Binnenkort geeft data-expert Jurjen Helmus een webinar over hoe jij data slim kunt gebruiken voor jouw bedrijf. Wist je namelijk dat data jou kunnen helpen bij het vergroten van jouw klanttevredenheid, kostenbesparing en slimmere bedrijfsprocessen?

In de webinar legt Helmus uit hoe jij data op een slimme manier in kunt zetten en hoe je dit door middel van digitalisering voor elkaar kunt krijgen. Ook praat hij je bij over verschillende voorbeelden uit de praktijk, van ondernemers die jou al voor zijn gegaan. Die ervaringen kun je meenemen en toepassen als je zelf aan de slag gaat met het creëren van een datagedreven werkomgeving.

Zie jij kansen voor jouw eigen onderneming en wil je meer weten? Dat kan! Stuur een mail naar marcia.appels@mkb-amsterdam.nl en dan zorgen wij dat je informatie over data en tijdstip plus toegang krijgt voor de webinar. En als je dan toch bezig bent, meld je dan ook gelijk aan voor de SEO-training van Alexis van Dam op 19 oktober! Waarom? Dat lees je hier.

Fabiënne Mucuk

Redacteur MKB-Amsterdam

De gemeenteraadsverkiezingen komen eraan!

De verkiezingen op 16 maart zijn uiteraard voor jou als ondernemer belangrijk! Komt er een gemeentebestuur dat niet alleen aandacht heeft voor bewoners maar ook voor ondernemers? Volg via onze nieuwsbrief MKB Mail en onze socials de belangrijkste ontwikkelingen.

Corona kan voor ondernemers nog lang nagalmen

Het einde van de gezondheidscrisis is in zicht. Voor veel ondernemers begint nu de economische ellende pas echt. Drenth: ‘We vragen alle overheden om daar rekening mee te houden. Eén van de voorstellen is om ondernemers met schulden als doelgroep op te nemen in de pilot Pauzeknop, dat als doel heeft door de coronacrisis getroffen zelfstandigen te ondersteunen.’

Gezocht: ondernemers met oplossingen

Ben jij klaar om impact te maken in de stad? Meld je dan aan voor buurtchallenge Boost je Buurt. Je kan als ondernemer een Impact Hub Amsterdam ondernemersprogramma winnen ter waarde van €2.500 én kans maken op een ontwikkelbudget van €2.500, €5.000 of €7.500. Meedoen? Lees snel verder.

‘Nieuwe generatie is ontzettend innovatief’

Studenten van Inholland gaan onder leiding van MKB-Amsterdam bestuurslid Bert Bos aan de slag met het ontwikkelen van duurzaamheidsplannen voor ondernemers. Ondernemers die wel oren hebben naar zo’n plan kunnen zich aanmelden. Binnenkort ook nieuws van Bert Bos over het Product van het Jaar!

‘Elke besparing is welkom’

De invoering van de reclamebelasting wordt twee maanden uitgesteld. Bart Drenth: ‘Ondernemers hebben het moeilijk en elke besparing is welkom. Ook als die maar over twee maanden gaat. En in maart zijn er weer nieuwe verkiezingen.’

MKB TV over reclamebelasting: Wat vindt de lokale politiek ervan?

Hoe denken ze in de Stopera over de herinvoering van de reclamebelasting? Met onder andere Rutger Groot Wassink van GroenLinks, Elise Moeskops van D66 en Claire Martens van de VVD. Uitstel of afstel? Dat zie je in de nieuwe aflevering van MKB TV!