Afgelopen vrijdag was het startschot van de tweede editie van het Consultancy Duurzaamheidsproject voor studenten van Hogeschool Inholland. Net als afgelopen jaar zullen tweedejaars studenten Business Studies zich de komende maanden bezighouden met het ontwikkelen van een bedrijfskundig duurzaamheidsplan voor dertien deelnemende bedrijven. Het project is opnieuw georganiseerd door MKB-Amsterdam bestuurslid Bert Bos.

De studenten die meedoen aan het project zullen – net als tijdens de eerste editie – samenwerken in adviesteams die elk aan een deelnemend bedrijf zijn gekoppeld. Ze maken een op maat gemaakt duurzaamheidsplan voor de ondernemers die meedoen. Door middel van een GAP-analyse (die geeft weer welke verandering nodig is om van de huidige situatie naar de gewenste situatie te gaan) zullen de studenten in kaart brengen hoe het bedrijf waarvoor zij werken kan verduurzamen.

Sail Amsterdam 2025: een bijzondere deelnemer

Bert Bos kijkt uit naar de komende maanden, waarin de studenten hun frisse blikken zullen werpen op de duurzaamheidsvraagstukken van de deelnemende bedrijven. “Ik heb er enorm veel zin in. Vorig jaar was het ook een groot succes. Zo groot zelfs, dat er een aantal bedrijven voor de tweede keer meedoen.” Onder de deelnemende organisaties is ook een opvallende nieuwkomer: SAIL Amsterdam 2025. Bos: “Het is natuurlijk bijzonder en erg leuk dat zo’n grote organisatie meedoet aan het project, daar zijn we trots op.” Omdat het vijfjaarlijkse maritieme evenement een grote organisatie kent, zullen meerdere onderzoeksteams werken aan hun verduurzamingsvraagstukken.

Na de matchingdag op vrijdag 10 maart, waarop de studententeams aan ‘hun’ bedrijf werden gekoppeld, kan het werk beginnen. De komende maanden zullen zij hun plan ontwikkelen en meerdere bezoeken brengen aan het bedrijf waarvoor zij werken. Op 30 juni presenteren de studenten hun plannen én zal het onderzoeksteam met het beste plan een prijs ontvangen.

Dit project is een samenwerking tussen Hogeschool Inholland, Breedweer en MKB-Amsterdam.

Deel dit artikel:

Volg jij MKB-Amsterdam al op social media?

Fabiënne Mucuk

Fabiënne Mucuk

Redacteur MKB-Amsterdam

Wil je reageren op dit bericht? Klik hier om te reageren

Help ons de regio Amsterdam ondernemender maken! Wij behartigen jouw belangen op het stadhuis en Binnenhof.
Nieuws

Het laatste nieuws 

Ondernemers winkelcentrum De Dukaat aan het Ecuplein : ‘Laat onze blauwe parkeerzone niet verdwijnen’

Ondernemers winkelcentrum De Dukaat aan het Ecuplein : ‘Laat onze blauwe parkeerzone niet verdwijnen’

Maik Schaffner, eigenaar van supermarkt Jumbo in winkelcentrum De Dukaat: ‘Wij zijn niet tegen de invoering van betaald parkeren. Maar bij het verdwijnen van de blauwe parkeerzone gaan bewoners met een parkeerontheffing op deze plekken staan.’ Guido Frankfurther: ‘Een goed functionerend winkelcentrum is belangrijk voor de leefbaarheid van het gebied.’ De commissie Mobiliteit en Openbare Ruimte van de gemeenteraad bespreekt donderdag de kwestie.

Leveranciers na elke levering terug naar Ringweg A10

Leveranciers na elke levering terug naar Ringweg A10

Vorige week maakte wethouder Van de Horst bekend 14 hoofdroutes voor autoverkeer te willen afsluiten. Vicevoorzitter Guido Frankfurther van MKB-Amsterdam: ‘Wij zien ook de voordelen van een autoluwere stad met minder drukte en een schonere lucht. Maar dat moet wel in goed overleg met het bedrijfsleven en in kleine, behapbare stappen, zodat het bedrijfsleven de tijd krijgt om zich aan te passen.’

Kantoorpanden Amstelveen moeten voldoen aan energielabel C

Kantoorpanden Amstelveen moeten voldoen aan energielabel C

Bedrijven in Amstelveen die nog niet voldoen aan de energielabel C hebben en brief gekregen om binnen twaalf weken een verbeterplan aan te leveren. Wethouder Floor Gordon: ‘Met het energielabel willen we ervoor zorgen dat gebouweigenaren energiezuinige maatregelen nemen. Dat is belangrijk om CO2 te besparen en het zorgt voor lagere energielasten.’

De Hanze Trade Summit: zakendoen én duurzaamheid

De Hanze Trade Summit: zakendoen én duurzaamheid

Bij Internationaal zaken doen komen niet alleen prijs en kwaliteit in de onderhandelingen ter sprake, maar steeds vaker ook meerdere SDG doelen. Erik de Boer, directeur MKB TRADE OFFICE: ‘Vrijdag 8 september hebben we een unieke internationale bijeenkomst voor ondernemers die importeren en exporteren of die de mogelijkheden voor import en export onderzoeken. Meld je snel aan!

‘Noord-Holland is rijk aan innovatieve ondernemers’

‘Noord-Holland is rijk aan innovatieve ondernemers’

Als gedeputeerde van de provincie Noord-Holland ondersteunt Ilse Zaal lokale mkb ondernemers op gebieden als stimulering van innovatie, een beter werkende arbeidsmarkt, ondersteuning bij verduurzaming of terugdringing van leegstand. De verkiezingen voor de Provinciale Staten op woensdag 15 maart zijn dan ook van groot belang voor jou als ondernemer. Ga stemmen!