Het nieuwste model VanMoof is de Electifried S. De batterij voor deze elektrische fiets is op maat gemaakt zodat deze in een buis van het frame past. Daardoor ziet de fiets er uit zoals een echte VanMoof. Door de hulpmotor in het voorwiel zoef je comfortabel door de stad. Een ritje van Oost naar West in de stad wordt met vijf tot tien minuten bekort, terwijl je toch fris op je bestemming komt. Met de ‘turbo boost’ knop trek je ook lekker snel op bij het stoplicht, waardoor je vaker de weg voor je alleen hebt. Als je die knop vaak gebruikt is de batterij wel veel eerder leeg dan de 60 kilometer die er officieel voor staan. Het is dus wel handig als je op de begane grond woont of werkt om de fiets weer op te laden.

Voor wie het zelf wil uitproberen: VanMoof komt ook naar ons najaarscongres op 18 november bij InHolland in Diemen.