Als mkb’er ben je druk met alledaagse taken. Als nieuwe partner van MKB-Amsterdam en lid van werkgroep duurzaamheid, gaat Sander Oleana het mkb helpen om duurzame waarde creatie ook in de dagelijkse praktijk toepasbaar te maken. Een future proof bedrijfsstrategie, voor een duurzame wereld. Op vrijdag 28 mei legt hij in driekwartier en in vijf praktische stappen uit hoe je als mkb’er duurzaamheid kan integreren in jouw bedrijfsvoering!  

Sander Oleana is strategie en impact designer bij Future Proof. Future Proof helpt organisaties op zoek te gaan naar toekomstige waardecreatie, naast het runnen van een bestaande business. “Wij geloven dat er nog een wereld te winnen valt binnen het mkb. Mkb’ers zijn vaak heel druk met alledaagse taken. Er is weinig tijd om na te denken over de toekomst en hoe je hierop in kan spelen. Dit gat willen wij graag vullen.”

Concreet gaat Sander als lid van werkgroep Duurzaamheid mkb’ers helpen, door het faciliteren van en inspireren met, duurzame verandering. “Duurzaam gaat vaak om groen en CO2. Wij geloven dat het een samenstelling is tussen het sociale, het economische en het milieu. Het gaat erom dat jij voor jouw bedrijf de ‘gouden pot’, de juiste balans tussen deze drie, bepaalt.”

Hierbij let Future Proof zowel op het externe, als interne effect van verandering. Zo ondersteunen Sander en zijn collega’s organisaties de gewenste impact en ambities te bepalen, maar begeleiden zij ook bij de overgang naar deze verandering. “Mensen moeten comfortabel zijn bij verandering. Welke mind-set is hiervoor nodig? En welke digitale vaardigheden?  Wij zorgen ervoor dat deze competenties intern worden opgebouwd. Zo willen wij op den duur niet meer nodig zijn. Ook dat is duurzaam!”

Benieuwd naar de mogelijkheden voor jouw bedrijf? Op vrijdag 28 mei organiseert Sander een interactieve en actiegerichte duurzaamheidswebinar. In vijf stappen wordt uitgelegd hoe je duurzaamheid kan integreren in jouw eigen bedrijfsvoering en hier in- en externe stakeholders bij kunt betrekken en mobiliseren. Aanmelden doe je hier!

Deel dit artikel:

Volg jij MKB-Amsterdam al op social media?

Anne van der Krol

Anne van der Krol

Wil je reageren op dit bericht? Klik hier om te reageren

Help ons de regio Amsterdam ondernemender maken! Wij behartigen jouw belangen op het stadhuis en Binnenhof.
Nieuws

Het laatste nieuws 

‘Geef ondernemers meer inzicht in gevolgen Grote Werken’

‘Geef ondernemers meer inzicht in gevolgen Grote Werken’

Bij de grote openbare werken die Amsterdam de komende jaren te wachten staan, zijn ook de belangen van veel ondernemers in het geding. Dat schrijven Willem Koster van Vereniging Amsterdam City, Pim Evers van KHN Amsterdam en Bart Drenth van MKB-Amsterdam in een brief aan wethouders Everhardt en De Vries.

Huurkorting op gemeentevastgoed: hoe gaat het nu?

Huurkorting op gemeentevastgoed: hoe gaat het nu?

In maart besloot de gemeente Amsterdam, dankzij een lobby van MKB-Amsterdam, dat ondernemers die gemeentelijke panden huren huurkorting zouden krijgen. Veel ondernemers zijn geholpen met deze maatregel, maar dat geldt niet voor iedereen. MKB-Amsterdam roept de gemeente Amsterdam op: bied maatwerk!

Aandeel flexbanen sinds coronacrisis fors gestegen

Aandeel flexbanen sinds coronacrisis fors gestegen

Ruim een vierde van alle dienstverbanden is nu voor bepaalde tijd, voor de crisis was dat nog ongeveer een vijfde. Volgens hoogleraar Arbeidsmarkt Ton Wilthagen van de Tilburg University is het een bekend verschijnsel tijdens crises. In onzekere tijden zijn bedrijven geneigd de kat uit de boom te kijken.

Gerco Tolsma: ”Neem de tijd voor je personeel”

Gerco Tolsma: ”Neem de tijd voor je personeel”

Op 4 juli zenden we een nieuwe MKB TV uit over het Regionaal Werkcentrum. In aanloop spreken we met voorzitters van ondernemersverenigingen over de arbeidsmarkt in hun regio. Vandaag: Gerco Tolsma, regionaal directeur van platform MeerBusiness Haarlemmermeer en Schiphol.

We mogen weer: Groeiborrel op donderdag 17 juni!

We mogen weer: Groeiborrel op donderdag 17 juni!

Het is inmiddels even geleden, maar aankomende donderdag organiseert MKB-Amsterdam eindelijk weer een fysieke groeiborrel! De borrel vindt plaats in Brasserie Paardenburg, Amstelveen. Tijdens de bijeenkomst wordt de winnaar van het Product van de Maand bekendgemaakt.

Zomerevent: Verspreiden van inclusiviteit

Zomerevent: Verspreiden van inclusiviteit

Covid-19 heeft ons afgelopen jaar al laten zien hoe belangrijk solidariteit is en hoe belangrijk contact met anderen voor iedereen is. Het thema van het jaarlijkse digitale zomerevent van Sociaal Werkkoepel Amsterdam, op 24 juni 2021, is actueler dan ooit: Verspreiden van inclusiviteit.