De aubergine van Kwekerij Osdorp wordt in de kas geteeld. Warmte en een hoge luchtvochtigheid ideaal zijn voor deze vruchtgroente.
Aubergines doen je denken aan fascinerende Mediterrane gerechten. Je kunt eindeloos variëren met deze vruchtgroente. Dankzij de neutrale smaak combineren ze uitstekend met ui, knoflook, paprika, courgette, peper, tomaten en allerlei kruiden. Aubergines geven ‘body’ aan ovenschotels, roerbak- en stoofgerechten. Ideaal om te vullen of grillen. Denk eens aan een heerlijke ratatouille, lasagne of moussaka.
Deze vruchtgroenten worden geteeld door Kwekerij Osdorp. Centraal in de filosofie van Kwekerij Osdorp is het telen van bijzondere groenten: met smaak, gebaseerd op de seizoenen en zo duurzaam mogelijk.
Sociale duurzaamheid. De kwekerij biedt zorgvragers, zoals verslaafden, dak- en thuislozen, een dagbesteding. Naast een vergoeding krijgen de medewerkers iedere dag een gezonde maaltijd met veel verse groenten uit eigen kas. Sociale duurzaamheid dus.
Duurzame teelt. Sociale duurzaamheid gaat bij Kwekerij Osdorp hand in hand met een duurzame teelt. Zo wordt er geteeld op een natuursubstraat van kokos.