Als mkb’er ben je druk met alledaagse taken. Als nieuwe partner van MKB-Amsterdam en lid van werkgroep duurzaamheid, gaat Sander Oleana het mkb helpen om duurzame waarde creatie ook in de dagelijkse praktijk toepasbaar te maken. Een future proof bedrijfsstrategie, voor een duurzame wereld. Op vrijdag 28 mei legt hij in driekwartier en in vijf praktische stappen uit hoe je als mkb’er duurzaamheid kan integreren in jouw bedrijfsvoering!

Sander Oleana is strategie en impact designer bij Future Proof. Future Proof helpt organisaties op zoek te gaan naar toekomstige waardecreatie, naast het runnen van een bestaande business. “Wij geloven dat er nog een wereld te winnen valt binnen het mkb. Mkb’ers zijn vaak heel druk met alledaagse taken. Er is weinig tijd om na te denken over de toekomst en hoe je hierop in kan spelen. Dit gat willen wij graag vullen.”

Concreet gaat Sander als lid van werkgroep Duurzaamheid mkb’ers helpen, door het faciliteren van en inspireren met, duurzame verandering. “Duurzaam gaat vaak om groen en CO2. Wij geloven dat het een samenstelling is tussen het sociale, het economische en het milieu. Het gaat erom dat jij voor jouw bedrijf de ‘gouden pot’, de juiste balans tussen deze drie, bepaalt.”

Hierbij let Future Proof zowel op het externe, als interne effect van verandering. Zo ondersteunen Sander en zijn collega’s organisaties de gewenste impact en ambities te bepalen, maar begeleiden zij ook bij de overgang naar deze verandering. “Mensen moeten comfortabel zijn bij verandering. Welke mind-set is hiervoor nodig? En welke digitale vaardigheden?  Wij zorgen ervoor dat deze competenties intern worden opgebouwd. Zo willen wij op den duur niet meer nodig zijn. Ook dat is duurzaam!”

Benieuwd naar de mogelijkheden voor jouw bedrijf? Op vrijdag 28 mei organiseert Sander een interactieve en actiegerichte duurzaamheidswebinar. In vijf stappen wordt uitgelegd hoe je duurzaamheid kan integreren in jouw eigen bedrijfsvoering en hier in- en externe stakeholders bij kunt betrekken en mobiliseren. Aanmelden doe je hier!