Amsterdamse ondernemers of organisaties met een goed idee om de toegankelijkheid van hun locatie of evenement te verbeteren kunnen zonder cofinanciering een subsidie tot 25.000 euro aanvragen. Het gaat om initiatieven die
de fysieke, sociale en digitale toegankelijkheid vergroten, waardoor iedereen mee kan doen en zich welkom voelt, met en zonder beperking.

Toegankelijkheid

Per juli 2021 is de subsidie toegankelijkheid aangepast en heeft de gemeente de cofinanciering voor aanvragen boven de 5.000 euro afgeschaft. Dit is om aanvragers tegemoet te komen die, bijvoorbeeld door de coronacrisis, minder eigen middelen hebben. Aanvragers met meerdere locaties kunnen nu ook per locatie een aanvraag doen, maar maximaal voor één locatie per organisatie per jaar. Het maximale subsidiebedrag per aanvraag is 25.000 euro.

Inspiratie

Met de Subsidie Vergroten sociale en fysieke toegankelijkheid van Amsterdam kunnen goede initiatieven gerealiseerd worden die fysieke, sociale of digitale toegankelijkheid vergroten. Voorbeelden van toegekende subsidies zijn die voor een app voor het documentairefestival IDFA om Nederlandse films te ondertitelen voor doven en slechthorenden. De Stichting 2e Kans vergrootte de webtoegankelijkheid met een voorleesfunctie voor laaggeletterden en voor mensen met een leer-en/of spraakprobleem of met een verminderd gezichtsvermogen. De IJ-hallen maakte met een lift het pand toegankelijker.

Aanvragen en meer informatie

Aanvragen kan het hele jaar door. Kijk hier voor de voorwaarden en het aanvraagformulier. Voor meer informatie kun je contact op met Zobair Kushjar, z.kushjar@amsterdam.nl, of met Jette Bolle via j.bolle@amsterdam.nl

Deel dit artikel:

Volg jij MKB-Amsterdam al op social media?

Thijs Baas

Thijs Baas

Wil je reageren op dit bericht? Klik hier om te reageren

Help ons de regio Amsterdam ondernemender maken! Wij behartigen jouw belangen op het stadhuis en Binnenhof.
Nieuws

Het laatste nieuws 

‘Belangrijkste is nu snel een stabiel kabinet’

‘Belangrijkste is nu snel een stabiel kabinet’

Jacco Vonhof: ‘Ondernemers hebben door corona een jas uitgedaan, maar staan tegelijk voor grote investeringen. Er is een kabinet nodig dat knopen doorhakt. De transitie moet voor het mkb haalbaar en betaalbaar zijn.’

Pure markt hunkert naar heropening

Pure markt hunkert naar heropening

Oprichter Trienet Kroon was met haar Pure Markt nauwelijks meer weg te denken uit onder meer Amstelpark, Amsterdamse Bos en Park Frankendael. De coronacrisis gooide ook hier roet in het eten. De ‘evenementenstatus’ zat haar daarbij flink in de weg.

Onderzoek koopgedrag Haarlemmermeer van start

Onderzoek koopgedrag Haarlemmermeer van start

De gemeente Haarlemmermeer onderzoekt koopgedrag en tevredenheid over het aanbod in winkels. Naast de detailhandel zal dit jaar ook de horeca en recreatiesector worden onderzocht. Deel ook jouw mening!

Even voorstellen: Gerben Boogaard

Even voorstellen: Gerben Boogaard

Gerben Boogaard is eigenaar van twee Amsterdamse drogisterijen, lid van de Adviescommissie Detailhandel Noord-Holland én bestuurslid van MKB-Amsterdam! Wij spraken hem over zijn ondernemerschap en zijn beweegredenen om lid te worden van ons bestuur.

Opleidingen MalieAcademy dit najaar van start

Opleidingen MalieAcademy dit najaar van start

Onder andere de opleiding “Innoveren en samenwerken voor de grote transities”. Je leert welke kansen transities je bieden en welke uitdagingen je tegenkomt als je gaat samenwerken met innovatiepartners.