterdam hebben verkregen, wordt verlengd tot 1 maart 2022.

Doordat ondernemers hun terrassen ruimer mogen opzetten, kunnen zij de anderhalvemeterregel tegen verspreiding van het coronavirus waarborgen zonder dat er te veel capaciteit verloren gaat. Na de afgelopen tijd die erg zwaar was voor veel horecaondernemers, is dat essentieel om te kunnen blijven voortbestaan.

Eigenaar van restaurant De Italiaan in de Bosboom Toussaintstraat Jannet van der Ree is erg blij met de verlenging. Zij heeft haar terras mogen uitbreiden op enkele parkeerplekken in de straat. ”Dit geeft ons meer ondernemingsruimte voor de komende tijd. Dat is erg belangrijk voor ons, zeker met het oog op de komende winterperiode en de coronasteun die binnenkort ook wegvalt.”

Deel dit artikel:

Volg jij MKB-Amsterdam al op social media?

Fabiënne Mucuk

Fabiënne Mucuk

Redacteur MKB-Amsterdam

Wil je reageren op dit bericht? Klik hier om te reageren

Help ons de regio Amsterdam ondernemender maken! Wij behartigen jouw belangen op het stadhuis en Binnenhof.
Nieuws

Het laatste nieuws 

‘Belangrijkste is nu snel een stabiel kabinet’

‘Belangrijkste is nu snel een stabiel kabinet’

Jacco Vonhof: ‘Ondernemers hebben door corona een jas uitgedaan, maar staan tegelijk voor grote investeringen. Er is een kabinet nodig dat knopen doorhakt. De transitie moet voor het mkb haalbaar en betaalbaar zijn.’

‘Koolmees moet met maatwerk over de brug komen’

‘Koolmees moet met maatwerk over de brug komen’

Er moet een loket komen waar je als ondernemer kunt aankloppen als je, wat coronasteun betreft, tussen wal en schip bent beland. Sportschoolhouder Jeroen van Beek is zo’n ondernemer. ‘We zitten nog steeds in de fase van ‘samen door de crisis’. We staan achterin de rij, maar we staan er nog steeds.’

10 tips om cybercrime te voorkomen

10 tips om cybercrime te voorkomen

Dave Maasland, ondernemer op het gebied van cybersecurity, stelde in het kader van de kick-off van het Digitaliseringsoffensief een top-10 van securitytips op.

Pure markt hunkert naar heropening

Pure markt hunkert naar heropening

Oprichter Trienet Kroon was met haar Pure Markt nauwelijks meer weg te denken uit onder meer Amstelpark, Amsterdamse Bos en Park Frankendael. De coronacrisis gooide ook hier roet in het eten. De ‘evenementenstatus’ zat haar daarbij flink in de weg.

Onderzoek koopgedrag Haarlemmermeer van start

Onderzoek koopgedrag Haarlemmermeer van start

De gemeente Haarlemmermeer onderzoekt koopgedrag en tevredenheid over het aanbod in winkels. Naast de detailhandel zal dit jaar ook de horeca en recreatiesector worden onderzocht. Deel ook jouw mening!