Het is bijna niet voor te stellen na jaren van overvloed van beschikbare werkzoekenden op de arbeidsmarkt. Krapte wil ik het nog niet noemen maar feit is dat het voor werkgevers lastig(er) wordt om aan gekwalificeerde medewerkers te komen.

Voor sommige vacatures (beroepen) is er zelfs sprake van schaarste. Werkgevers hebben grote moeite om medewerkers te vinden met de juiste kwalificaties. Tegelijkertijd is er nog steeds sprake van hoge werkloosheid en zijn er werklozen die weinig uitzicht hebben op het verkrijgen van een baan in hun huidige beroep.

Om deze mismatch op de arbeidsmarkt te verbeteren is er ‘de scholingsvoucher voor kansberoepen’. Het is een subsidie voor de werknemer die zich met de scholingsvoucher ter waarde van 2500 euro excl. btw kan laten omscholen naar een kansberoep.

Interessant voor werkgevers

Hoewel de scholingsvoucher een subsidie is voor werknemers is het ook voor werkgevers heel interessant. Hieronder geef ik een aantal redenen ter onderbouwing van mijn stelling.

  • Het gaat om vacatures die moeilijk zijn in te vullen. Het is dan fijn dat er meer aanbod van werkzoekenden met de juiste kwalificaties komt.
  • Deze omgeschoolde medewerkers zijn bijzonder gemotiveerd. Zij hebben bewust voor dit nieuwe beroep gekozen. Zij zijn blij met de kans die zij krijgen op een nieuwe loopbaan. Er is geen sprake van vastgeroestheid.
  • Omdat de werknemer weinig praktische ervaring heeft wordt een proefplaatsing waarschijnlijk goedgekeurd door het UWV. Dat betekent 1 of 2 maanden zonder loonbetaling inwerken.
  •  Als de nieuwe medewerker vanuit de uitkering komt en ouder is dan 56 jaar kan je als werkgever de mobiliteitsbonus ontvangen. Dit is een korting op de sociale premies van maximaal €7000 per jaar gedurende maximaal 3 jaar. Voor jongere uitkeringsgerechtigden (tot 26 jaar) is er ook een mobiliteitsbonus van maximaal €3500 per jaar gedurende maximaal 2 jaar.
  •  De scholingsvoucher geldt ook voor medewerkers die bij jouw onderneming in dienst zijn en die zich willen laten omscholen naar een kansberoep. Ze moeten zich wel inschrijven bij werk.nl.
  • Als er medewerkers zijn die moeten uitstromen dan kunnen zij zich omscholen en hun kansen op een nieuwe baan verbeteren. Ook hiervoor geldt dat zij zich moeten inschrijven bij werk.nl om de scholingsvoucher te kunnen aanvragen.

Meer informatie

Een overzicht van de kansberoepen kan je downloaden via deze hyperlink. UWV kansberoepenlijst.

Informatie interessant voor werkgevers over subsidies op de website van het UWV. voordelen en subsidies voor werkgevers.

En je werknemers kan je naar deze informatie verwijzen op de website van het UWV. informatie scholingsvoucher.

Over de auteur: Michal van Dantzig is ondernemer met WinWinWerkt, ambassadeur van het Sociaal Akkoord regio Groot Amsterdam en algemeen bestuurslid van MKB-Amsterdam. Michal schrijft over de arbeidsmarkt vanuit een praktijkgerichte visie en met de intentie om MKB-bedrijven te informeren en te inspireren.

 

Deel dit artikel:

Volg jij MKB-Amsterdam al op social media?

Bart Drenth

Bart Drenth

Wil je reageren op dit bericht? Klik hier om te reageren

Help ons de regio Amsterdam ondernemender maken! Wij behartigen jouw belangen op het stadhuis en Binnenhof.
Nieuws

Het laatste nieuws 

‘Belangrijkste is nu snel een stabiel kabinet’

‘Belangrijkste is nu snel een stabiel kabinet’

Jacco Vonhof: ‘Ondernemers hebben door corona een jas uitgedaan, maar staan tegelijk voor grote investeringen. Er is een kabinet nodig dat knopen doorhakt. De transitie moet voor het mkb haalbaar en betaalbaar zijn.’

‘Koolmees moet met maatwerk over de brug komen’

‘Koolmees moet met maatwerk over de brug komen’

Bart Drenth: Er moet een loket komen waar je als ondernemer kunt aankloppen als je, wat coronasteun betreft, tussen wal en schip bent beland. Sportschoolhouder Jeroen van Beek is zo’n ondernemer. ‘We zitten nog steeds in de fase van ‘samen door de crisis’. We staan achterin de rij, maar we staan er nog steeds.’

10 tips om cybercrime te voorkomen

10 tips om cybercrime te voorkomen

Dave Maasland, ondernemer op het gebied van cybersecurity, stelde in het kader van de kick-off van het Digitaliseringsoffensief een top-10 van securitytips op.

Pure markt hunkert naar heropening

Pure markt hunkert naar heropening

Oprichter Trienet Kroon was met haar Pure Markt nauwelijks meer weg te denken uit onder meer Amstelpark, Amsterdamse Bos en Park Frankendael. De coronacrisis gooide ook hier roet in het eten. De ‘evenementenstatus’ zat haar daarbij flink in de weg.

Onderzoek koopgedrag Haarlemmermeer van start

Onderzoek koopgedrag Haarlemmermeer van start

De gemeente Haarlemmermeer onderzoekt koopgedrag en tevredenheid over het aanbod in winkels. Naast de detailhandel zal dit jaar ook de horeca en recreatiesector worden onderzocht. Deel ook jouw mening!