Amsterdamse ondernemers of organisaties met een goed idee om de toegankelijkheid van hun locatie of evenement te verbeteren kunnen zonder cofinanciering een subsidie tot 25.000 euro aanvragen. Het gaat om initiatieven die
de fysieke, sociale en digitale toegankelijkheid vergroten, waardoor iedereen mee kan doen en zich welkom voelt, met en zonder beperking.

Toegankelijkheid

Per juli 2021 is de subsidie toegankelijkheid aangepast en heeft de gemeente de cofinanciering voor aanvragen boven de 5.000 euro afgeschaft. Dit is om aanvragers tegemoet te komen die, bijvoorbeeld door de coronacrisis, minder eigen middelen hebben. Aanvragers met meerdere locaties kunnen nu ook per locatie een aanvraag doen, maar maximaal voor één locatie per organisatie per jaar. Het maximale subsidiebedrag per aanvraag is 25.000 euro.

Inspiratie

Met de Subsidie Vergroten sociale en fysieke toegankelijkheid van Amsterdam kunnen goede initiatieven gerealiseerd worden die fysieke, sociale of digitale toegankelijkheid vergroten. Voorbeelden van toegekende subsidies zijn die voor een app voor het documentairefestival IDFA om Nederlandse films te ondertitelen voor doven en slechthorenden. De Stichting 2e Kans vergrootte de webtoegankelijkheid met een voorleesfunctie voor laaggeletterden en voor mensen met een leer-en/of spraakprobleem of met een verminderd gezichtsvermogen. De IJ-hallen maakte met een lift het pand toegankelijker.

Aanvragen en meer informatie

Aanvragen kan het hele jaar door. Kijk hier voor de voorwaarden en het aanvraagformulier. Voor meer informatie kun je contact op met Zobair Kushjar, z.kushjar@amsterdam.nl, of met Jette Bolle via j.bolle@amsterdam.nl