‘Werkgevers in Noord-Brabant werken – waar  mogelijk – graag mee aan de oproep om thuis te werken om verspreiding van het corona-virus tegen te gaan.’ Dat zeggen MKB-Nederland en VNO-NCW naar aanleiding van de oproep van premier Rutte gisteravond. Ondertussen zijn de ondernemersorganisaties met de overheid in gesprek over een extra liquiditeitspakket, voor als de problemen met het coronavirus verder oplopen in Nederland.

Liquiditeitspakket voor ondernemers
De ondernemersorganisaties zijn met de overheid in gesprek over een pakket extra maatregelen om de liquiditeit op peil te kunnen houden bij ondernemers als de situatie daar om vraagt. Zo kan het Rijk door versnelde openstelling van de BMKB-regeling garanties verstrekken aan financiers. Op die manier blijft de kredietverlening op gang nu sommige ondernemers zich al voor een liquiditeitsvraagstuk gesteld zien met minder inkomsten en uitgaven die gewoon doorlopen.

Invorderingsbeleid fiscus
Daarnaast moet ook worden bekeken of het huidige invorderingsbeleid van de fiscus aan bedrijven met tijdelijke liquiditeitsproblemen voldoende soelaas biedt of dat er meer nodig is. ‘Door een dergelijk maatregelenpakket – in combinatie met de regeling voor werktijdverkorting – hoeven bedrijven niet onderuit te gaan als gevolg van de buitengewone omstandigheden’, aldus MKB-Nederland en VNO-NCW.

Verbeteringen in regeling werktijdverkorting
De ondernemersorganisaties verkennen ook al verdergaande maatregelen voor als het virus een nog grotere omvang krijgt en meer maatregelen nodig blijken om de economie draaiend te houden. Ook lijken nog verbeteringen mogelijk in de regeling voor werktijdverkorting.

Thuiswerken in Noord-Brabant
Waar kan worden thuisgewerkt in Noord-Brabant moet dit volgens de ondernemersorganisaties gebeuren. ‘Bij steeds meer werk is dit gelukkig mogelijk door ict.’ De organisaties benadrukken wel dat het van het grootste belang is dat o.a. de productie, distributie, voedselvoorziening, telecom, schoonmaak, vervoer, gas, water en licht niet in het gedrang komen en het leven en het werk gewoon zoveel mogelijk door kunnen gaan waar dat kan. Ook leent niet al het werk zich voor thuiswerk, denk aan productielocaties, de bouw of andere instellingen waar simpelweg niet kan worden thuisgewerkt.

Deel dit artikel:

Volg jij MKB-Amsterdam al op social media?

Marja Meijer

Marja Meijer

Wil je reageren op dit bericht? Klik hier om te reageren

Help ons de regio Amsterdam ondernemender maken! Wij behartigen jouw belangen op het stadhuis en Binnenhof.
Nieuws

Het laatste nieuws 

Wil jij een MBO-stagiair in dienst nemen? SBB helpt je daarbij

Wil jij een MBO-stagiair in dienst nemen? SBB helpt je daarbij

Wat moet een bedrijf doen om een MBO-stagiair in dienst te kunnen nemen? Daarover spraken we met Jan Willem Mans, manager van de regio Noord-Holland voor SBB, de Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven: ‘’We bieden maatwerk om ervoor te zorgen dat bedrijven goede erkende leerbedrijven worden.’’

Staycation tips: Vrijhaven Zwier

Staycation tips: Vrijhaven Zwier

MKB Amsterdam deelt met jou de leukste tips voor een geslaagde ‘staycation’ in Nederland. Deze keer: Vrijhaven Zwier in Vinkeveen.

Dromen van een Uithoornse postpakketten-hub

Dromen van een Uithoornse postpakketten-hub

Om de nasleep van Brexit én corona het hoofd te bieden wil Nick Rosman in zijn woonplaats Uithoorn een transporthub opzetten. Met hulp van de gemeente hoopt hij er hét servicepunt voor postpakketten te kunnen opstarten en uitbreiden en zo de schade die hij als zzp’er leed achter zich te kunnen laten.

Uitslag Product van de Maand uitgesteld. Save the date voor september!

Uitslag Product van de Maand uitgesteld. Save the date voor september!

In verband met het oplopend aantal besmettingen is besloten om de Groeiborrel van de maand juli niet door te laten gaan. Dat betekent ook dat de uitslag van de winnaar van het Product van de Maand even op zich laat wachten. Na de zomerstop aankomende maand zijn we terug op donderdag 16 september vanaf 15.30 uur met de kick-off van het Digitaliseringsoffensief. Save the date!

Staycation tips: Stadsstrand De Hallen

Staycation tips: Stadsstrand De Hallen

MKB-Amsterdam deelt met jou de leukste tips voor een geslaagde ‘staycation’ in Nederland. Deze keer: Stadsstrand de Hallen in Amsterdam-West.