MKB-Amsterdam deelt met jou de leukste tips voor een geslaagde ‘staycation’ in Nederland. Deze keer: Stadsstrand de Hallen in Amsterdam-West.

Ondernemers in de Hallen in Amsterdam-West hebben de handen ineengeslagen om het Bellamyplein om te toveren tot Stadsstrand de Hallen. Samen met De FilmHallen, de Kanarieclub en de Hallen Studio’s is daar een plek ingericht om te dansen, eten en drinken, te genieten van een afwisselend programma met films en muziek, of om gewoon lekker in de zon te zitten natuurlijk.

In Nederland komt het ook weleens voor dat het mooie weer ons in de steek laat, maar dat is voor Stadsstrand de Hallen geen probleem. Activiteiten kunnen namelijk gewoon naar binnen worden verplaatst.

Iedere donderdag- en zaterdagavond is er een filmavond met afwisselend aanbod. Ook kan er worden gedanst tijdens het Sangria Feestje of de Live Latin Night, en op een aantal zondagen is er een Boozy Brunch. Wil je langskomen met kinderen? Ook daar is aan gedacht; zo zijn er ook Family Sundays. Voetjes in het zand, op naar het stadsstrand!

Fabiënne Mucuk

Redacteur MKB-Amsterdam

Gezocht: duurzaamste x gezondste voedselpionier van Amsterdam

Van Amsterdamse Bodem, het platform voor lokale voedselinititiatieven, zoekt naar de Duurzaamste x Gezondste voedselpionier van Amsterdam. Nomineer je favoriete Mokumse voedseluitvinder! iedereen houdt toch van lekker, gezond, betaalbaar en duurzaam eten!!

Stem op het product van de maand augustus!

Je kunt weer stemmen voor het Product van de Maand! We hebben vijf lekkere producten voor je, genomineerd door Van Amsterdamse Bodem. Maak je keuze en kom naar de uitreiking tijdens de Groeiborrel op maandag 5 september. Amsterdams eten is het allerlekkerste!

Draag bij aan de Omarmprijs!

Op 13 oktober wordt de Omarmprijs uitgereikt, een prijs voor Amsterdamse initiatieven die zich inzetten voor armoedebestrijding. De organisatie PACT voor Amsterdam vraagt de hulp van Amsterdamse ondernemers om de prijs zo mooi mogelijk te maken. Rob Held, Pact Makelaar Armoedebestrijding: ‘Wij geloven dat armoede alleen bestreden kan worden door samenwerking.’

Netwerkbijeenkomst LHBTQ+ ondernemers, 4 augustus

Op 4 augustus vindt een netwerkbijeenkomst plaats voor LGBTIQ+ ondernemers. Je krijgt hier meer informatie over de oprichting van een organisatie die de belangen van regenboogondernemers vertegenwoordigt, de BGLBC. Schrijf je in en kom!

‘MKB-Amsterdam wil belasting voor pakketjes om bezorggekte te stoppen en winkels te redden’

MKB-Amsterdam maakt zich al tijden sterk voor de invoering van een bezorgbelasting. Om de bezorggekte te stoppen en winkels te redden. MKB-Amsterdam wil na de zomer in gesprek met de gemeenten Amsterdam, Amstelveen en Zaandam om met een actieplan te komen voor het behoud van winkels. Voorzitter Bart Drenth: ‘Als je niets doet, smelten de winkels sneller weg dan de ijskappen op de Noordpool.’