Afgelopen vrijdag was het startschot van de tweede editie van het Consultancy Duurzaamheidsproject voor studenten van Hogeschool Inholland. Net als afgelopen jaar zullen tweedejaars studenten Business Studies zich de komende maanden bezighouden met het ontwikkelen van een bedrijfskundig duurzaamheidsplan voor dertien deelnemende bedrijven. Het project is opnieuw georganiseerd door MKB-Amsterdam bestuurslid Bert Bos.

De studenten die meedoen aan het project zullen – net als tijdens de eerste editie – samenwerken in adviesteams die elk aan een deelnemend bedrijf zijn gekoppeld. Ze maken een op maat gemaakt duurzaamheidsplan voor de ondernemers die meedoen. Door middel van een GAP-analyse (die geeft weer welke verandering nodig is om van de huidige situatie naar de gewenste situatie te gaan) zullen de studenten in kaart brengen hoe het bedrijf waarvoor zij werken kan verduurzamen.

Sail Amsterdam 2025: een bijzondere deelnemer

Bert Bos kijkt uit naar de komende maanden, waarin de studenten hun frisse blikken zullen werpen op de duurzaamheidsvraagstukken van de deelnemende bedrijven. “Ik heb er enorm veel zin in. Vorig jaar was het ook een groot succes. Zo groot zelfs, dat er een aantal bedrijven voor de tweede keer meedoen.” Onder de deelnemende organisaties is ook een opvallende nieuwkomer: SAIL Amsterdam 2025. Bos: “Het is natuurlijk bijzonder en erg leuk dat zo’n grote organisatie meedoet aan het project, daar zijn we trots op.” Omdat het vijfjaarlijkse maritieme evenement een grote organisatie kent, zullen meerdere onderzoeksteams werken aan hun verduurzamingsvraagstukken.

Na de matchingdag op vrijdag 10 maart, waarop de studententeams aan ‘hun’ bedrijf werden gekoppeld, kan het werk beginnen. De komende maanden zullen zij hun plan ontwikkelen en meerdere bezoeken brengen aan het bedrijf waarvoor zij werken. Op 30 juni presenteren de studenten hun plannen én zal het onderzoeksteam met het beste plan een prijs ontvangen.

Dit project is een samenwerking tussen Hogeschool Inholland, Breedweer en MKB-Amsterdam.

Deel dit artikel:

Volg jij MKB-Amsterdam al op social media?

MKB Amsterdam

MKB Amsterdam

Wil je reageren op dit bericht? Klik hier om te reageren

Help ons de regio Amsterdam ondernemender maken! Wij behartigen jouw belangen op het stadhuis en Binnenhof.
Nieuws

Het laatste nieuws 

MKB wil langere ontheffing vrachtauto’s voor uitstootvrijezone

MKB wil langere ontheffing vrachtauto’s voor uitstootvrijezone

MKB-Metropool Amsterdam pleit bij de gemeente voor een langere ontheffingsmogelijkheid voor vrachtauto’s dan tot 1 januari 2030. Vicevoorzitter Guido Frankfurther: “Zeker in huidige economische situatie met torenhoge bedrijfslasten en Coronaschulden die nu moeten worden terugbetaald, kan je niet verlangen dat ondernemers hun vrachtauto’s uit 2018 of 2019 op 1 januari 2025 de deur uitdoen”

Ook Guido Frankfurther zakt voor tramexamen

Ook Guido Frankfurther zakt voor tramexamen

Vicevoorzitter MKB-Metropool Amsterdam Guido Frankfurther kijkt kritisch naar het tramexamen van de GVB. Frankfurther erkent het belang van snelheids- en vaardigheidstesten, maar meent dat de lat wel erg hoog wordt gelegd: “Veiligheid voorop, maar op deze manier wordt het personeelstekort natuurlijk nooit ingelopen”.

CLIMAA: Gesloten Impact Deals

CLIMAA: Gesloten Impact Deals

De Impact Deals zijn inmiddels gesloten! Lees hieronder meer over de acht Impact Deals ontwikkeld door tien ambitieuze MKB-ers.